Vaření

Choco Loco – čokoláda s osobností

Napadlo vás někdy, jaké by bylo namíchat si čokoládu přesně podle vaší chuti? Už o tom nemusíte jen snít, existuje totiž projekt Choco Loco, který nabízí možnost vytvoření své vlastní čokolády. Tak popusťte uzdu fantazii a nebojte se experimentovat, výsledná čokoláda bude jistě stát za to.

chocoloko

Kde se vzalo Choco Loco

Projekt personalizované čokolády vznikl v roce 2011, kdy jeho zakladatel Ing. Jan Ingeduld zatoužil vytvořit čokoládu ušitou na míru své partnerce. Vzpomněl si na to, jak jako malý vyráběl čokoládu se svou babičkou a napadlo ho, že by nebylo od věci, kdyby si každý mohl vytvořit čokoládu dle vlastní chuti a fantazie. Název čokoládového projektu je inspirovaný španělštinou, kde „Loco“ znamená bláznivý. Kombinace některých přísad ve spojení s čokoládou totiž může působit poněkud bláznivě do doby, než ji ochutnáte.

Základem je kvalitní čokoláda

Choco Loco má základ v kvalitní francouzské čokoládě pocházející z domácí dílny mistra Michela Cluizela. Založení čokoládovny Michel Cluizel sahá až do roku 1948. Jeho dílna na čokoládu se řadí mezi jednu z těch, které vyrábí čokoládu z kakaových bobů. Málokdo ví, že kvalitu čokolády ovlivňují klimatické podmínky a umístění plantáže, kde se kakaové body pěstují, ale i složení půdy. Michel Cluizel vyhledává ty nejlepší kakaové plantáže po celém světě a dohlíží na proces zrání a sklizně tak, aby byla zaručena nejvyšší kvalita kakaových bobů. I na surovinách přidávaných do své čokolády si dává Michel Cluizel záležet. Používá kakaové máslo bez příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného a přírodní Bourbon vanilku místo vanilinu. Jeho čokoláda navíc neobsahuje žádné geneticky modifikované suroviny.

V e-shopu Choco Loco si můžete jako základ vašeho sladkého mistrovského díla vybrat hořkou čokoládu Elianza Noir s 55 % kakaa, mléčnou čokoládu Elianza Lait s 35 % kakaa nebo bílou Elianza Ivoire s 34% obsahem kakaového másla.

Jak originální čokoláda Choco Loco vzniká?

Čokoláda je nejprve nalita do formiček. Při jejich naplňování se v čokoládě tvoří nežádoucí bublinky, které je nutné odstranit pomocí speciálního vibrovacího přístroje. Po zbavení čokolády všech bublinek se do ní přidá až 6 přísad, které si zákazník vybral. Na výběr je ze 17 druhů oříšků, z 23 druhů sušeného ovoce a 29 různých sladkostí od lentilek přes gumové medvídky až po cereálie. K dispozici jsou i 4 druhy koření, které čokoládě dodají na originalitě a nevšední chuti. Pokud vás tuto přísady již omrzely, vyzkoušejte neotřelou kombinaci čokolády a slaných party mix preclíčků či krystalické soli. Dalším velice zajímavým a netradičním nápadem je tetování čokolády. Před zatuhnutím čokolády se do ní dají pomocí šablon vytlačit různé vzory a nápisy nebo loga společností. Následně čokoláda tuhne ve speciálním prostředí s 13°C až 18°C. Po ztuhnutí je čokoláda zabalena do obalu, který je pojat taktéž velmi originálně. Zákazníci mají na výběr z 9 různých obalů spadajících do dvou kolekcí – Hraj si a Květiny. Kolekce Květiny slouží jako dárek pro ženy místo květin či jako sladký doplněk k nim. Kolekce Hraj si nabízí prostor pro vaše originální nápady. Na obal totiž můžete malovat, psát či lepit nálepky.

Hotové čokolády jsou standardně rozesílané kurýrem po Praze, tabulky čokolády je možné vyzvednout i osobně v centru Prahy nebo v kavárně Choco Loco. V této kavárně můžete ochutnat až 50 druhů horké čokolády, ale také si pochutnat na kvalitní kávě či se zasytit salátem, těstovinami nebo zapečenými panini.

Pozitivní účinky čokolády

Je prokázáno, že látky obsažené v kakaových bobech, zvané flavonoidy, snižují krevní tlak a celkově prospívají krevnímu oběhu. Jsou účinnými antioxidanty, které chrání buňky před zhoubnými vlivy radikálů. Čokoláda je v malém množství prospěšná nejen pro naše fyzické zdraví, ale i pro duševní pohodu. Své místo by čokoláda jistě našla i v domácí lékárničce jako antidepresivum. Tak mlsejte zdravě a s fantazií – vytvořte si svou čokoládu na www.chocoloco.cz.

Aneta Baklová

   
16.04.2013 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [8] balsda [*]

    Slyšela jsem o tom, ale nezkoušela. Čokoládu milujeme.

    superkarma: 0 21.07.2013, 21:30:55
  2. avatar
    [7] marde [*]

    Mám ráda hořkou čokoláduSml16

    superkarma: 0 22.04.2013, 13:49:45
  3. avatar
    [6] Jindriska8 [*]

    Čokoláda,to je pochoutka.Sml16

    superkarma: 0 22.04.2013, 08:09:41
  4. avatar
    [5] Mam [*]

    Miluju kvalitní čokoládu

    superkarma: 0 16.04.2013, 22:00:35
  5. avatar
    [4] Dooma [*]

    Pro někoho určitě zajímavé, pro mě je ale zajímavějším projektem mix.it, přičemž oba projekty jsou v podstatě na stejným principu Sml59 Asi bych nevěděla z jakých přísad si vybrat, müsli už mám ochutnané a je dokonalýýý Sml79

    superkarma: 0 16.04.2013, 14:44:09
  6. [3] kukátko [*]

    Škoda, že je to jen pro Pražáky.

    superkarma: 0 16.04.2013, 12:50:46
  7. [2] Trefa [*]

    Trefa:cokoladu miluju.hlavne mlecnou.

    superkarma: 0 16.04.2013, 12:20:34
  8. avatar
    [1] peetrax [*]

    Fakt nechápu, proč článek, kde je v nadpise něco o čokoládě, otvírám v noci! Sml15 Sml30 Fajn nápad, super tip třeba na dárek. Sml16

    superkarma: 1 16.04.2013, 00:28:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme