Hledáte recept na netradiční česnekovou pomazánku? Vyzkoušejte verzi s pečeným česnekem a tymiánem.

df

Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Počet porcí: 6

Ingredience

  • 160 g Flora s máslem
  • 12–15 větších stroužků česneku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobu
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • citronová šťáva (dle chuti)
  • čerstvě mletý pepř (dle chuti)
  • sůl (dle chuti)
  • ½ lžíce olivového oleje
  • alobal

Postup

Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením, a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. V kuchyňském robotu zpracujeme Flora s máslem, parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme čerstvě mletým pepřem a případně pár kapkami citronové šťávy. V případě potřeby jemně osolíme. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dle chuti dozdobíme bylinkami.

Tip: Pomazánka také skvěle dochutí grilované maso či pečenou zeleninu a brambory.

www.flora.cz

Čtěte také:

Reklama