Reklama

omlouvá se hned na začátku svého příspěvku čtenářka s nickem Medulka. Ač má nick krásný, který by se do zahrady hodil, zahradničení prý neholduje. Zato její rodiče ano. Tak se pojďte podívat, jak to vypadá, když je zahrada koníčkem a velkou láskou

Přeji všem krásný a pohodový den! Musím se hned na začátku přiznat, že já zahradou občas jen projdu. Zahrádkaření není můj koníček, nikdy mě práce na zahradě nebavily a když jsem měla jít občas něco vyplít, nebo zalít, tak to pro mě bylo jak za trest. Naší zahradu udržují mamka s taťkou. Snad se tedy nebudete zlobit, že se budu chlubit tak trochu „cizím peřím“ :-)

rajčata
Taťka strašně rád pěstuje všelijakou zeleninu a každoročně jí vysází hotové lány. Třeba letos máme „pouhých“ 70 keřů rajčat :-) Kromě rajčat máme na zahradě i spoustu další zeleniny. Pokud by si ale někdo myslel, že pěstujeme pro celou naší vesnici, tak je na omylu, stejně tak ten, kdo by si myslel, že je taťka nějaký milovník zeleniny. Taťka totiž zeleninu nejí, a to vůbec žádnou!

víno

Takže pěstuje opravdu jen proto, že ho to baví. My jsme pak vděční konzumenti. Protože takový šopský salát s čerstvou domácí zeleninou, to je mňamka! :-) Taťka s dědou kdysi postavili na zahradě skleník, ve kterém máme každorodně salátové okurky a papriky. Postavili ho celý z velkých třílitrových sklenic, které jsme asi rok sbírali a dávali dohromady. Takže to je u nás na zahradě taková rarita.

skleník

Mamka, ta se převážně stará o kytičky. Má azalky, růže, pivoňky, tulipány, narcisy... mají to s taťkou pěkně rozdělené. Takové poslední tři roky můžete najít na naší zahradě i hroznové víno. Máme ho kolem plotu a původně jsme si mysleli, že se mu nebude dařit, ale roste a je i nějaká ta úroda. Jenže je dost kyselé, takže jsme minulý rok přemýšleli, co s ním, protože nám přišlo škoda, abychom všechny sklizené hrozny vyhodili. Nakonec jsme se sestrou dostaly nápad, že bychom zkusily vyrobit domácí víno. Vzpomněly jsme si, že když jsme byly malé, tak babička vždycky dělala domácí rybízové víno, takže proč nepokračovat v tradici a jen změnit surovinu? Vypůjčily jsme si od známých velký demižon a víno jsme naložily. Daly jsme raději víc cukru a pak čekaly několik týdnů.. no a povedlo se, hrozny se sice nedají jíst, ale na pití jsou vynikající :-)

Medulka

No vidíte, tak alespoň něco. Držím palce v dalších úspěších při výrobě vína. Mimochodem, nechcete ho sklízet třeba později, možná není úplně dozrálé

Text nebyl redakčně upraven

A co vy, milé ženy-in? Jistě se máte také čím pochlubit. Co pěstujete? Co zajímavého vám vyrostlo na vaší zahradě? Pokud nemáte zahradu, klidně pošlete fotky (max.tři) vašich balkonů, teras nebo truhlíků.

Těším s moc na adrese: redakce@zena-in.cz