Jestli chcete probudit ze zimního spánku sebe nebo partnera, nabízíme Vám způsob. Aktivujte svoje znuděné chuťové pohárky pomocí jídel ochucených omáčkou TABASCO.

Možná ani nevíte, že tato ostrá omáčka z pálivých chilli papriček se vyrábí již 140 let dle stále stejného receptu. Je to přírodní produkt vyráběný v Louisianě v USA. Pálivost papriček zlepšuje stravitelnost pokrmů, pomáhá neutralizovat trávení a zrychluje metabolismus (takže vlastně hubnete :)). Papričky obsahují 3krát více vitamínu C než pomeranč a poslední výzkumy dokazují, že kapsaicin - látka, která způsobuje pálivost papriček, zabíjí nádorové buňky. 

Kdyby Vám při vaření „ujela ruka", nezapíjejte tekutinou, ale dejte si bílý jogurt, zmrzlinu nebo si lízněte medu. Do jídla můžete přidat trochu mléka a povařit. Pálivost se zmírní. 

Pokud začnete Tabasco používat v kuchyni kreativně, zjistíte, že nemusíte vařit jen mexická jídla. Můžete ho přidat do zelňačky, na špagetovou omáčku, pizzu ap. Budeme rádi, když se o povedené recepty s námi podělíte. 

Na www.TABASCO.cz  od 1. 3. 2008 běží soutěž Vostrých receptů", kde můžete za Váš originální recept vyhrát vtipné ceny. Těšíme se.
Reklama