čekanka s bramborovou kaší

Suroviny

4 čekankové puky
brambory
mléko
kousek másla
modřenín nebo jiný sýr s modrou plísní
smetana
hrst vlašských ořechů
sůl
muškátový oříšek

Postup

Uvaříme brambory a rozmixujeme s teplým mlékem a kouskem másla na hladkou kaši. Pro chuť můžeme přidat muškátový oříšek.
Z čekanky obereme povadlé listy, má-li nějaké, a dáme na pět minut povařit do osolené vody. Rozkrojíme podélně a lehce vtlačíme do bramborové kaše.
V kastrolku necháme rozpustit modřenín se smetanou a vymícháme do hladké kaše. Přidáme hrst vlašských ořechů, rozemletých najemno. Klidně i dvě hrsti. Důkladně promícháme a touto voňavou sýrovou směsí zalijeme připravenou čekanku v kaši.
Dáme zapéct do naplno vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

Masožrouti z naší rodiny si k čekance v bramborové kaši dali kousek vepřového masa. Ale věřte mi, že je to zcela zbytečné. :-)

Za inspiraci děkuji dvěma různým receptům z netu - tomu od Šárky Škachové a také tomu z Olivové kuchařky.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama