Reklama

Bublanina s ovocem

Zahrádky a trhy jsou plné ovoce. Jahody, meruňky, rybíz. Za chvilku jsou tady borůvky, ostružiny, záplavy malin. Máme pro vás recept na univerzální bublaninu s drobenkou, do které můžete zamíchat jakékoliv ovoce, které zrovna máte doma.

My jsme do receptu použili směs lesního ovoce. Ale záleží jen na vás, které ovoce se bude hodit vám. Můžou to být klidně i švestky, hrušky, lesní jahody. Fantazii se meze nekladou.

suroviny bublanina

Suroviny

těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

ovoce

drobenka

  • 100 g cukru krupice
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 20 g mandlových plátků

Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

forma na koláč o průměru 28 – 30 cm

Postup

Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem. Šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná.

Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí.

bublanina

Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto.

Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám bublanina mohla přilepit.

Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypejte ovoce. Čerstvé nebo mražené.

bublanina

Smíchejte drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky.

bublanina s ovocem

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut. Nechejte vychladnout.

nejlepší bublanina

Dobrou chuť přeje Elly.

Ovocné koláče, které musíte vyzkoušet!

snadný tvarohový koláč

rybíz

čokoládový koláč s jahodami

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Pečení je radost