8 kuřecích stehýnek
3 pol. lžíce rostliného oleje
2 pol. lžíce TABASCO Pepper Sauce (dle chuti)
2 stroužky na drobno nakrájeného čerstvého česneku sůl
dresing ze sýra s modrou plísní (doplňkově)


Postup přípravy:

Vyndáme grilovací plech z trouby, překryjeme alobalem, a nejlépe když ho posprejujeme rostlinným olejem proti připečení. Nastavíme troubu na grilování. Poskládáme stehýnka kůží nahoru do jedné vrstvy na grilovací plech.

Našleháme olej,
Tabasco a česnek v malé misce do úplného promíchání a potřeme směsí stehýnka. Stehýnka grilujeme 10-15 cm od zdroje tepla po 10-12 minut, nebo prostě do zlatova. Potřeme ještě stehýnka našlehanou směsí, otočíme a potřeme i druhou stranu. Pečeme dalších 7-9 minut nebo dokud maso ztratí narůžovělou barvu a po propíchnutí masa vidličkou nevytéká šťáva.

Můžete
podávat s dresingem ze sýra s modrou plísní.

Reklama