Reklama

Také jste o vánočních svátcích hřešili? Dáváte si každý rok novoroční předsevzetí, že zhubnete, začnete pravidelně cvičit a budete se krotit v jídle? Lehce se slibuje, těžko se plní. I když se donutíte a začnete navštěvovat třeba fitness centrum nebo chodit na pravidelné procházky, pokud neupravíte také svůj jídelníček a stravovací návyky, nemusíte dojít k úspěchu. Máme pro vás tip, zařaďte do svého menu alespoň dvakrát týdně ryby. Ryby jsou zdravé a navíc při správném výběru neohrozíte svoji linii a ještě si pochutnáte. Inspiraci také najdete na www.riomare.cz

rio mareTuňák s kandovanými cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky
Doba přípravy:
1 hodina 30 minut
Ingredience pro 4 osoby:

  • 500 g cherry rajčat
  • 2 × 160g konzervy tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g extra panenského olivového oleje
  • sůl

1. Předehřejte troubu na 120 °C, naklaďte cherry rajčata na pekáč, osolte, přidejte trochu oleje a posypte cukrem.

2. Nechte je péci v troubě asi hodinu a 20 minut.

3. Opražte piniové oříšky na pánvi s nepřilnavým povrchem bez přidávání dalších přísad. Při pražení se snažte udržet je v neustálém pohybu.

4. Slijte tuňáka a podávejte s rajčaty i se šťávou, která zbyla v pekáčku. Ozdobte opraženými piniovými oříšky.

rio mareSalát z tuňáka, fenyklu a avokáda
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience pro 4 osoby:

  • 2 × 160g konzervy tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
  • 1 hlíza fenyklu
  • 100 g polníčku
  • 1 avokádo
  • 2 mrkve
  • 40 g extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

1. Oškrábejte mrkev a najemno nakrájejte. Odkrojte horní a spodní část hlízy fenyklu, poté pomocí ostrého nože nakrájejte fenykl na tenké plátky.

2. Vložte všechnu zeleninu do mísy a přidejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.

3. Slijte tuňáka a nakrájejte ho na kousky. Smíchejte se zeleninou, přidejte polníček a podávejte.

rio mareSalát z tuňáka a cannellini s oreganem
Doba přípravy:
15 minut
Ingredience pro 4 osoby:

  • 2 × 160g konzervy tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 250 g vařených fazolí cannellini
  • půlka červené cibulky, nasekaná
  • 2 zralá podlouhlá rajčata
  • čerstvé oregano
  • 40 g extra panenského olivového oleje
  • pepř
  • sůl

1. Nakrájejte rajčata na kostičky a osmahněte je na pánvi s olejem a cibulí. Přidejte rajčata, fazole cannellini a oregano, nechte pár minut povařit a pak ochuťte čerstvě mletým pepřem.

2. Odstavte, přidejte špenát a promíchejte.

3. Slijte tuňáka a podávejte spolu s připraveným salátem.

rio mareKrájená rajčata s tuňákem
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience pro 4 osoby:

  • 2 × 160g konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 5 plátků tvrdého chleba
  • 5 zralých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • spousta bazalky
  • 40 g slunečnicového oleje
  • sůl
  • černý pepř

1. Nakrájejte tvrdý chléb na malé kousky. Nasekejte cibulku a česnek a osmažte je na pánvi s 30 g oleje. Přidejte chléb a nechte ještě několik minut prohřát. Přidejte rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky.

2. Dochuťte solí, přidejte 1 sklenici vody a vše duste po dobu 20 minut.

3. Směs s rajčaty rozdělte do 4 misek, přidejte nasekanou bazalku a kousky slitého tuňáka. Pokuste se umístit kousky tuňáka do středu misek. Dozdobte troškou zbývajícího oleje a pepřem. Tento pokrm můžete podávat teplý i studený.

rio mareMakarony s olivami, makrelou a gratinovanými rajčaty
Doba přípravy:
35 minut
Ingredience pro 4 osoby:
2 filety makrely Rio Mare v olivovém oleji - 300 g makaronů - 400 g cherry rajčat - 40 g strouhanky - 20 g strouhaného parmazánu - půl čajové lžičky oregana - 1 stroužek česneku - hrst vypeckovaných černých oliv - 40 g extra panenského olivového oleje - sůl

1. Předehřejte troubu na 220°C a uveďte do varu velký hrnec osolené vody.

2. Rozkrojte rajčata na poloviny a spolu s na plátky nakrájeným česnekem je vložte do pekáče. Dochuťte solí a oreganem, přimíchejte strouhanku a parmazán, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě asi 20 minut.

3. Uvařte v hrnci těstoviny, slijte a přidejte gratinovaná rajčata a šťávu z pekáče. Rozdělte makrelu na kousky a přidejte do těstovin. Podávejte ozdobené olivami a čerstvým oreganem.