Bulvár

Chcete sníst psa?

Pokud máte chuť na pejska přečtěte si co nám poslala čtenářka e-mailem.

V redakci pravděpodobně časopisu Maxim uspěli s žádostí o netradiční objednávku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
13.01.2005 - Společnost - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [38] Křečkomyš [*]

    Nyotaimori: Proč by mi mělo vadit jíst psí maso? Protože na rozdíl od krav, prasátek a drůbeže byl pes domestikován ke zcela jiné funkci než k jídlu. Lidé si ho ochočili, aby jim hlídal stáda, pomáhal lovit, dělal průvodce, společníka... Původně se psi vůbec nejedli, začalo se s tím v asijských zemích v dobách hladomoru (i když předtím se psi zabíjeli kvůli kožešině, to je pravda). Ale z asijských zemí si příklad brát nehodlám - v Koreji se například dodnes dá na trhu sehnat dětské maso pod názvem "speciální maso." Všichni vědí, že se jedná o unesené děti. Tak tedy dobrou chuť! To, že si občas dám maso, neznamená, že to musím brát jako důvod k vyvraždění a sežrání všeho co se hýbe. Mě to kuře dvakrát týdně úplně stačí. A z těch, co žerou psy, kočky, koně, kytovce aj. se mi dělá špatně.

    superkarma: 0 17.01.2005, 08:52:29
  2. avatar
    [37] Kimmy [*]

    monca13, Pavlik, Nyotaimori: Tak ja vam sem pridam nieco este lepsie, podla rozpravania mojho cinskeho boyfrienda skutocne, a snad to nie je ani take krute ako jest macky a psov (fuj), ale urcite viacej kulinarsky zaujmave. Taku skusenost ste este nemali. Takze zoberieme za hrst stredne velkych chrobakov (akeho druhu presne to neviem ale maju mat tvrdu "shell", teda chrbat), a vyprazime ich v oleji. Vyprazene chrobaky potom jeme tak, ze si zo shell vylupneme ten zvysok a to zjeme. Urcite vam to bude chutit. Dobru chut!
    Dalsi cinsky recept: polievka s hada. Boyfriend mi to raz odpovedal na otazku, ze co jedol na obed. Pripadne si mozete dat somarikov ud na obed ako druhy chod (tiez skutocny cinsky recept, z obdobia Maovho "Velkeho skoku napred", nastastie taketo nieco nejedava uz ani boyfriend ani jeho rodina. No ale citala som, ze v obdobi Maovho "Velkeho skoku napred" to servirovali na volakejsi cinskej univerzite). No a ta najvacsia sranda: v obdobi, myslim ze niekedy v sesdesiatych alebo sedemdesiatich rokoch minuleho storocia, prekvital v Cine kanibalizmus! Aspon som tak citala v jednych novinach, kde vytlacili 24-stranovu sekciu kritiky na cinsku komunisticku stranu. Vraj vtedy napriklad ludia urobili z niekoho nepriatela, vsetci sa na neho vrhli a este zaziva mu vyrezavali maso z tela. Ludske maso sa dalo pripravit na vselijake sposoby: vyprazane, upecene, uvarene ( )... bolo to ponukane ako specialitka.

    Takze vsetkym vtipkarom zelam Dobru Chut Ja nejedavam ani hovadzie a bravcove maso, takze vacsina s tychto receptov je mi aj tak na nic.

    superkarma: 0 14.01.2005, 16:14:48
  3. avatar
    [35] jajulka [*]

    monca13:

    superkarma: 0 14.01.2005, 14:00:41
  4. avatar
    [33] Křečkomyš [*]

    No, na jednu stranu to vtipné je, na druhou však ne, protože Vietnamci a Číňani v naší republice kradou psy, popř. si najímají síly na odkupování psů z útulků (vždyť zde mohou dostat velikého psa za cenu očkování) a pak je zabíjejí a konzumují. Hygiena odhalila v ledničkách čínských restauracích mimo jiné i kočky a krysy. Je to spíš smutné. Když se k nám pakují, tak by se měli chovat podle našich pravidel. Chtějí-li vraždit psy, ať táhnou zpět domů,do chudoby.

    superkarma: 0 14.01.2005, 08:31:17
  5. avatar
    [32] Eva_CZ [*]

    Nyotaimori:

    superkarma: 0 13.01.2005, 22:16:24
  6. [31] Evulik [*]

    tuhle fintu někdy zkusím...

    superkarma: 0 13.01.2005, 20:44:54
  7. avatar
    [27] monca13 [*]

    Sandy: no,jsem sice dobře živená, ale ještě jsem mladá, nic jsem si neužila (nedávno jsem měla 3 roky - myslím ten pejsek na obrázku u mého nicku). A panička mě hlídá,ta by mě nedala!!!!! jsem její

    superkarma: 0 13.01.2005, 18:32:20
  8. avatar
    [26] Pavlik [*]

    Monca 13 - Ten dvakrát nadívaný pes je trochu kuchařsky složitý, ale v takovém Thajsku jsou běžně k dostání na ulici opečené krysy (ne sice ty norské, ale asijské). Na to musí mít ovšem člověk opravdu dobrý žaludek a ani 10 piv nás nepřimělo takovou "lahůdku" pozřít, ale musím uznat, že vypadají docela chutně. Alespoň ti Thajci se usmívali, když jsme jim tu "svačinku" zaplatili.

    superkarma: 0 13.01.2005, 17:54:24
  9. avatar
    [24] monca13 [*]

    Sandy: Pavlik: Nejvíc jsem se zasmála u receptu na dvojnásob nadívaného psa, okopíruju ho sem pro ty, kdo nechtějí klikat na odkazy, stojí to za to. Na adresu psí kuchařky jsem se dostala když jsem hledala něco o Martě Kubišové
    Dvojnásob nadívaný pes(Český moderní recept)
    Znáte to všichni. Dítě nedá pokoj, dokud si na rodičích nevymrčí morče. Potom následuje koťátko a nakonec štěňátko. Dítě i zvířata rostou, dítě přichází do puberty a přestává se o ně starat. A tak zoufalý rodič shání morčeti zrní, kočičce ryby a psa chodí venčit, zatímco jeho zpovykaná šestnáctileté dcera tiše hlasitě souloží ve společných prostorách paneláku, konkrétně v kočárkovně. Hloupý rodič rezignuje a po čase se kromě zvířátek stará i o vnouče. Moudrý rodič připraví toto didaktické jídlo.

    Zabij morče, kočku a psa. Vše stáhni a vykuchej. Hlavy odděl na polévky. Z trojích jatýrek, srdíček a plíček umel jemnou fáš, smíchej se strouhankou, muškátovým květem, solí, pepřem, majoránem, dobromyslí a uvařenými jemně nasekanými zelnými listy, přidej osmaženou drobně krájenou cibulku a česnek a vyplň morče, co se do něj vejde. Morče pak vsuň do kočky, případné dutiny vyplň zbytkem nádivky a celé vsuň v psa. I zde dobře dotěsni a zašij. Pečeme v létě na rožni, zlobivé dítě připoutáme ke klice a nutíme jí pomalu otáčet nad velmi mírným plamenem. Občas potíráme grilovací směsí (paprika, olej, vo da, sůl do níž máčíme lodyhy šalvěje a máty a těmito lodyhami pak mašlujeme pečínku). Už po dvanácti hodinách je pokrm hotov. Servírujeme s celozrnným chlebem a rodičovskými didaktickými řečmi typu: “Vem si ještě nožičku. kdyby ses o něj líp staral, mohl ještě běhat. A to si nemysli, že si necháš udělat dítě a nebudeš se o ně vzorně starat.”

    superkarma: 0 13.01.2005, 17:30:52
  10. avatar
    [21] Pavlik [*]

    Monca 13- Vynikající recepty, které jenom labužník dokáže vychutnat. Připomíná mi to to korejské jídlo zvané bulgogi, které je ovšem třeba servírovat s Kimchi nebo Baechi Kimchi (Nabak Kimchi je O.K.) a ostrou čínskou kořalkou Mao-tai a čínským čajem Pu-erh miixed with chrysantem, tzv. Gook Po Cha nebo více kvalitním Tuo Cha. Bon appetit, cherie.

    superkarma: 0 13.01.2005, 17:22:04
  11. avatar
    [20] monca13 [*]

    spousta dalších výborných receptů
    http://www.magazlin.cz/pes/index.htm

    superkarma: 0 13.01.2005, 16:44:14
  12. avatar
    [19] monca13 [*]

    Pečené štěněčí maso (Kchao - jang - zou)
    1 kg štěněčího masa, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžíce mletého zázvoru, 2 lžíce pálenky (vodka, slivovice), 1 lžíce cukru, 1 větší cibule, olej na pečení, směs pepře opraženého nasucho se solí.
    Maso uvaříme v celku doměkka ve vodě, do které jsme přidali všechny přísady. Když je maso měkké, vyjmeme jej a necháme okapat. Vychladlé nakrájíme na proužky, silné 1,5 - 2 cm, které osmažíme v rozpáleném oleji. Každý sám si potom při jídle namáčí jednotlivé kousky masa ve směsi koření které je ve zvláštní misce.

    superkarma: 0 13.01.2005, 16:33:27
  13. avatar
    [18] Pavlik [*]

    Když jsem jako Kanaďan sloužil v pozdních sedmdesátých letech v Koreji, tak jsme čas od času dostali dovolenku, kterou jsme trávili buď v Koreji (Seul) nebo v Japonsku. Psí gulášek (hodně česneku a korejského červeného pepře) byl (napřed ovšem musel člověk vypít několik piv) vynikající. Dodnes když vidím pěkně obtloustlého, krátkosrstého psa....., never mind.

    superkarma: 0 13.01.2005, 16:06:55
  14. avatar
    [17] Susina [*]

    Vivian: a taky by možná napsali/y ty chybějící čárky v první větě..

    superkarma: 0 13.01.2005, 16:06:33
  15. avatar
    [16] Vivian [*]

    Vanessa: no jasně, že v Maximu jsou samý ženský jinak by přece "uspěli", ne?

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:59:25
  16. avatar
    [15] marcellina* [*]

    Bóbika

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:52:53
  17. avatar
    [14] pohodarka [*]

    reklama dobra, vtips stary (taky ho znam s necim z trziste) no, moc vtipne mi tohle neprislo, spi takove hodne slabe.

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:46:13
  18. avatar
    [13] bookcase [*]

    dost dobrý

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:45:06
  19. avatar
    [12] kubikm [*]

    já chodím do čínské restaurace s naším psem, ale nesundávám mu vodítko...pro jistotu.... je teď nějak vypasenej....

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:43:27
  20. avatar
    [10] evusche [*]

    mě se líbila reklama na centrumu před Vánocema...
    Ať máte v roce 2005 víc štěstí než já. Bóbyk!

    superkarma: 0 13.01.2005, 15:07:16
  21. avatar
    [5] Žábina [*]

    Pohlídejte mi Bobíka.....áááááááááááááááááááááááááááááá

    superkarma: 0 13.01.2005, 14:50:59
  22. avatar
    [4] Dux [*]

    Booooooooobika

    superkarma: 0 13.01.2005, 14:45:44
  23. [3] altamina [*]

    superkarma: 0 13.01.2005, 14:44:27
  24. avatar
    [2] evusche [*]

    znám to jinak. S bundou na tržnici a končí to, TO DÁLEK PLO VÁS

    superkarma: 0 13.01.2005, 14:43:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme