Vaření

Chřestová krémová polévka

chřestová polévka

Suroviny

balíček bílého chřestu
sůl a bílý pepř
kousek citronu
lžička cukru
200 ml smetany
kousek másla
trocha hladké mouky
den starý rohlík

Postup

Chřest oloupeme škrabkou na brambory až po hlavičku. Dáme do vysokého úzkého hrnce (nebo speciálního hrnce na chřest), tak aby byl chřest ponořený po hlavičky. Do vody přidáme sůl, plátek citronu a lžičku cukru. Vaříme asi 10 minut.
Chřest vyjmeme a odřízneme hlavičky. Ty můžeme použít vcelku do polévky nebo (a tak jsem to udělala já) třeba k masu nebo do chřestového koláče.
Zbytek chřestu rozmixujeme úplně dohladka s chřestovým vývarem. Dochutíme bílý pepřem.
V rendlíku rozpustíme máslo, můžeme (ale nemusíme) trochu zasypat hladkou moukou, aby byla polévka hustější, a přilijeme smetanu. Vmícháme do polévky.
Provaříme (s moukou trochu déle) a servírujeme posypané křupavými krutony z rohlíku.

Dobrou chuť přeje elly.

   
26.05.2010 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [3] arminka [*]

    tak ani to není můj šálek kávy Sml16

    superkarma: 0 25.11.2012, 22:51:43
  2. avatar
    [2] hubajda [*]

    Myškomedvídek — #1 to ja nemusim

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:53:12
  3. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    je moc dobráSml67

    1. na komentář reaguje hubajda — #2
    superkarma: 0 28.11.2010, 19:09:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme