Vaření

Česnekové trojúhelníčky

S kamarády a jejich rodinami často pořádáme nejrůznější akce. Ukončení prázdniny, ukončení školního roku, oslavy narozenin, Silvestry. Na žádné akci nesmí chybět česnekové trojúhelníčky od Lucky. Až je vyzkoušíte, pochopíte proč.

česnekové trojúhelníky

Recept je snadný. Obyčejné kynuté těsto. A k němu potřebujete už jen máslo a výborný voňavý český česnek. Na posypání třeba sezamové nebo lněné semínko, kmín nebo mák. Jak chcete, jak máte chuť. Jednoduché, že? Proto jsem pro vás recept od Lucky zpracovala. Možná ho znáte, možná máte i nějaké zlepšováky, o které se s námi rozdělíte...

Suroviny

  • 500 ml polotučného mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička cukru moučka
  • 800 g hladké mouky
  • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
  • 2 lžičky soli

česneková náplň

  • 1/2 kostky másla (125 g)
  • sůl dle chuti
  • asi 10 stroužků česneku
  • vejce na potření

Postup

Z vlažného mléka, cukru a droždí, které smícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek. Smícháme spolu s ostatními surovinami na těsto. Mísu s těstem přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi hodinku na teplém místě kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

česnekové trojúhelníky

Mezitím si připravíme česnekovou náplň. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj sůl a prolisovaný česnek.

česnekové trojúhelníky

Těsto vyklopíme, rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý díl rozválíme na obdélník, potřeme česnekovou náplní a zavineme do rolády. Okraje trochu zastrčíme dovnitř, aby náplň zbytečně nevytékala. Přendáme na plech, vejdou dvě rolády vedle sebe. A teď přijde nejdůležitější krok. Roládu nakrájíme nožem, došikma - na trojúhelníčky, jak vidíte na obrázku. Překrojíme, ale neoddělujeme. Oddělí se po upečení samy.

česnekové trojúhelníčky

Všechny čtyři rolády potřeme rozšlehaným vejce a můžeme i posypat, čím chceme.

Pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C, ale půl hodiny.

Necháme vychladnout. Dokonalá pochoutka k pivu, vínu nebo jen tak.

Dobrou chuť přeje Elly.

   
15.10.2014 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. [24] KARLA KREPELKOVA [*]

    Muze to byt skvele.Vyzkousim.

    superkarma: 0 16.10.2014, 14:03:51
  2. avatar
    [23] paníliška [*]

    gerda — #21 Tak to máš super, domácí česnek je domácí česnek. I krupicová taška vypadá lákavě, ono stojí z to projít si internet. Sml16

    superkarma: 0 15.10.2014, 17:51:37
  3. [22] japa [*]

    tak přesně tyhle trojůhelníčky jsem pekla sebou do Prahy,když jsem jela na proměnu,ale dělala jsem je s náplní šunku,sýr,anglická slanina a všem chutnalySml67

    superkarma: 0 15.10.2014, 17:15:35
  4. avatar
    [21] gerda [*]

    paníliška — #19určitě zkusím, teď mám ale naplánovanou krupicovou tašku s oškvarkami podle jiné kuchařky a ty škvarky už fakt musím spotřebovat, takže trojúhelníčky budou po ní. A mám domácí česnek!!Sml36

    1. na komentář reaguje paníliška — #23
    superkarma: 0 15.10.2014, 15:24:42
  5. avatar
    [20] pajda [*]

    S česnekem to má svá úskalí. Několik let jsem je pekla s nejrůznějšími náplněmi na Otevřené sklepy. Osvědčil se paprikový bůček na tenoučké plátky, máslo se skořicí, cukrem a jablky, plátkový sýr, paštika a škvarková pomazánka - trojúhelníčky byly sice nevzhledné, ale vynikající. Peču z dvojnásobné dávky a dávám je tak, abych zaplnila celý plech.

    superkarma: 0 15.10.2014, 14:33:27
  6. avatar
    [19] paníliška [*]

    gerda — #1 Tak zkus i prakticky. Sml16 Zkazit na tom není co a chuťově je to fakt dobré.

    1. na komentář reaguje gerda — #21
    superkarma: 0 15.10.2014, 13:45:16
  7. avatar
    [18] elly [*]

    orsulikova — #17hotové pečivo vypadá stejně jako na posledním obrázku, ale je dozlatova upečené ;-) Nestihla jsem bohužel vyfotit, pekla jsem na třídní sraz a velice jsem spěchala :-D

    superkarma: 0 15.10.2014, 13:15:14
  8. [17] orsulikova [*]

    Chybí obrázek hotového pečiva, škoda.

    1. na komentář reaguje elly — #18
    superkarma: 0 15.10.2014, 12:38:45
  9. avatar
    [16] elly [*]

    Ivásek — #14ano, přesně tak Sml22 Je to jen na ovonění. Ale dá se tam klidně dát i náplň. Trochu sýra, třeba parmezán nebo nějaké bylinky. Dá se to různě obměňovat...

    superkarma: 0 15.10.2014, 12:25:32
  10. avatar
    [15] řeřicha [*]

    Určitě upeču Sml22

    superkarma: 0 15.10.2014, 11:55:22
  11. avatar
    [14] Ivásek [*]

    Možná vyzkouším, udělám to z poloviční dávky... jen mi na to "množství" těsta přijde té náplně tak nějak málo Sml16 Ale asi to tím česnekem má být jen ovoněné, že? Sml58

    1. na komentář reaguje elly — #16
    superkarma: 0 15.10.2014, 10:20:53
  12. avatar
    [13] elly [*]

    tetička25 — #12Zkuste to...asi by to šlo, ale možná bych zkusila přidat třeba i trochu sýra...

    superkarma: 0 15.10.2014, 10:16:48
  13. [12] tetička25 [*]

    Šlo by to i na jiné těsto - třeba lískové?

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 15.10.2014, 09:37:36
  14. [11] V19 [*]

    robievam ich často, keďže ja nemôžem "cesnakové jedla" robím pre seba so strúhaným syromSml16

    superkarma: 0 15.10.2014, 09:13:41
  15. avatar
    [10] ekleinovka [*]

    Zkusím, česnek můžuSml16 nejen já

    superkarma: 0 15.10.2014, 08:50:55
  16. avatar
    [9] diblice [*]

    už jsem to jednou zkoušela anějak se to v rodině neujalo

    superkarma: 0 15.10.2014, 08:49:59
  17. avatar
    [8] luneta [*]

    za mě Sml23

    superkarma: 0 15.10.2014, 08:38:21
  18. [7] Pavla_b [*]

    Česnek mám ráda, určitě to bude dobré.Sml59

    superkarma: 0 15.10.2014, 08:26:23
  19. avatar
    [6] Pajinka [*]

    Májík — #4 díky, jsem slepá Sml32

    superkarma: 0 15.10.2014, 08:23:46
  20. [5] IVECO [*]

    vypadá to pěkně, bude to dobréSml22

    superkarma: 0 15.10.2014, 07:48:13
  21. avatar
    [4] Májík [*]

    Pajinka — #2 vajíčkem, je to napsané pod poslední fotkou

    1. na komentář reaguje Pajinka — #6
    superkarma: 0 15.10.2014, 07:45:21
  22. avatar
    [3] Žofie [*]

    To vypadá dobře Sml67

    superkarma: 0 15.10.2014, 07:45:10
  23. avatar
    [2] Pajinka [*]

    Neznám a ráda bych vyzkoušela, ovšem s kynutým těstem se zatím moc nekamarádím, tak snad to vyjde Sml58

    Z popisu jsem nepochopila, čím jsou rolády potřené - rozkvedlaným vajíčkem? Nebo máslem? Sml15

    1. na komentář reaguje Májík — #4
    superkarma: 0 15.10.2014, 07:32:57
  24. avatar
    [1] gerda [*]

    tohle znám už z dřívějška, ale teoreticky. Díky z připomenutí, moc lákavý recept a nic se na něm nedá zkazit. Napadá mi, že by nebyla marná ani škvarková náplňSml20

    1. na komentář reaguje paníliška — #19
    superkarma: 0 15.10.2014, 06:33:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme