Bulvár

Chat: kvalita masných výrobků

V pravidelné internetové diskuzi, která probíhá na internetových stránkách www.spotrebitele.info/chat, budeme v úterý 1. srpna mezi 14. a 15. hodinou hovořit o kvalitě masných výrobků a připravované změně vyhlášky, která se masa týká.

Hostem chatu bude prof. doc. Ing. Petr Pipek CSc., z Ústavu konzervace potravin a technologie masa na VŠCHT a bude odpovídat na všechny dotazy týkající se kvality masných výrobků na našem trhu, jakosti baleného masa nebo složení masných produktů.

Diskutovat budeme rovněž o připravované změně vyhlášky, kterou chystá Ministerstvo zemědělství a která má mimo jiné „uvolnit ruce“ výrobcům masných produktů a přestat jim určovat, z čeho mají být tyto produkty vyrobené. Může se tedy stát, že si v budoucnu koupíte např. špekáček, ve kterém nebude ani náznak skutečného masa. Sdružení obrany spotřebitelů ČR již v minulosti vyjádřilo nesouhlas s touto změnou vyhlášky, neboť se domnívá, že kvalita těchto potravin půjde rapidně dolů.

Chcete-li se zapojit do našeho chatu k tomuto tématu, můžete klást své dotazy v úterý 1.8. mezi 14. a 15. hodinou. Budeme se těšit na vaši účast.

V případě, že nestihnete naši internetovou diskuzi on-line, můžete si ji přečíst na www.spotrebitele.info/chat, kde bude posléze zveřejněna.


Kontakt:
Sdružení obrany spotřebitelů České republiky
tel.: 224 239 940, fax: 224 239 941
www.spotrebitele.info
sos@spotrebitele.info

   
01.08.2006 - Společnost - autor: Anna Plasová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [40] janynka76 [*]

    Tak jsem to nestihla, tak si to budu muset přečíst

    superkarma: 0 01.08.2006, 20:46:01
  2. avatar
    [38] Vivian [*]

    Výhodou je, že dnes už si u nás může dopřát uzeninu i vegetarián

    superkarma: 0 01.08.2006, 18:01:02
  3. avatar
    [37] blesksoft [*]

    mně štve ta umělohmotná šlupka co se nedá rozkousat - to je hnus

    superkarma: 0 01.08.2006, 17:17:19
  4. avatar
    [36] Jájja [*]

    no jo, když chce zákazník co nejlevnější uzeninu, tak tam asi moc masa být nemůže , to si lidi budou muset vybrat, jestli chtějí kvalitu nebo nízkou cenu

    superkarma: 0 01.08.2006, 15:41:58

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [35] Kelly [*]

    ... tak, a protože do těch semletin nikdo nevidí, tak raději grilujeme pořádnou flákotu

    superkarma: 0 01.08.2006, 15:35:16
  2. avatar
    [31] arjev [*]

    Ťapina: pardon,ale u nás špekáček je sojové svinstvo.Papír snese všechno i

    superkarma: 0 01.08.2006, 13:50:27
  3. avatar
    [30] Ťapina [*]

    Wasabi: A proč kupuješ křehčené maso a pak se divíš, že je křehčené?

    superkarma: 0 01.08.2006, 13:49:02
  4. avatar
    [29] Wasabi [*]

    špekáčky mě moc neštvo,páč se k opékání dostanem tak jednou za rok,horší mi příjde křehčené drůbeží maso ve kterým je napíchaných 20% vody,nebo i šunka stojí poslední dobou za starou belu...kdyby tam aspoň nebyly vidět ty vpichy po jehlách,tak bych to asi až tak neprožívala,ale co je moc to je moc

    superkarma: 0 01.08.2006, 13:22:15
  5. avatar
    [28] Ťapina [*]

    man-mimo: No jo, no. Tak holt to zase bude jako postaru, když celá Plzeň věděla, že špekáčky od Pirníka stojí za hovno

    superkarma: 0 01.08.2006, 13:21:24
  6. avatar
    [27] man-mimo [*]

    Ťapina: jo, díky té pomalu rušené vyhlášce.

    superkarma: 0 01.08.2006, 13:16:06
  7. avatar
    [26] Ťapina [*]

    arjev: Tak to pozor, dneska ještě pořád název "špekáček" je zárukou kvality. Proto se vymýší všelijaké ty opékáčkové patvary, aby se to obešlo.

    superkarma: 0 01.08.2006, 12:47:19
  8. avatar
    [25] kačinka [*]

    stejně je nejlepší na oheň (teda samozřejmě uhlíky) šoupnout pořádnou flákotu

    superkarma: 0 01.08.2006, 12:12:23
  9. avatar
    [24] arjev [*]

    Ťapina: opékáčky a špekáčky jsou pouze sojové maso,tedy neopečete a stravujete se podle Rajko Dolečka

    superkarma: 0 01.08.2006, 12:03:15
  10. avatar
    [23] arjev [*]

    Z kneků jsem měla otravu žaludku(před 15 lety)a dodnes je nejím.Před 14 dny jsem koupila paprikové klobásy a 75% papriky byla potravinářská barva.Kakali jsme paprikové ho...

    superkarma: 0 01.08.2006, 12:01:31
  11. avatar
    [22] Florencie [*]

    škoda jen, že miluju uzeniny

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:52:45
  12. avatar
    [21] helikoptera [*]

    jj, špekáčky na ohni - mnam - ja radsi na zpravy o takovychle vecech nekoukam, musela bych se z toho pak pob.....

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:49:22
  13. avatar
    [20] Meander [*]

    Nevybavuju si, kdy jsem naposledy pozřela nějakou běžnou uzeninu.

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:40:36
  14. avatar
    [19] Kocicka [*]

    už ted to stojí často za ....a pak už fakt budou ty buřty z papíru...snad nebudou tak kalorické

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:40:06
  15. [18] markousek [*]

    Já špekáčky ze všeho nejradši stejně opékám.To je ten nejlepší požitek

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:39:19
  16. avatar
    [17] Amálie [*]

    Uzeniny si může koupit leda sebevrah Mě něco takového nesmí do baráku ani smykem

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:39:14
  17. avatar
    [16] Clerenc [*]

    Uzeniny a masu nakupuji bud v malych masnach, nebo v Glabusu!

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:37:02
  18. avatar
    [15] Ťapina [*]

    brůča: U nás v uzenářství mají zásadně "opékáčky", v hypermarketu je výběr.

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:25:10
  19. avatar
    [14] brůča [*]

    špekáčky zásadně nekupuji v super a hypermarketech, ale v uzeninách, máme tady ve městě jeden vyhlášený krámek a často jsou tam dlouhé fronty, ale kvalita je špičková, cena je taky vyšší, ale když si chci jednou za čas pochutnat, tak co. Mimochodem špekáček kupovaná v hypermarketu nechtěl jíst ani náš a to vůbec není zmlsaný

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:22:01
  20. avatar
    [13] Pajenka [*]

    Nevypadají lákavě u nás v obchodech

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:07:54
  21. [12] helip [*]

    Uzeniny v těhlech vedrech opravdu nebudí mou důvěru. Kupuju pouze "Uherák" v malém množství, jinak se bez uzenin docela dobře obejdeme.

    superkarma: 0 01.08.2006, 11:01:41
  22. avatar
    [10] dzijana [*]

    dobrou uzeninu aby člověk pohledal.Některý salámy jsou jak obarvené sádlo.

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:54:43
  23. avatar
    [9] Ťapina [*]

    Opět dlužno podotknouti, že uzeniny nejsou maso, stejně jako jahodová zmrzlina není jahoda, a že rozdíl mezi masem a uzeninami je i v dnešní době na pultech jasně patrný

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:30:02
  24. avatar
    [8] žafra [*]

    nejraději máme trvanlivé salámy tipu uherák,herkules a podobně,ale finance to mnohdy nedovolují,tak se musíme spokojit i třeba se šunkovým salámem,někdy je taky moc dobrý

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:28:46
  25. avatar
    [7] Anedz [*]

    I Rochild říkal: "Nemám na to, abych si nekupoval levné věci"
    Takže nejlepší by bylo tenhle šunt nekupovat. Vím ale, že někdo bohužel musí ....

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:24:12
  26. avatar
    [6] Handa [*]

    Syn měl touhu opékat buřtíky. Tak jsem koupila 4 ks vakuově balené. No a výsledek. Chleba s hořčicí byl pochoutka.

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:24:06
  27. avatar
    [5] Kekka [*]

    Mně připadá, že ve většině případů u uzenin to s masem nemá nic společného. Takže raději masíčko jako takové.

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:17:39
  28. avatar
    [3] Luciš [*]

    já zas nechápu, jak se může jako "masný podíl" nazývat masokostní moučka a když si koupím uzený, je to mokrej umělohmotnej hnus jo a často anglická nebývá uzená, ale potřená karamelem

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:01:27
  29. avatar
    [2] Helik [*]

    to už snad není špekáček když v tom není maso

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:00:19
  30. avatar
    [1] pavlistranska [*]

    špekáček bez masa no fuj......

    superkarma: 0 01.08.2006, 09:57:14

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme