No a co má jako bejt? Myslím, že většině lidí by fuj a blé přišlo i kuře, kdyby si ho měli ulovit na dvoře, useknout mu hlavu a stáhnout ho, zatímco maso prodávané v Tescu ve čtverečkách je dokonale estetické a hygienické a chutné a hlavně s těma roztomiloučkýma zviřátkama nemá nic společného.

Největší odpornosti světové kuchyně, se kterými jsem měla tu čest, jsou totiž vařená prasečí hlava a svíčková. Ten čenich čouhající z hrnce je podle mě schopen způsobit nevolnost i supovi a svíčková, tedy, nic proti kvalitnímu hovězímu, ale omáčka, která pokrmu dala jméno, vypadá jako zvratky. A knedlíky v tom nóbl provedení, kdy se vaří v páře, aby byly ještě dusivější a bez chuti... to radši studený nářez z aligátora. Naposledy jsem tento pokrm utrpěla na svatbě a nezbylo, než se vrátit ke zvyku ze školní jídelny: Vylovit flákotu z hlubin talíře, otřepat z ní tu odpudivou břečku, důkladně otřít o knedlíky a sežrat.

Gentiana, gourmet



Gentiana jako vždy radikální. :-)  Ale dovolila bych si odporovat, myslím, že je to naopak, že omáčka nedala jméno pokrmu, ale maso omáčce. Ale to je jedno. Škoda, že jste nám nenapsala i to, co vám naopak chutná... 

Reklama