Kde není poptávka, není ani nabídka! Loňské drastické zvýšení cen už přináší své trpké ovoce. Může za to, že naši zemědělci letos opět snížili výrobu masa.

Od dubna do června poklesla jeho produkce o dvě a půl procenta.

Mastné už do žaludku tolik neklouže...
Největší pokles zaznamenala výroba vepřového masa, naopak – opět začínáme jíst „zdravější“ hovězí – jeho produkce se spolu s drůbežím mírně zvýšila. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Potvrdilo se i – ze zdravotního hlediska nepříliš optimistické zjištění – že přestáváme pít mléko. Jeho produkce opět poklesla, tentokrát o 0,7 procenta.

Přesto stále jíme nejvíc vepřového – z celkové produkce masa na něj připadá 51,8 % a jen 35 % na drůbež. Podíl „nejzdravějšího“ masa – hovězího a telecího – činil v letošním druhém čtvrtletí jen 13,2 %.


Jaké maso máte nejraději? Jak často kupujete dražší hovězí? Nevadí vám kuřecí „rychlokvašky“ plné růstových hormonů?

Reklama