burger

Burgery, které připravíte venku na grilu, jsou ty nejlepší. Doporučujeme zvolit mix hovězího a vepřového masa, k tomu domácí hamburgerové housky, spoustu zeleniny a úspěch je zaručený. Osvědčilo se nám připravit „mixážní“ stůl a každý si do burgerů může dát na co má chuť.

My jsme se takhle hezky měli na návštěvě u kamarádky. Připravila základ - burgery a upekla domácí housky. Zbytek už si doladil každý podle své chuti. Mě třeba úplně uchvátila kombinace grilovaných hrušek a sýra s modrou plísní. MŇAM!!

Suroviny

  • 500 g směsi vepřového a hovězího masa - umleté
  • sůl a pepř
  • nasekaná petrželka
  • nasekaný koriandr
  • zelený salát - rukola, polníček, římský salát, ledový salát - co má kdo rád
  • plátky sýra čedar
  • parmazánové plátky
  • grilované hrušky
  • chilli omáčky
  • niva nebo jiný sýr s modrou plísní
  • dokřupava vypečená slanina
  • hermelín
  • grilovací omáčky a majonézy

Postup

Housky podle našeho receptu si upečte už ráno před grilováním, ať lehce vystydnou.

Umleté maso ochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekanou petrželku, a nic jiného není potřeba. Můžete přidat i jiné čerstvé bylinky nebo oblíbené koření. Maso nechejte chvíli v lednici.

hamburger

Z připraveného masa vytvarujte hamburgery. Grilujte z obou stran pěkně dohněda.

A teď můžete zkompletovat burger. Rozkrojené housky dejte na malou chviličku řeznou stranou na gril. Ať jsou jen lehce křupavé. Namažte je grilovací omáčkou nebo majonézou. Přidejte salát, karamelizovanou cibuli, hrušky, sýry... prostě cokoli a maso. Přiklopte vrchním dílem housky, který může být také namazaný omáčkou.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly

Grilování je dokonalá letní zábava! I u nás na magazínu.

krůtamburger s mᴯu

hamburger

pečen頰apriky

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama