Bulvár

Bugy – Na hory pytlíkovky vozíme

Do Alp jezdíme tak 15 let. Jsme věrni Francii.
Na první zájezd s rodinou v klasickém složení - dva dospělí a dvě děti,
jsem odjížděla s mírným mrazením v zádech.

Jednak jsem měla delší pauzu v lyžování a pak mě trápily obavy jak nakrmím 4 lidi po sportování a to
v cizině. S omezeným rozpočtem.Francie byla a je pro nás dražší zemí. Udělala jsem si jídelníček a
důkladný rozpis, co musím všechno vézt sebou. Byly to  polévky v pytlíku různých značek, i instatní. Pak různé konzervy, práškové kaše a knedlíky. Chutnalo nám všechno.
Jak šel čas, tak se zásoby jídla, které vozíme sebou stále tenčí. Pro jistotu bereme sebou stále polévky. Po celodenním lyžování nám chutnají a jsou rychle hotové. V tašce pak  máme sebou vlastní med a marmeládu,
čaj a nějaké kafe. A to je všechno. Když se dívám po konzervách, třeba s masem, žádná  mně nepřipadá lákavá.
Už se těšíme dopředu na čerstvé bagetky, sýry a paštičky. Občas si dáme nějakou pizu a vyzkoušíme nějaké francouzské jídlo. A samozřejmě i farncouzská vína. I ta lacinější jsou slušná.
V březnu jedeme zase. Při ukládání poloprázdné igelitky s jídlem si vždycky vzpomenu na těžkou krabici se zásobami, které jsme vozívaly. Ale zase máme větší a těžší  tašku s oblečením a potřebami na lyžování.
Bugy

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.


No jo, no, tak na horách člověk logicky nevyváří. To je jasný. Vy tam ty pytlíkovky vykompenzujete horským povětřím. :-) M.

 

   
12.02.2010 - Blog redakce - autor: Michaela Kudláčková

Komentáře:

  1. [19] mindulinka [*]

    Taky se mi občas nechce vařit a že zkusím koupit konzervu. Protože je nekupuju, stála jsem před regálem a samé: luštěniny s párkem, párky a nebo lečo. Žádné vepřové maso ve vlastní štávě a pod. Nakonec jsem vykoukala lančmíd - no to co jsem doma otevřela bylo něco málo mletého zalité hnusným sádlem. Pes to sněd - jemu to bylo jedno. Ale vlastně ani žádná slušná konzerva není ke koupi.

    superkarma: 0 14.02.2010, 15:10:51
  2. avatar
    [18] Bugy [*]

    Ale my jezdíme na hory do Francie a Krkonoš bez penze nebo polopenze, protože se nám líbí svoboda a ne, že chceme nějak ušetřit.

    Snídáme když se probudíme, polední jídlo si dáme kde  a kdy chceme. Večeři zrovna tak.

    Jsou místa - Egypt a pod. exotická místa, kam tedy jet jedině s all-incluziv.

    superkarma: 0 14.02.2010, 13:46:23
  3. [17] Tanka22 [*]

    spetulka — #8 Tu maminku si umim predstavit :) Mame jednu znamou, ktera dela totez - tahne k mori pod stan!!! varic a obaleny smazak a kazdy den x hodin neco vyvari, protoze je ji lito dat par korun za pizzu v restauraci.. Horsi ale je, ze jeji deti treba vidi, ze my na tu pizzu jdeme - to jsou pak hadky a slzy, ze to ty vztahy celkem narusi.. za sebe rikam, ze bych temhle lidem radila zustat radsi doma.. Dovolena se ma prece uzit se vsim vsudy..

    superkarma: 0 14.02.2010, 09:42:03
  4. avatar
    [16] Linde [*]

    denkas — #15 dadma — #7 ovšem když si představíte, že žijete od výplaty k výplatě, šetříte půl roku dopředu na týden někde pod stanem s konzervami a čerstvým pečivem z vedlejšho discontu - anebo děti ocení dva dny s plnou penzí? Je to i dost o penězích Sml80. Mě teď zaskočilo, že za obyčejnou večeři v podřadné restauraci jsme vysolili s malými dětmi 406 Kč a to jsme měli obyčejný řízek a smažákySml80.

    superkarma: 0 14.02.2010, 09:31:46
  5. avatar
    [15] denkas [*]

    dadma — #7 Přesně tak! Buď polopenze a nebo radši doma a jezdit jen na výlety! My většinou jeli po hradech ,jednu ,dvě noci někde přespali a na jídlo vždy došli! Vařit-to si neumim představit! Co bych ssebou musela táhnout! Konzervy bych teda nejedla!Sml80A polívky z pytliku leda gulášovku!

    1. na komentář reaguje linde — #16
    superkarma: 0 13.02.2010, 22:21:00
  6. avatar
    [14] denkas [*]

    mechanik — #10 To máš pravdu! I Hovězí konzerva byla dobrá! ty kusy masa!! Ted konzerva pro psi vypadá líp!

    superkarma: 0 13.02.2010, 22:16:45
  7. avatar
    [13] Linde [*]

    Bugy — #4 já mám jako oblíbenou stravu Trenčanský párek s fazolí, dětem i manžovi navařím klidně cokoliv, ale sama si smlsnu nejvíce na fazolkách od Hamé Sml24Sml30z konzervy

    superkarma: 0 13.02.2010, 20:47:38
  8. avatar
    [12] Vivian [*]

    To by se mi tak chtělo, místo odpočinku vařit... Ještěže existují restaurace Sml54

    superkarma: 0 13.02.2010, 19:34:25
  9. [11] macamala [*]

    dadma — #7 Občas sleduju, jak někteří jezdí napakovaní na dovču. Půlka lednice s sebou! Ne nadarmo se nám všichni v zahraničí vysmívali. Pamatuji, jak před několika lety hrozilo, že do Chorvatska se nesmím s masem. Kolegyně "hogo fogo" najednou měla problém. Sml30

    superkarma: 0 13.02.2010, 16:34:31
  10. [10] mechanik [*]

    Konzervy se nedají v dnešní době jíst.Takový lunch,který se prodával dřív,voněl a byl chutný,dnes se ho nepodaří ani osmažit,protože se dřív rozteče.Vepřové maso v konzervě byla lahůdka,plno kusů masa,stačila hořčice a krajíc chleba a byla svačina ,dnes nějaké drobky,plno rosolu a chuť "hrůza"Nevím,kde se poděly všechny naše dobré ,kvalitní a chutné výrobky.

    1. na komentář reaguje denkas — #14
    superkarma: 0 13.02.2010, 08:24:26
  11. [9] mechanik [*]

    Pytlíkové polévky moc v lásce nemám.Brávali jsme si je s sebou na dovolenou,ale vždycky jsem je musela něčím vylepšit.Nejlepší polévky jsou dělané doma,bez glutamátu,se zeleninou,domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky(mohou být i kvasnicové).Hlavně husté  a ne vodové,jako některé pytlíkovky.

    Prostě uznávám tradiční českou kuchyni a neřídím se heslem "Vitana vaří za Vás"

    superkarma: 0 13.02.2010, 08:19:50
  12. avatar
    [8] spetulka [*]

    Ono taky je rozdíl na dovolené vařit a "vařit" - s hrůzou vzpomínám na dovolenou u moře s bývalým přítelem a jeho rodiči (bylo mi tehdy 17let), kdy maminka sebou táhla dvě velké tašky plné zavařeného masa, konzerv, těstovin, brambor,...a tam pak z toho vařila...Naopak velmi ráda vzpomínám na Chorvatsko, kde jsme byli s našimi a pár známými, kde se sice taky vařilo (mimo návštěv restaurace), ale z tamních surovin, hlavně se grilovalo a prostě zkoušeli tamní dobrotySml67

    1. na komentář reaguje Tanka22 — #17
    superkarma: 0 12.02.2010, 18:17:20
  13. [7] dadma [*]

    Já jsem vlastně na dovolené ,kde se muselo vařit nikdy nebyla.To jsem řekla manželovi hned ,než na takovou dovolenou, tak to raději budu doma.Tak když už jsme někam jeli tak s plnou penzí nebo polopenzí.

    1. na komentář reaguje macamala — #11
    2. na komentář reaguje denkas — #15
    3. na komentář reaguje linde — #16
    superkarma: 0 12.02.2010, 17:43:54
  14. [6] dadma [*]

    Bugy — #4 Máš pravdu.Dříve jsem občas kupovala hovězí maso,přidávám ho místo mletého do zapékaných špaget.Nyní jsem ho koupila asi před měsícem a vyhodila,to nebylo maso ,ale nějaká hmota.Nyní již konzervy vůbec nekupuji.Někdy před 30-ti lety jsem manželovi třeba koupila lečo, nebo hovězí na divoko,ale ted už by to asi nejedl.

    superkarma: 0 12.02.2010, 17:41:59
  15. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    vodfon — #3 přesně tak, i když jsme jezdili pod stany, taky na celé dva měsíce, jsem vařila denně Sml30, ale ot byla paráda, vařila jsem venku, mělo to svoje kouzlo Sml67

    superkarma: 0 12.02.2010, 17:34:54
  16. avatar
    [4] Bugy [*]

    Asi jsem nenapsala ten správný příspěvek o vaření.

    Spíš jak jsme vyjížděli dříve a jak to vypadá teď. Že nyní jíme jednoduše, ale většinou čerstvé potraviny kupované na místě.

    Já nevím jak vám, ale mně konzervy s hotovými jídly nepřipadají lákavé. Samozřejmě, když pominu tu chemii co se tam přidává. Většinou je maso samá hužva. Snad jedině párky v konzervě a pražská šunka se dají sníst.

     Nebo máte nějakou dobrou zkušenost?

    1. na komentář reaguje dadma — #6
    2. na komentář reaguje linde — #13
    superkarma: 0 12.02.2010, 17:00:32
  17. avatar
    [3] vodfon, kolie [*]

    Na dovolené se ani vařit nechce!Sml80

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #5
    superkarma: 0 12.02.2010, 16:51:22
  18. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    dadma — #1 Sml22 to je jistý, se nic neděje, přece tam nebudeš vařit Sml23

    superkarma: 0 12.02.2010, 16:45:30
  19. [1] dadma [*]

    Když se jede na hory nebo na dovolenou pod stan, tak je jasné, že tam nikdo nebude vařit svíčkovou.Tady jsou ty nezdravé pytlíkačky dobré.I nějaká paštika nebo konzerva.

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #2
    superkarma: 0 12.02.2010, 16:42:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme