buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem miluje každé dítě. A také hodně dospělých. Kdo chce udělat buchtičky jako rychlovku, koupí v pekárně hotové buchty a uvaří k nim řidší vanilkový pudink. A je hotovo. Komu ale není líto si pohrát a strávit v kuchyni více času, vytvoří naprosto jasně chutnější variantu.

Těsto na buchty nebo maličké buchtičky je jednoduché a na našem magazínu už roky známé. Je to milované „zázračné“ kynuté těsto. Stačí kliknout SEM a máte recept. Těsto na buchtičky si v klidu zadělejte. Z půlkila mouky se v klidu nají čtyři dospělí a ještě vám trochu zůstane. Necháte asi hodinu vykynout a potom pečete v troubě vyhřáté na 180 °C, pěkně dozlatova.

Vanilkový krém je maličko pracnější než umíchat pudink s mlékem.

Suroviny

750 ml plnotučného mléka
1 lžička vanilkového prášku nebo extraktu
50 g cukru krupice
2 lžíce kukuřičného škrobu
6 žloutků

Postup

Ušleháme žloutky s cukrem, do krásně hladké světlé pěny. Do mléka zašleháme vanilku a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vložíme do vodní lázně, kterou opět zahříváme.

Postupně zašleháváme žloutkovou směs tak, aby byl krém horký, ale nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily.

Tento skvělý vanilkový krém podáváme s teplými buchtičkami s křupavou kůrčičkou.

Děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama