Vaření

Chřestový koláč

chřestový koláč

Suroviny

na těsto:
300 g špaldové mouky
125 g másla (polovina)
špetka soli
100 ml vlažné vody

náplň:
pár plátků šunky
bílý chřest, lehce povařený (asi 10 kousků)
kousek jakéhokoliv pečeného či smaženého masa
1 zakysaná smetana
100 ml šlehačky
2 vejce
sůl a bílý pepř
muškátový oříšek
nastrouhaný sýr (já jsem dávala čedar)
jarní cibulka

Postup

Ze surovin si připravíme těsto, které důkladně prohněteme a dáme na hodinu odpočinout do chladničky.
Mezitím si připravíme náplň. Maso nakrájíme na malé kousky. Já jsem použila krůtí přírodní plátek, který zbyl ze včerejšího oběda. Chřest pokrájíme na špalíčky. Nastrouháme sýr. Smícháme vejce se zakysanou smetanou a šlehačkou. Ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhaný sýr a jarní cibulku pokrájenou i se zelenou natí.
Z lednice vytáhneme těsto, které rozválíme do koláčové formy. Tu stačí pouze vymazat trochu tukem, není potřeba vysypávat. Na těsto naskládáme plátky šunky, vysypeme nakrájené maso a chřest, které zalijeme smetanovou směsí.

Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C, asi 35 minut. Po vytažení z trouby necháme trochu vychladnout a servírujeme. Koláč je výborný vlažný, ale i studený.

Inspiraci pro tento recept jsem našla u své oblíbené Šárky Škachové. Tak vyzkoušejte i její cibulovou variantu.

Dobrou chuť přeje elly.

   
27.05.2010 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [1] hubajda [*]

    chrest me nechutna

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:52:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme