Pochutnejte si na cukroví od čtenářek! Další dva recepty, které dorazily do dnešního tématu „rychlé vánoční cukroví" zaslaly Kaylie a Elioza. Příprava není nijak náročná...

Chcete mít cukroví rychle hotové? Potom můžete vyzkoušet některý z receptů, které dnes uveřejňujeme v magazínu Žena-in.cz. Následující dva zaslaly do denního tématu: Rychlé vánoční cukroví, čtenářky Kaylie a Elioza...

BURIZONOVÉ HRUDKY

hrudky

Potřebujeme:

  • 10 dkg 100% ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg mléčné čokolády, 1 balení Neslazených burizonů, 3 lžíce Malcaa

Příprava

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejraději ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme sáček burizonů. Necháme lehce ztuhnout, aby čokoláda příliš netekla a lžičkou tvoříme na pečicí papír hrudky, já to vylepšila tím, že to dávám na dortové oplatky, které pak jdou doma rychle na odbyt...

Necháme zatuhnout, odloupneme a dáme do košíčků.

Radím větší množství, pravidelně je musím dělat stejně znovu kdybych to dělala nevím z jaké dávky a bránit vlastním tělem před dotěry.

Rychlejší a výborné cukroví asi neznám. Ráno udělám a večer není....

Jen nevím, zda ho tu už nemáte. Já ho dělám již od r. 1980, kdy podobné věci nikdo neznal - dle receptu z Burdy...

čtenářka,
Kaylie

Datlové doutníčky

Vzpomněla jsem si na jeden rychlý originální recept, který snad nikdo nezná. Možná ano, ale když jsem ho poprvé udělala, ani moje vlastní máma ho nepoznala. A to jsem si ho opsala od ní z knížečky "recepisů".

  • Tak tedy potřebujete:
  • 8-10 datlí - po délce rozkrojit na 4 díly
  • 120g mletých ořechů ( já používám vlašské )
  • 100g mouč. cukru
  • 1 bílek
  • 1 lžíce rumu

Ořechy, cukr, bílek a rum smícháte v lepivou hmotu. Pro lepší zpracování a tvarování dejte vychladit do lednice, po vychlazení hmoty si připravte misku s vodou na vlhčení prstů. Také si obalte nervy, pokud nemáte manuální zručnost v malíku. Na navlhčené prsty si dejte hrudku hmoty a trošku rozplácněte, do jejího středu naaranžujte kousek datle a vytvořte doutníček. Musíte pracovat rychleji, aby se těsto nezačalo lepit. Až budete tvořit desátý doutníček, jistě už budete mistři v balení doutníků. Najdete si ten správný "grif". Hotové dejte na tácek a v receptu se píše dát do chladu. Já jsem za léta praxe vylepšila taktiku a dávám chladit do mrazáku. Tam mohou mrznout klidně až do druhého dne.

Až se vrátí nálada na dokončení tohoto nepečeného cukroví, stačí rozpustit čokoládu na vaření ve správném poměru se 100% tukem (nesmí být ani hustá ani řídká), doutníčky stále zmrzlé hodíte po jednom opatrně do chladnoucí čokoládové polevy a kladete na mřížku nebo pečící papír. Poleva vám schne před očima díky teplotě doutníků. Vše pak dáte pro jistotu chladit do lednice a později můžete uklidit do krabičky. Toto cukroví uchovávám v lednici v krabičce třeba od zmrzliny.

Bohužel foto hotového cukroví nemám, nenapadlo mě ho tehdy fotit. A letos jsem pekla jen perníčky. Z tohoto množství vytvoříte 30-40 kousků. Já dělávala pro úspěch opět asi tak z dvojité dávky. Dobrou chuť...

Elioza

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Rychlé vánoční cukroví

Máte nějaký rychlý recept na vánoční cukroví? Sem s ním!

Tématem je dnes vánoční cukroví. Vánoce jsou už opravdu za humny, ale vy nestíháte napéct? Nezoufejte! Čtěte dnes magazín Žena-in.cz a posílejte do něj své rychlé recept na vánoční cukroví! Máte recept, se kterým lze udělat nějaké cukroví snadno, rychle a bez šíleného pobíhání a shánění deseti ingrediencí? Pokud ano, pošlete mi ho na e-mailovou adresu redakce. Získat za něj můžete 500 bodů do Velké vánoční soutěže a dárkové balení čajů PICKWICK se skleněným hrníčkem!

Přiložíte-li jednu fotku hotového cukroví, máte větší šanci na uveřejnění!

Receptů přichází skutečně velké množství, zasílejte je do 14.00 hodin, pozdější již nebudou zveřejněny.

pik

Reklama