Vaření

Ciabatta doma pečená

ciabatta

Recept na naše oblíbené pečivo jsem našla na stránkách Šárky Škachové. A protože s klidem se můžu zaručit za to, že recepty od ní jsou vždycky skvělé, s chutí jsem se pustila do práce. A výsledek neměl chybu!

Suroviny

1 čajová lžička sušeného droždí
300 g pšeničné krupice hrubé
200 g polohrubé mouky
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička soli
3 polévkové lžíce panenského olivového oleje
(špetka chilli papriček je tam navíc, ale mě chilli prostě nikdy nerozčílí)
350 ml vody

Postup

Kdo z vás vlastní domácí pekárnu, má většinu práce ušetřenou. Máte dvě možnosti. Necháte si umíchat pouze těsto a ciabattu upečete v troubě. Nebo si pekárnu nastavíte na normální režim, velký chléb a středně propečenou kůrku a vyrobíte ciabattu netradičního tvaru (ale bez práce).

K letnímu grilování je toto domácí pečivo ideální!

   
07.07.2011 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. [2] brnky [*]

    Ciabatty jsem doma dělala jen jednou a druhý den už byly gumové. Recept určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 21.03.2013, 03:38:43
  2. [1] bles [*]

    O ciabattu se snažím už dlouho, ale stále to není ono. Tak určitě vyzkouším tuhle - uvidíme, co udělá ta krupice:). Jinak je na ní ideální česnekové máslíčko - přidávám pro lepší roztíratelnost majolku (Hellmanns).

    superkarma: 0 11.07.2011, 18:55:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme