.

Češi propadli rychlému stravování. Co budete mít k obědu vy?

Novinky

Češi propadli rychlému stravování. Co budete mít k obědu vy?

Rychlé stravování je v dnešní uspěchané době jednoznačný trend a zároveň i budoucnost stravování. Jak se tedy za uplynulé roky změnil přístup Čechů k fastfoodům, jaký je současný trend v oblasti rychlého občerstvení či jak se liší postoj mladších a starších Čechů k rybím pokrmům? A co budete mít k obědu vy?

Síť rybích restaurací Nordsee slaví tento měsíc 10 let od vstupu na tuzemský trh s rychlým občerstvením. Jak se za uplynulé roky změnil přístup Čechů k fastfoodům, jaký je současný trend v oblasti rychlého občerstvení či jak se liší postoj mladších a starších Čechů k rybím pokrmům, to vše ve svém komentáři objasní Marek Sedlák, ředitel české pobočky Nordsee.

ccc

Zdroj foto:Facebook

Když jsme před 10 lety vstupovali s rybí restaurací na český trh, byla situace příznivá. V Česku ve velkém totiž působilo jen několik řetězců, a lidé tak byli lační po novinkách. Navíc se tehdy ještě Češi stravovali převážně v tradičních kamenných restauracích a z repertoáru jídelníčků nejčastěji volili tradiční české pokrmy, které dobře znali. Nedbali ještě příliš na to, zda je to pokrm těžký, mastný či tučný. Rozhodli jsme se tedy otevřít první dvě restaurace, a to v Paláci Flora, prvním velkém obchodním centru v Praze, a v Brněnském nákupním centru Vaňkovka. Naše rozhodnutí se ukázalo jako úspěšné.

Fastfoody jsou trend budoucnosti

Za uplynulých 10 let se však v Česku trh s restauracemi rychlého občerstvení výrazně změnil a značně posunul. Rychlé stravování je v dnešní uspěchané době jednoznačný trend a zároveň i budoucnost. To si lidé i obchodníci velmi dobře uvědomují, proto se počet provozoven s fastfoody v Česku zněkolikanásobil. Jsme přesvědčeni, že v následujících letech se počet provozoven bude ještě zvyšovat. Spolu s touto přeměnou se začaly měnit i stravovací návyky a chutě Čechů, kdy nejdříve preferovali smažené pochoutky a těžší jídla, aby se postupně přiklonili ke zdravější formě pokrmů. Jedním z důvodů může být fakt, že více než 57 % dospělých Čechů trpí nadváhou či obezitou, které samozřejmě doprovází řada nepříjemných zdravotních komplikací s kardiovaskulárním systémem, vysokým krevním tlakem či s rizikem cukrovky, mozkové příhody nebo třeba některých typů rakoviny.

Teenageři stále preferují nezdravé jídlo, i když u nich roste obezita

U lidí ve věku od 25 do 40 let je patrný pozitivní vztah k lehčím a zdravějším pokrmům z ryb nebo mořských plodů, které doplňuje čerstvá zelenina. Více přemýšlí o tom, co jí, a dbají na svůj životní styl a na své zdraví.  Vyžadují kvalitní suroviny i zpracování. Přibývá také maminek s malými dětmi, které se odklání od fastfoodů s nezdravým smaženým a tučným jídlem a spíše preferují lehkou kuchyni založenou na čerstvosti surovin. O rostoucí oblibu ryb se výrazně zasadily také kuchařské pořady v televizi či na internetu a obecně také informace o tom, proč je zdravé a prospěšné ryby konzumovat. Bohužel české děti a teenageři dávají stále přednost nezdravému jídlu, a to přesto, že podle nejnovější Zprávy o zdraví obyvatel ČR z roku 2014 narůstá podíl dětí s vyšší než normální hmotností. Starší generace Čechů má pak zase rybí jídlo velmi často spojené jen s vánočním kaprem, tedy s kostmi a ne příliš voňavým masem, takže se zde lze setkat s předsudky.

Fastfood restaurace musí být čistá

Některé české provozovny fastfoodových řetězců však vrhají špatné světlo na stravování v restauraci s rychlým občerstvením. O to se zasadila zejména jídla leckdy vařená z nekvalitních surovin a občas také nedostatečná hygiena na některých provozovnách. To je samozřejmě špatně. Kvalitní fastfood restaurace by měly vynikat nejen příznivou cenou a rychlostí, ale také zdravým jídlem a maximální čistotou prostředí. V posledních letech si to Češi začali uvědomovat a stále častěji proto vyhledávají řetězce, u kterých požadovanou kvalitu dostanou.

Zdroj:Tisková zpráva

   
24.10.2014 - Redakční novinky - autor: Veronika Pavlíková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [70] Sluníčko sedmitečné [*]

    Já se chodím stravovat do provozovny v Praze. Mají velmi dobré jídlo, cena je super a porce také. Jedná se o závodní stravování.

    superkarma: 0 22.07.2015, 11:42:47
  2. [69] cilani [*]

    Rikina — #53 Slyšela jsem o bláznech, co si v rychlovarce ohřívali párky, tak to vajíčko by beztak taky šlo.. Sml57

    superkarma: 0 27.10.2014, 08:16:36
  3. avatar
    [68] peetrax [*]

    Rikina — #66 Sml30 Sml30 Sml67

    superkarma: 0 26.10.2014, 19:54:36
  4. avatar
    [67] gerda [*]

    Rikina — #66však je škaredě. Jednou si můžeš pohovět s knížkou doma a ne se pořád kdesi štvát...a udělalas mi radostSml36

    superkarma: 0 25.10.2014, 11:21:14
  5. [66] Rikina [*]

    gerda — #65 Vůbec na mě nemluv! Sml31 Včera jsi mě tak zblbla, že jsem obětovala hodinu na vaření, a udělala si polívku z luštěnin, pohanky, a slaniny, jestli je zdrojem všech vitamínů, o tom poněkud pochybuju, ale dobrý to je. A hlavně v noci jsem nic jinýho doma neměla. Sml57 Ale - díky tomu jsem šla spát až v půl druhý, a dnes ráno jsem zaspala plánovaný výlet! No to mně to vaření za to stálo, to ti povím. Sml52

    1. na komentář reaguje gerda — #67
    2. na komentář reaguje peetrax — #68
    superkarma: 0 25.10.2014, 10:32:46
  6. avatar
    [65] gerda [*]

    Rikina — #62nene, neber to jako kritiku, že jsi líná kuchařkaSml79. Já to píšu jen z obav o tvé zdraví. Kdyby byly obložené bagety zdroj vitamínů a všeho dobrého, upřímně bych ti je přála. Kupované jídlo se domácímu vyrovnat nemůže, to je stará věc.Sml80

    1. na komentář reaguje Rikina — #66
    superkarma: 0 25.10.2014, 06:11:19
  7. avatar
    [64] gerda [*]

    denkas — #58klouby máš bolavé právěže kvůli nadvázeSml58 Jsi v začarovaném kruhu. Neříkej, že bys nezhubla. Jsem taky strašně líná cvičit, ale vynecháním sladkého a piva - já vím, že to tu poněkolikáté opakuju, ale fakt je to pravda - jsem shodila 7 kg od dubna a držím se bez velké námahy. A určitě nehladovím.Sml30 Teď se cpu vločkama s jogurtem a banánem.

    superkarma: 1 25.10.2014, 06:08:33
  8. avatar
    [63] gerda [*]

    Rikina — #56jojo, to je varovný příznak. Jak cudně tají cenu, tak je jistě omračujícíSml52

    superkarma: 0 25.10.2014, 06:06:10
  9. [62] Rikina [*]

    Ono je to docela zajímavý jev. Když člověk napíše, že nežehlí, nebo ho nebaví luxovat, nebo nešuruje okna a má na to lidi, to je všechno celkem v pořádku. Ale jak jde o vaření, tak je málem trestné nevařit, a přiznat fastfoody, no to už je rovnou fuj. Sml57 Přitom nikomu neubližuju - dokud to bylo aktuální, tak jsem rodině vařila, dneska nikdo na teplou večeři nečeká, a ani nikoho nepřesvědčuju, že je správné nevařit a že by to neměl dělat. Sml80 Mám kamarádku, která vaří ráda a s nadšením. Když si koupila domácí pekárnu, půl roku nemluvila o ničem jiným, než co se v tom všechno dá dělat, jak je to báječné, jaké recepty už vyzkoušela etc. Trpělivě jsem naslouchala, ač mne to neoslovuje. Půl slovem jsem nenaznačila, že mě to nudí. Bohužel na oplátku i od ní často vyslechnu cosi v ten smysl, že bych vařit měla... holt jsem asi divná. Můj tajný ideál je muž kuchyňka, co mi bude podstrojovat, a nenechá mě přibližovat se k plotně. Kdybyste někdo o takovém věděl, dejte tip. Sml33

    1. na komentář reaguje gerda — #65
    superkarma: 1 25.10.2014, 00:12:24
  10. avatar
    [61] peetrax [*]

    gerda — #46Rikine se nedivim, zazila jsem taky zamestnani, do ktereho jsem musela brzo a domu se dostavala pozde, v okoli zadne stravovani, kde by clovek stihl za pul hodiny dostat se tam, zpet a jeste se najist. Do te doby jsem si taky myslela, ze MUSIM mit normalni obed, ale posleze se ukazalo, ze bud budu mit praci a nebude obed, nebo budu obedvat plnohodnotne, ale budu v evidenci Uradu prace. Tyto zkusenosti jsou ale druhu "kdo nezazil, nepochopi", takze skoda slov.

    superkarma: 1 24.10.2014, 23:31:20

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [60] Karo Líná [*]

    denkas — #58 Za mlada jsem taky byla štíhlá. Pak přišly ty všechny věci kolem přechodu a bylo to v Sml64eli Sml15

    superkarma: 1 24.10.2014, 20:46:38
  2. [59] Karo Líná [*]

    Pentlička — #57 No, já si dietní krabičky nosím (to hovězí bylo dneska úplně libové, omáčka bez jakéhokoliv zahuštění, jen cibule a spousta hub), na ty obložené housky se omezuju minimálně (a vybírám si celozrnné se šunkou a zeleninou), buchtičky se šodó jsem měla naposledy na ZŠ, cvičím (kvůli zdravotním stavu musím)..... a stejně jsem tlustá Sml80 Takže ono to taky jenom o tom není. A přesně stejně jako píšeš - v práci mám spoustu kolegyň, které závodní jídelnu využívají, k odpolední kávičce se neobejdou bez zákusku a mají o mraky kil míň než já. Když vidí ty moje zdravé obědy, diví se, jaktože nejsem šlank. Nejsem a už nebudu, bohužel Sml68

    superkarma: 0 24.10.2014, 20:45:17
  3. avatar
    [58] denkas [*]

    Pentlička — #57 Přesně tak.Taky sem tlustá,protože sem líná.O tom to je.Pohyb,pohyb! Za mlada sem jedla vše! a dost!,sladký,slaný,.. a měla sem o 20kilo míň.Protože byl pohybSml22 Sice sem nikdy necvičila,ale kolem dětí,v práci,..No taky bych se mohla vymlouvat na kloubySml30ale vím,že by to byla jen výmluva.Prostě sem líná zvednout zadek,jít třeba se psem-nojo,když tam prší,nebo je zima,nebo je vedro,...

    1. na komentář reaguje Karo Líná — #60
    2. na komentář reaguje gerda — #64
    superkarma: 1 24.10.2014, 20:07:39
  4. avatar
    [57] Pentlička [*]

    Eva_Fl — #48My chodíme z práce na obědy do školní jídelny, kde není výběr. Každý pátek je nějaké sladké jídlo - šulánky s mákem, buchty, bavorské vdolečky, buchtičky s krémem, krupičná kaše. Jinak bývá maso, rýže nebo brambory, salát, někdy omáčka, luštěniny. Vaří se chutně a i když to není superzdravé jídlo, ale normální česká kuchyně, tak mi to vyhovuje. Navíc oběd stojí 25,- Kč i s polévkou. Moje kolegyně, které se tam stravují celý život, jsou štíhlé. Spíš než jídlem si myslím, že tu tloušťku mám z nedostatku pohybu. po celém dni v práci jsem líná jít někam cvičit. A tloustnout jsem začala až v době ,kdy jsem začala brát AD, je tam jako nežádoucí účinek přibírání na váze. Ale nechci se hloupě vymlouvat, kdybych jó chtěla, tak si můžu vařit dietně a ohřívat si krabičky v mikrovlnce a taky můžu každý den cvičit. Jsem líná, proto jsem tlustá!

    1. na komentář reaguje denkas — #58
    2. na komentář reaguje Karo Líná — #59
    superkarma: 0 24.10.2014, 19:52:40
  5. [56] Rikina [*]

    ... a na stránkách Nordsee není ceník, těžko odhadnout na kolik tedy ty ryby vyjdou, jestli to KFC nakonec není levnějc... Sml57

    1. na komentář reaguje gerda — #63
    superkarma: 0 24.10.2014, 19:32:55
  6. [55] Rikina [*]

    Mno, tak jsem si zadala do vyhledávače Nordsee, a dvě nejbližší provozovny mám jednu 7,6 km vzdálenu a druhou 8 km. Krása. No tak zas nic, ryby nebudou... Sml80

    superkarma: 0 24.10.2014, 19:29:27
  7. [54] Rikina [*]

    Karo Líná — #52 vidím to v živých barvách Sml52

    superkarma: 0 24.10.2014, 19:18:09
  8. [53] Rikina [*]

    gerda — #50 V práci nemůžu prsknout na pánev vajíčko. Tady je jenom rychlovarná konvice. Sml57

    1. na komentář reaguje cilani — #69
    superkarma: 0 24.10.2014, 19:17:19
  9. [52] Karo Líná [*]

    A tak já Rikinu docela chápu, jako pracující a do práce dojíždějící taky nemám vždycky čas, sílu a náladu na vaření, a to mě narozdíl od ní to vaření baví Sml16 Při čtení diskuze mě překvapilo, že většina měla takhle ve všední den takové hody a pak mi to došlo, nebyly jste v práci Sml30

    V podniku sice máme jídelnu, ale tu jsem vzdala - vaří tam tak strašně, že to snad radši hlad. Např. dukátové buchtičky jak zmínila Pentlička. Tak to bych opravdu nedala Sml68 Většinou si nosím misku z domova, ale bohužel ne vždycky to vyjde a to se pak odbývám jako Rikina. Gerda psala, že výroba obložené housky doma je lepší a výhodnější - to je fakt. Ale asi jsem divná, mně ty obložené housky hotové z pekařství chutnají mnohem víc Sml52 Oběd je to na houby, za hodinu mám zas hlad, ale jak říkám, ne vždycky je čas si navařit. A ne každé jídlo je vhodné k mražení, fůra mi jich po zmražení a rozmražení nechutná Sml23 Takže preferuju čerstvost.

    Někdy je ale převoz čerstvého jídlo v misce celkem dobrodružství. Třeba dneska, vezla jsem si hovězí na houbové omáčce. Autobus prudce zabrzdil, já letěla po hubě, taška mi vylítla z ruky, udělala několik přemetů a s žuchnutím přistála o 2 metry dál. Omáčka byla úplně všude, jenom v té misce jí moc nezůstalo Sml52

    1. na komentář reaguje Rikina — #54
    superkarma: 0 24.10.2014, 19:13:39
  10. avatar
    [51] Eva_CZ [*]

    gerda — #50 ja jsem asi uchyl, ale varim si i sama pro sebe. A furt bych radeji hodila kousek masa na panev, nez se den co den cpala houskou se salamem.

    superkarma: 3 24.10.2014, 18:56:17
  11. avatar
    [50] gerda [*]

    Rikina — #49hele, ale třeba kuskus zaleješ vřelou vodou, přimícháš do toho zeleninu, prskneš na pánvičku vajíčko a pořád je to zdravější, než ta proložená houska...je fůra jídel, co nezaberou čas.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #51
    2. na komentář reaguje Rikina — #53
    superkarma: 1 24.10.2014, 18:39:59
  12. [49] Rikina [*]

    gerda — #46 Co nadělám Sml80 za nějakých cca 15 let budu v důchodu - možná, jestli do té doby tento institut nezruší Sml57 a pak budu moct eventuálně vařit pořádné obědy. Co já vím, třeba mě to začne i bavit. Ovšem pak zas vyvstane otázka, z čeho vařit ty obědy, aby suroviny nebyly nad finanční možnosti chudé stařenky, kterou potom budu. Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #50
    superkarma: 0 24.10.2014, 18:16:42
  13. avatar
    [48] Eva_CZ [*]

    Pentlička — #30 jsi to ty, ktera si porad stezuje na svou tloustku? Ja jsem jidlo typu dukatove buchticky nemela v ustech snad vic, nez ctvrtstoleti. U nas maso, brambor, salat. Sml24

    1. na komentář reaguje Pentlička — #57
    superkarma: 1 24.10.2014, 17:54:34
  14. [47] dadma [*]

    Já byla u Mc Donalda 2x v KFC 1x a již mě tam nikdo víc neuvidí.Za ty peníze co chtějí ,mám polední menu ve slušné restauraci.

    Jelikož jsem v důchodu ,tak musím vařit každý den a moc mě to nebaví.Dnes jsme měli fazolovou polévku,domácí sekanou ,bramborovou kaši a okurky.

    Jinak s tím ,že mládež se stravuje ve Fastfoodech je pravda.Vidím to u staršího vnuka.Má nadváhu ,ale domácí stravu skoro nejí.Tam si hodně vybírá.Ale do Mc Danalda chodí rád a nebo pro gyros....atd a završí to coca-colou.Pro mě děs.A už i ten malý pětiletý rád hranolky a začíná si pomalu vybírat. Jenže u něho je to složité má alergii na laktózu,takže nemůže nic s mlékem.A to je fakt vymýšlení jídel.Žádné jogurty, máslo, tvaroh,pečivo ,kde je mléko nebo máslo......dneska ve školce měl zrovna kulajdu bez smetany.Když mají děri třeba buchtičky s krémem,tak on má nudle s mákem.Ale díky kuchařkám, může ve školce obědvat.

    superkarma: 2 24.10.2014, 16:27:47
  15. avatar
    [46] gerda [*]

    Rikina — #44to máš fakt blbý, ale šidit se na pořádném obědě...Sml80já už bych z toho měla vředy. Musím mít normálně navařeno, jinak nefunguju.

    1. na komentář reaguje Rikina — #49
    2. na komentář reaguje peetrax — #61
    superkarma: 1 24.10.2014, 16:25:53
  16. avatar
    [45] denkas [*]

    Rikina — #43 Tak já mám dvě holky a klukaSml80A kluk taky byl a pořád je kyselinaSml30. Když sem pak musela na dvě směny,tak při odpolední snad každej den volal! Mám hlad,řikám,máš tam vařený,..to už sem měla,tak si vem chleba,to už sem měl ,tak si vem,to už sem měl,mám hladSml22Sml30Sml30Sml30 No ale to už ho honila mlasná. Snědl co našelSml80

    superkarma: 0 24.10.2014, 16:05:26
  17. [44] Rikina [*]

    gerda — #39 Včera jsem přijela z práce ve 21.30, například. Obětovat hodinu na vaření? I kdyby bylo z čeho, jakože není, protože nemám doma žádné zásoby, nemám špajzku, tak není kde zásoby skladovat. A ráno jdu z domu v šest, obchody otevírají v sedm, to už sedím ve vlaku, čili jsem ráda, když po příjezdu do Prahy cestou z nádraží do práce někde zakoupím tu salámovou housku. Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #46
    superkarma: 0 24.10.2014, 15:50:12
  18. [43] Rikina [*]

    denkas — #41 Když jsem vařila pro děti, tak vždycky všechno zblajzly a nic nezbylo. Mí synci byli jak kyselina, nic před nima neobstálo, natož zamrazovat. Sml30

    1. na komentář reaguje denkas — #45
    superkarma: 0 24.10.2014, 15:44:40
  19. [42] Rikina [*]

    gerda — #38 Já jsem tady sama, tudíž kvůli mně se jaksi zaměstnavatel nebude obtěžovat, ve firmě je nás celkem pět. Dva pracují externě, sedí jinde, ani nevím kde. Pak šéf a jeho asistentka. Ti jsou dnes a denně "v terénu", jídlo si seženou tam, asi někde v hospodě, a zde v kanclu, v sídle firmy, sedím jen já jak sám voják v poli, tudíž sem nikdo nic vozit nebude, leda že si to sama objednám a zaplatím, což je ovšem luxus, protože pak stojí doprava málem víc než to jídlo.

    superkarma: 0 24.10.2014, 15:42:05
  20. avatar
    [41] denkas [*]

    gerda — #39 Hlavně se vařilo pro děti a když byly větší,tak si to druhý den ohřály k oběduSml80 Nic sem nezamrazovala-to se za nás nedělalo. No i teď málokdy zamrazimSml23

    1. na komentář reaguje Rikina — #43
    superkarma: 1 24.10.2014, 14:45:47
  21. [40] cilani [*]

    Rikina — #35heeej, já jsem pracující a přesto vařím.., ale už jsem si našla schopného chlapa, takže vařenou večeři máme téměř denně (jasně, vařime na 2-3 dny a zamražujeme, když přebývá). Je ale pravda, že mám celkem pravidelnou prac. dobu a přítel celkem taky a když hrozí větší vytížení, navaříme dopředu už o víkendu, je-li čas

    superkarma: 0 24.10.2014, 14:01:19
  22. avatar
    [39] gerda [*]

    denkas — #36no právě - obědvat složenou přepůlenou housku plněnou něčím, tak to bych z oběd nepovažovala. Rozříznout pečivo a nacpat něco mezi zabere tak 5 minut, to by mi opravdu nestálo za to kvůli tomu chodit kamkoliv, kde to prodávají. Za dvojitou cenu, co bych pořídila doma. Já jsem vařila denně, i když jsem byla zaměstnaná. Protože hodinu jsem mohla obětovat vždycky a stálo mi to za to. Další den jsem měla vařené jídlo v krabičce do mikrovlnky. Stačí to cestou domů promyslit, nějaké základní zásoby doma vždycky jsou a pořád je lepší, když člověk ví, z čeho vařil a jakýma rukama na to sahal.

    1. na komentář reaguje denkas — #41
    2. na komentář reaguje Rikina — #44
    superkarma: 1 24.10.2014, 13:55:44
  23. avatar
    [38] gerda [*]

    Rikina — #34na hodně pracovišť si nechávají jídlo vozit, to u vás nejde?Sml58

    1. na komentář reaguje Rikina — #42
    superkarma: 1 24.10.2014, 13:52:27
  24. avatar
    [37] denkas [*]

    Rikina — #35No řeknu ti,že jako pracující sem vařila víc jak jako důchodce. Nějak mě to už nebaví,ale jíst to jo Sml30My tu žádný kfc,mekáč nemáme,takže tam nechodím .Ale párkrát do roka si do KFC zajdem. Nebudu říkat,že ne. Když je při cestě. A chápu,že při tvým pracovním vytížení na sporák nemáš čas.

    superkarma: 1 24.10.2014, 13:51:28
  25. avatar
    [36] denkas [*]

    kobližka — #10a hlavně když pomalu zmizely český dobrý chlebíčky! No já vim,taky moc zdravý to není. Ale já osobně bych si raději dala ten chlebíček.

    1. na komentář reaguje gerda — #39
    superkarma: 1 24.10.2014, 13:42:34
  26. [35] Rikina [*]

    gerda — #24 no jo, ale taky je to tady samá důchodkyně nebo matka s miminem... to se to vaří, když není nic jinýho na práci celej den. Sml57

    1. na komentář reaguje denkas — #37
    2. na komentář reaguje cilani — #40
    superkarma: 1 24.10.2014, 13:25:57
  27. [34] Rikina [*]

    Salámovou housku, koupenou ráno v poklusu v jednom pekařství, kterýmu nebudu dělat reklamu, ač by si zasloužilo. Protože kdyby nedělali obložené housky a bagety, tak bych je musela jíst suchý a to by mi šlo hůř do krku. Sml57 Mít po ruce Nordsee, asi bych tam chodila, ryby můžu. Ale taky okolo není lautr nic, kromě toho musím být na pracovišti 10 - 15 hod., takže se nemůžu sebrat a jít na oběd byť i do fastfoodu. Večer to vidím na KFC, mekáč byl včera, tak aby byla nějaká změna.

    1. na komentář reaguje gerda — #38
    superkarma: 0 24.10.2014, 13:23:01
  28. avatar
    [33] kobližka [*]

    gerda — #27 To neznám,ale bezva,budu používat.Že děkuju tetce Sml33.

    superkarma: 0 24.10.2014, 13:18:56
  29. avatar
    [32] monkee [*]

    Nějak jsem nepochopila smysl článku, tedy těch písmenek složených do slov. Že je to reklama, je mi jasné. Jako bych žmoulala vystřižený papírový obrázek nějaké dobroty.

    A oběd? Grilovaný pstruh s brkaší. Kompot nebo něco kyselého vyberu podle nálady.

    Co jedí mladí? Syn občas z nouze hluboko po půlnoci něco z hladového okna pozře. Hlad je svi*a. Ale menzu už víceméně zavrhl a nosí si krabičky s vlastními výtvory (nebo výtvory své partnerky). Nějaké McCosi ho neoslovovalo nikdy a rybu si dá, aby mi udělal radost. Vadí mu potřeba soustředit se na kosti.

    superkarma: 0 24.10.2014, 12:45:25
  30. avatar
    [31] Jindriska8 [*]

    My jenom domácí stravu a do restaurace chodíme jenom vyjímečně!Sml16

    superkarma: 1 24.10.2014, 12:37:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme