Vaření

Bylinková frittata s hráškem

Protože jsou tedy mléko a mléčné výrobky zdrojem nejen plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin, ale také řady vitamínů a minerálních látek, mysleme na ně také během letních měsíců. Navíc jejich další výhodou, kterou oceníte především v kuchyni, je jejich pestrost a skvělá kombinovatelnost s jinými surovinami. Hodí se jak do sladkých, tak i do slaných pokrmů.

Potřebujeme:

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá nadrobno pokrájená šalotka
  • 8 větších vajec
  • 1/3 hrnku Skyru natur
  • sůl, pepř na dochucení
  • ½ hrnku hrášku
  • ¼ hrnku nahrubo nasekané čerstvé petrželky                                                                                                              
  • ¼ hrnku nahrubo nasekané čerstvé máty
  • 60 g nahrubo nastrouhaného sýru feta                                                                                                                     
  • trochu bylinek na ozdobu

frittata

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 200°C.
  2. V litinové pánvi nebo zapékací misce při mírné teplotě rozpusťte máslo a doměkka osmažte šalotku, asi 2–3 minuty.
  3. V míse dobře rozšlehejte vejce se Skyrem. Dochuťte solí a pepřem, přidejte pokrájené bylinky a sýr feta.
  4. Směs nalijte do horké pánve nebo zapékací misky a míchejte.
  5. Jakmile se vajíčka začnou vařit – tuhnout, přesuňte vše do rozpálené trouby.
  6. Frittata je hotová, když je spodek upečený, ale horní část jemně vláčná.
  7. Nakonec dozdobte bylinkami a nastrouhanou fetou.

Více receptů najdete na www.mlekovaszdravi.cz.

   
25.07.2017 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [16] jarka1234 [*]

    gerda — #15 Sml30Sml30Sml30to já díky Wally,ta dnes perlí u více článků. Nadávala jsem u lodí,jak mi to dnes nejde,ale stačilo si tady a i jinde přečíst její komentáře a smála jsem se jak trhláSml54

    Smích je nejlepší lékař na všechno snadSml16

    superkarma: 0 25.07.2017, 19:59:22
  2. avatar
    [15] gerda [*]

    jarka1234 — #14A vidíš - začínáš básnit: podle Jirky Babicy vymeteme lednici!Sml30

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #16
    superkarma: 0 25.07.2017, 19:53:48
  3. avatar
    [14] jarka1234 [*]

    gerda — #12 Sml30Sml30Sml30prostě tam po vzoru Jirky Babici dáme to,co máme zrovna v ledniciSml57Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #15
    superkarma: 0 25.07.2017, 15:26:50
  4. [13] Wally [*]

    jarka1234 — #11Tam hlavně nemělo být to míchání.

    Ale zas můžeme být rádi, že tam není velký nápis bez laktózy. Jak se už stalo u receptů s bulgurem nebo chlebem a klobásou s velkou samolepkou bez lepku.Sml35

    superkarma: 0 25.07.2017, 15:06:26
  5. avatar
    [12] gerda [*]

    Holky, prostě si udělejte klasickou vaječnou omeletu jak jste zvyklé. Nic jiného to není. Přidané ingredience ani být nemusíSml30 Ani do trouby to nemusí, stačí ke konci pánev zakrýt velkou pokličkou. Kdo tyhle recepty páchá...Sml52Sml52Sml52

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #14
    superkarma: 0 25.07.2017, 14:19:47
  6. avatar
    [11] jarka1234 [*]

    Wally — #10 Sml30Sml30Sml30tam asi mělo být JAKMILE VAJÍČKA ZAČNOU TUHNOUT,vařit tam být nemělo. A hrášek...tak ten má smůlu...ten měl být přidaný do té směsi.

    Bohužel...každý den není posvíceníSml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje Wally — #13
    superkarma: 0 25.07.2017, 13:50:58
  7. [10] Wally [*]

    jarka1234 — #7A máš jiné vysvětlení?

    Ale podle postupu dnešního receptu má tu dovolenou evidentně víc lídí. Sml30Sml30Sml30Sml30 Se tam nějak zapletla míchaná vajíčka, která se ještě dokonce začnou vařit. Hrášek to rovnou vzdal a někam zdrhnul, než být součástí tohoto veledíla.

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #11
    superkarma: 0 25.07.2017, 13:44:55
  8. avatar
    [9] metro84 [*]

    luneta — #2já bych řekla, že konzistencí spíše něco jako tvaroh, i chutí mi tak přijde, ale ano... jak zde již někdo psal, s vyšším obsahem bílkovin a takřka bez tuku

    superkarma: 0 25.07.2017, 12:35:14
  9. [8] MARIE MATEJKOVA [*]

    Vyzkouším. Skyr kupují,takže není problém Sml67.

    superkarma: 0 25.07.2017, 12:34:37
  10. avatar
    [7] jarka1234 [*]

    Wally — #6 Sml52Sml52Sml52Sml67komentář nemá chybuSml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje Wally — #10
    superkarma: 0 25.07.2017, 12:20:38
  11. [6] Wally [*]

    gerda — #5Hera a Eta pečenka asi mají celozávodní dovolenou.Sml59Sml59

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #7
    superkarma: 3 25.07.2017, 10:38:49
  12. avatar
    [5] gerda [*]

    Reklama na Skyr v každém vaření?Sml58

    1. na komentář reaguje Wally — #6
    superkarma: 2 25.07.2017, 10:19:29
  13. [4] babinka [*]

    Asi ne...Sml23

    superkarma: 0 25.07.2017, 09:43:02
  14. [3] bobani [*]

    luneta — #2 něco jako jogurt ale s vyšším obsahem proteinů

    superkarma: 0 25.07.2017, 08:40:19
  15. avatar
    [2] luneta [*]

    co je skyr?

    1. na komentář reaguje bobani — #3
    2. na komentář reaguje metro84 — #9
    superkarma: 0 25.07.2017, 08:19:10
  16. [1] EliškaN [*]

    možná to zkusím dneska k obědu , podívám se do ledničky, co mi chybí Sml16

    superkarma: 0 25.07.2017, 06:49:31

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme