Vaření

Celozrnná bábovka s tvarohem

celozrnná bábovka

Bábovky jakéhokoliv druhu jsou vítány téměř v každé rodině. Milují je děti i dospělí, jsou výbornou svačinkou, dezertem ke kávě, dárkem, když jdete k přátelům na návštěvu. Zkuste si dnes s námi upéct zdravější variantu, z celozrnné mouky.

Nejlepší celozrnná mouka je ta, kterou si necháte čerstvě namlít ve prodejně se zdravou výživou. Má v sobě nejvíce zdraví prospěšných látek.

Suroviny

  • 250 g čerstvě umleté špaldové celozrnné mouky
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • trochu oleje a mouky na vymazání a vysypání bábovkové formy

Postup

Vejce vyšleháme metličkou s cukrem a olejem. Poté přidáme tvaroh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k tekutým surovinám.

Podle toho, jak máme tuhý nebo řídký tvaroh, se nám může stát, že budeme muset přidat ještě trochu mouky nebo naopak trochu mléka. Těsto by nemělo být ani moc tuhé, ani moc řídké.

Formu na bábovku vymažeme trochou oleje a vysypeme moukou. Těsto do ní nalijeme a upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut. Bábovka je dopečená tehdy, kdy do ní vpíchneme špejli, kterou vytáhneme suchou, a ne obalenou těstem.

Vyklopíme, necháme trochu vychladnout a posypeme trochou cukru.

Dobrou chuť přeje elly.

   
06.03.2014 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [30] elly [*]

    stonehod — #27 Jsem ráda, že bábovka chutnala a děkujeme za fotku :-)

    superkarma: 0 13.03.2014, 07:32:09
  2. [29] petraciglerova [*]

    Zní to zajímavě, vyzkouším.

    superkarma: 0 10.03.2014, 15:50:03
  3. [28] Lucinka215 [*]

    Recept vypadá zajímavě :)... určitě vyzkouším

    superkarma: 0 08.03.2014, 23:07:30
  4. avatar
    [27] stonehod [*]

    gerda — #10

    Tak dopolko jsem tuhle bábovku upekl a musím, říct že až na mé drobné

    problémy s troubou mě mile překvapila. Ještě jsme ze špaldové mouky

    nikdy nepekli a bábovka má zajímavou chuť. Synek si hned půlku uzmul a

    zmizel ke své slečně. A dceři i mě moc chutnala. Já tedy koupil balenou

    špaldovou mouku hladkou. Můžu jen doporučit a díky Elly Sml59 Výsledek na fotce Sml16

    1. na komentář reaguje elly — #30
    superkarma: 0 08.03.2014, 15:43:05
  5. avatar
    [26] paníliška [*]

    gerda — #2 Kdysi jsem pekla bábovku půl na půl z celozrnné a polohrubé mouky. Držela pohromadě a chutnala oříškově. Ze samotné celozrnné mouky byla tuhá, nebyla vláčná, ale tady to možná zajistí ten tvaroh.

    superkarma: 0 06.03.2014, 22:45:07
  6. [25] Trefa [*]

    Trefa:urcite vyskousim.

    superkarma: 0 06.03.2014, 22:30:12
  7. [24] Eva28 [*]

    určitě vyzkouším Sml16

    superkarma: 0 06.03.2014, 19:50:03
  8. avatar
    [23] Kocianka [*]

    zkusím

    superkarma: 0 06.03.2014, 17:46:58
  9. avatar
    [22] kobližka [*]

    Jo,tu cukřenku s oušem bych teda brala.

    superkarma: 0 06.03.2014, 16:04:29
  10. avatar
    [21] kobližka [*]

    gerda — #7 nenervuj se,tahle ne Sml23Sml23Sml23Sml23 je to pakárna na entou....ještě by prostě ty soutěže chtěly malinko vyladit....aby podobné pipiny s těma smajlama neměly šanci.

    superkarma: 0 06.03.2014, 13:08:00
  11. avatar
    [20] RenataMor [*]

    Vypadá to zdravě, to my můžem, jen mám raději ůhrníčkové" recepty

    superkarma: 0 06.03.2014, 12:50:24
  12. avatar
    [19] wich [*]

    gerda — #7 Co se divíš, probíhá velká jarní soutěž Sml30

    superkarma: 0 06.03.2014, 12:08:37
  13. [18] slávenka [*]

    Tak, zkopírováno, a v nejbližší době vyzkouším. Díky za recept.Sml16

    superkarma: 0 06.03.2014, 11:57:42
  14. avatar
    [17] KatenkaSemJa [*]

    asi zkusím ;)

    superkarma: 0 06.03.2014, 11:57:37
  15. avatar
    [16] elly [*]

    hubajda — #13 teď už je cukr právě upravený. S tím původním množstvím byla fakt málo sladká...

    superkarma: 0 06.03.2014, 10:36:11
  16. avatar
    [15] gerda [*]

    elly — #11 děkuju.

    superkarma: 0 06.03.2014, 10:33:43
  17. avatar
    [14] hubajda [*]

    mam ulozeno a brzo ji zkusim dekuji za recept

    superkarma: 0 06.03.2014, 10:24:57
  18. avatar
    [13] hubajda [*]

    elly — #11 me neprijde malo cukru malo sladime tak pro nas je akorat

    1. na komentář reaguje elly — #16
    superkarma: 0 06.03.2014, 10:21:52
  19. avatar
    [12] stonehod [*]

    gerda — #10 určitě Sml16

    superkarma: 0 06.03.2014, 10:16:58
  20. avatar
    [11] elly [*]

    gerda — #2 vždycky všechno zkouším Sml58 A recept patří k fotce. Žádné ilustrační foto. Takže bábovka na fotce je bábovka z receptu. Jediný rozdíl je, že při pečení dala málo cukru, takže v receptu jsem jeho množství zvýšila...

    1. na komentář reaguje hubajda — #13
    2. na komentář reaguje gerda — #15
    superkarma: 0 06.03.2014, 09:23:28
  21. avatar
    [10] gerda [*]

    stonehod — #8 a pak dej prosím tě vědět, taky by se mi líbilo něco vyzkoušeného ze špaldy, zatím s ní nemám zkušenost.Sml59

    1. na komentář reaguje stonehod — #12
    2. na komentář reaguje — #5
    3. na komentář reaguje stonehod — #27
    superkarma: 0 06.03.2014, 08:37:51
  22. [9] lulieta [*]

    Dělávám, je super!

    superkarma: 0 06.03.2014, 08:34:23
  23. avatar
    [8] stonehod [*]

    gerda — #2 tak já ji o víkendu vyzkouším upéct a uvidíme jestli se rozpadne. Sml16

    1. na komentář reaguje gerda — #10
    superkarma: 0 06.03.2014, 08:21:31
  24. avatar
    [7] gerda [*]

    simpina — #3 hele, děvče, je mi to blbý, ale umíš i psát??Sml58

    1. na komentář reaguje wich — #19
    2. na komentář reaguje kobližka — #21
    superkarma: 0 06.03.2014, 07:40:34
  25. avatar
    [6] buldok [*]

    Vypadá pěkně, takhle kdyby mi jí někdo naservíroval, neodolala bych.

    superkarma: 0 06.03.2014, 07:40:07
  26. avatar
    [5] Dása [*]

    špaldová mouka chutná po oříšcích, tak ta by mohla být dobráSml67

    superkarma: 0 06.03.2014, 07:34:28
  27. avatar
    [4] lenig [*]

    ta by se líbila a chutnala mému manželovi Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 06.03.2014, 07:11:55
  28. avatar
    [3] simpina [*]

    Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 06.03.2014, 07:06:13
  29. avatar
    [2] gerda [*]

    Elly, a zkoušela jsi ji? Mně se nezdá, že to bude držet pohromadě. Ale se špaldovou moukou nemám zkušenost, tak se možná pletu.Sml80

    1. na komentář reaguje stonehod — #8
    2. na komentář reaguje elly — #11
    3. na komentář reaguje paníliška — #26
    superkarma: 0 06.03.2014, 05:15:37
  30. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Dobrý tip!Sml67

    superkarma: 0 06.03.2014, 00:44:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme