Vaření

Chléb podle Květy Fialové

bread

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 droždí
sůl
kmín
4 větší brambory
tekutinu podle potřeby

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto (může to za nás udělat pekárna).
Pro obměnu můžeme přidat česnek nebo osmaženou cibulku.
Necháme asi hodinu až hodinu a půl kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě nebo přímo v pekárně.

Dobrou chuť přeje Muška.

   
18.02.2011 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [14] hubajda [*]

    Eliana — #5 je

    superkarma: 0 16.11.2012, 22:14:30
  2. avatar
    [13] selinka [*]

    maje — #12 tak to máš zas období na prd. Ale pátýho jsem Ti poslala telepatické přáníčko,doufám, že sis ho přečetla Sml16

    superkarma: 0 18.02.2011, 14:33:10
  3. avatar
    [12] maje [*]

    selinka — #11 já a slavila? dcera měla ukrutnou chřipku, byla jsem s ní týden doma. do toho mi zemřel děda a teď mám já šílenou angínu a chodím s ní do práce. nebyl čas. nálada ano, ale volné místo u počítače neSml30Sml30

    1. na komentář reaguje selinka — #13
    superkarma: 0 18.02.2011, 14:24:50
  4. avatar
    [11] selinka [*]

    maje — #9 beztak jsi tak dlouho a mohutně slavila narozky, co? Sml58

    1. na komentář reaguje maje — #12
    superkarma: 0 18.02.2011, 11:50:58
  5. avatar
    [10] bubidani [*]

    Sasa — #6 buď ráda že nám k tomu napsali i množství suroviny Sml52 

    superkarma: 0 18.02.2011, 11:37:11
  6. avatar
    [9] maje [*]

    selinka — #3 nazdárek. ono možná lepší, že o mě nebylo ani vidu, ani slechuSml30Sml54

    1. na komentář reaguje selinka — #11
    superkarma: 0 18.02.2011, 11:23:23
  7. [8] Bubuhlubla [*]

    to už snad ví každej,že brambory vařený a droždí může být sypké nebo kostka,já mám raději kostku.Ten obrázek je ale z jiného chleba,že?Tenhle bude vypadat úplně jinak,když tam není žitná nebo celozrnná mouka.Když se do těsta na chleba přidají brambory,je pak vláčnější a déle vydrží(pokud se to hned nesní)

    superkarma: 0 18.02.2011, 09:57:07
  8. avatar
    [7] ajko [*]

    Sasa — #6 Sml15 máš pravdu. A jaká  délka pečení aspoň zhruba. To jen odrazuje od toho to zkoušet. kdo se bude dělat s něčím,co pak vyhodí.Sml31

    superkarma: 0 18.02.2011, 09:38:11
  9. [6] Sasa [*]

    Bože, proč tu nejsou recepty tak jak mají být! Brambory uvařené nebo syrové, droždí sypké nebo ne???? Fakt todle raději nedávejte!!

    1. na komentář reaguje ajko — #7
    2. na komentář reaguje bubidani — #10
    superkarma: 1 18.02.2011, 09:21:10
  10. avatar
    [5] Eliana [*]

    a není na obrázku chléb žitný?

    1. na komentář reaguje hubajda — #14
    superkarma: 0 18.02.2011, 08:25:48
  11. avatar
    [4] enka1 [*]

    maje — #2 Já si to hned myslelaSml58

    superkarma: 0 18.02.2011, 07:58:45
  12. avatar
    [3] selinka [*]

    maje — #2 Ahoj Maje, dlouho o Tobě nebylo vidu slechu ....

    1. na komentář reaguje maje — #9
    superkarma: 0 18.02.2011, 07:51:11
  13. avatar
    [2] maje [*]

    enka1 — #1 ale když je uvaříš a nastrouháš na drobno, tak je to v pohodě. brambory mají dělat chleba vláčnější.

    1. na komentář reaguje selinka — #3
    2. na komentář reaguje enka1 — #4
    superkarma: 0 18.02.2011, 07:33:55
  14. avatar
    [1] enka1 [*]

    Ty brambory mi pekárničku asi rozmlátíSml22

    1. na komentář reaguje maje — #2
    superkarma: 0 18.02.2011, 06:50:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme