losos v listovém těstě

Snadný recept, který můžete zajímavě obměňovat. Základem je vždy listové těsto a čerstvé filety z lososa. K nim můžete přidat špenát, jarní cibulku, olivy, pórek, čerstvá rajčata, plátky cukety nebo úplně jinou zeleninu, kterou máte k této rybě rádi. Potom už jen chvilka v troubě a krásný chutný oběd máte na stole.

Na fotkách vidíte minimalistickou variantu, pouze s česnekem a zelenou petrželkou. Té máme doma, díky zimě nezimě, plný záhonek. Chtěla jsem původně přidat špenát, ale bohužel jsem nesehnala čerstvý a mražený jsem tentokrát použít nechtěla. Nevadí. I takto „úsporný“ byl losos v kapse obědovým hitem.

Jako přílohu jsem upekla batátové a bramborové chipsy a umíchala koprovou omáčku ze zakysané smetany.

Suroviny

  • 1 rozválené listové těsto
  • 4 filety z lososa
  • česnek a zelená petrželka podle chuti
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 1 vejce

Postup

Připravte si plát listového těsta, který rozdělíte na 4 díly. Jak řezat poznáte podle toho, jak velké tvary lososa máte.

losos v listovém těstě

Česnek nasekejte nebo propasírujte a dejte do misky. Přidejte asi dvě lžíce oleje a nasekanou petrželku.

losos v listovém těstě

Kousky lososa z obou stran osolte a opepřete. Potřete česnekovou směsí.

losos v listovém těstě

Každý kousek lososa položte na plátek listového těsta a pěkně zabalte. Okraje lehce potřete rozšlehaným vejcem a přimáčkněte vidličkou. Potřete vajíčkem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 20 minut. Povrch těsta zezlátne a losos bude krásně upečený.

losos v listovém těstě

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama