Čtenářka PBD se podělila o tři recepty jídel, které u nich doma frčí. Díky PBD za váš příspěvek. A když vám to chutná, tak si to nenechte nikým zkazit.

Dobrý den,posílám Vám tři recepty,které u nás doma „frčí“ :) Je jich
teda víc,ale to bych to psala ještě večer:)
Třeba někoho inspiruji,možná i znechutím..kdo ví..Každý máme jinak
mlsný jazýček:)


Čína po česku :)

  • 05 kg vepřové maso
  • 1 ks pórek
  • 1 ks červená paprika
  • 1 balíček koření na čínu (J.C Horn)
  • olej
  • polosladká sójová omáčka
  • nesolené arašídy
  • podle potřeby solamyl

Maso nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje, sojové omáčky a
koření (klidně celé balení). Dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

Poté maso orestujeme (olej není třeba přidávat) a zalijeme vodou.
Necháme cca 10 minut podusit, přidáme na kostičky nakrájenou papriku,
na půlkolečka nakrájený pórek a arašídy. Zalijeme vodou tak, aby bylo
vše ponořené. Vody je to vcelku hodně, ale neděste se toho. Necháme
dusit cca hodinu, dokud tam není minimum šťávy. Poté rozmícháme ve
vodě trochu solamylu a za stálého míchaní přidáme do směsi. Ideální
výsledek je, když se šťáva natolik zahustí, aby obalila ostatní
ingredience.

Čínu po česku podáváme s rýží. Doporučuji typ rýže parboiled.

čína po česku


Mňamozní kuřecí řícky:)

  • kuřecí prsní
  • obalovací směs
  • niva
  • eidam
  • olej

kuřecí řízky nařežeme tak,aby byly větší a tenčí.Obalíme v obalovací
směsi „křupavé řízečky z trouby“ (bylinkové).Orestuje na másle s
kapkou oleje.Nastouháme nivu,dáme na řízky a zapečeme pod
grilem,nakonec zasypeme hromadou eidamu.Příloha bud jakákoliv uprava
brambor ( teda krom salátu) a nebo míchaný zeleninový salát dle
chuti..samozřejmě může být i nemíchaný:)

kuřátko

Nakonec ještě přikládam fotografie a recept na domácí chleba,mám ho
mnohokrát ozkoušený a je velmi dobrý:)
recept domácí chléb

domácí chléb

 


Mějte se a vařečce zdar zdar zdar:)

PBD
Text nebyl redakčně upraven


Téma jaké jídlo vaříte nejčastěji, je v závěru, dnes jsme si povídali o tomhle:

  • Co po vás vaši jedlíci nejčastěji vyžadují a plníte jejich přání?
  • Kdo vás to jídlo naučil?
  • Podělte se o recepty…
  • Příběhy…
  • Fotky…
  • I videa…

Jedna z vás získá zcela novou kuchařku Zdeňka Pohlreicha: VEJCE NEBO SLEPICE - 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny.

polraich.jpg

Reklama