Dlouho o něm nebylo slyšet, teď se jaro co jaro řadí mezi nejoblíbenější přílohy vůbec. Takže, bílý nebo zelený? Oba jsou taková lahůdka, že je budete chtít jíst klidně každý den.

Sezona chřestu je celkem krátká. Začíná zhruba v polovině dubna, končí na svátek sv. Jana, tedy 24. června. Chřest můžete znát jako bílý, zelený nebo také fialový. Nejlepší jsou čerstvé – čerstvě sklizené. Zelený chřest se nemusí loupat, stačí jej jen omýt a odlomit dřevnaté konce. Nejlepší je, vařit ho na stojato ve vysokém hrnci, svázané do malé otýpky. Vaří se jen pár minut a jakmile je hotový, je potřeba ho zchladit ledovou vodou.

chrest

Bílý chřest se naopak loupe. Směrem od hlavičky dolů. Oproti zelenému chřestu by se měl bílý vařit o něco déle a do vody by měl přijít úplně celý, včetně hlaviček.

chrest

Další skvělé tipy a rady, jak na chřest najdete na: http://www.ceskychrest.cz/.

Reklama