Uprostřed týdne není čas na složité vyvařování. Možná jste to o víkendu přehnala se sladkým nebo tučným jídlem a potřebovala byste odlehčit. Zkuste celerový salát podle receptu, který jsme pro vás připravili ve spolupráci s Bonduelle.

Salát pro 4 osoby:bonduelle

  • 140 g (konzerva 212 ml) sterilované Zlaté kukuřice Bonduelle,
  • 280 g (sklenice 580 ml) sterilovaného celeru na nudličky,
  • 50 g mrkve,
  • 200 g salátové okurky,
  • 150 g kysané smetany,
  • 50 ml olivového oleje,
  • sušený česnek,
  • koření na tzatziky,
  • sůl

Postup:

  1. Celer slijeme a mírně vytlačíme zbylý nálev.
  2. Kukuřici scedíme. Mrkev a okurku očistíme a nastrouháme na nudličky.
  3. Vše smícháme.
  4. Kysanou smetanu vyšleháme s olejem, ochutíme česnekem, kořením a solí.
  5. Přidáme k zelenině a vše promícháme.
  6. Necháme asi hodinu vychladit v chladničce a poté podáváme

Další inspiraci najdete na www.bonduelle.cz

Reklama