Vaření

Chilli marináda na maso

chilli marináda

Domácí marinády jsou ty nejlepší. Smícháte právě ty suroviny, které máte rádi, přizpůsobíte si chuť podle toho, jestli máte raději maso pikantní, bylinkové, exotické nebo úplně jiné. Můžete experimentovat a míchat ty nezvláštnější chuti, které vás napadnou.

Pro děti zvolíte marinády jemnější, třeba s trochou medu a sladkou paprikou. A pro milovníky ohnivých chutí, můžete míchat marinády s chilli. Někdy použijete sušené chilli koření, jindy čerstvé chilli papričky nebo pálivé omáčky.

Kdo se nebojí experimentovat s chutí, měl by mít při míchání marinád po ruce vždycky papír a tužku. Protože se často stane, že namícháte dokonalou chuť, a příště už si nemůžete vzpomenout, co jste do směsi vlastně přidali. A kolik tam vlastně toho chilli bylo? Použili jsme pepř? Hodila se marinády více k vepřovému, nebo kuřecímu masu? Recept na papíře, ideálně v sešitu s recepty, vám všechno prozradí, a to podrobně.

Moje dnešní marináda je extra pikantní a extra exotická. Marinovala jsem v ní kuřecí prsa, ale v klidu ji můžete použít i na jiné maso.

Suroviny

  • 1 červená chilli paprička
  • 1 žlutá chilli paprička
  • 1 zelená chilli paprička
  • 2 limety
  • barevný pepř
  • olivový olej

Postup

Papričky si nasekejte na kolečka nebo nadrobno. Kdo chce opravdu pálivou chuť, může klidně nechat i semínka. Nasypte je do misky, zalijte olejem.

Jednu limetu rozkrojte napůl a šťávu vymačkejte do misky k chilli papričkám a oleji. Druhou limetu důkladně omyjte a nakrájejte na půlkolečka. Ty vsypte do misky k ostatním surovinám.

Promíchejte a dochuťte čerstvě namletým pepřem.

Do marinády dejte maso a nechejte přes noc v lednici.

Před grilováním maso osušte, aby se na něm nepřipalovaly zbytky chilli papriček a limetek.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Grilované indické maso
Grilovaná pomerančová krkovička se špetkou ohnivého chilli

   
08.07.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [2] bobani [*]

    chilli nemusím

    superkarma: 0 08.07.2015, 16:49:46
  2. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Jj..pálivé mám ráda..ty různé chilli omáčky. Třeba děsně pálivou Spirachu si ráda kapu i do kuřecího vývaru. Je to moc dobré Sml67 Sml16

    superkarma: 0 08.07.2015, 06:51:00

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme