broskvový crumble

Moje kamarádka Lucka mi donesla tašku domácích broskví. Byly skvělé, sladké a voňavé. Ale rychle se kazily, a tak bylo nutné je co nejdříve spotřebovat. Část jsme snědli jen tak a z části jsem připravila výborný dezert do hrnečků - kokotek - od Dagmar Derré.

Příprava je jednoduchá, podobný jsme spolu už pekli, s náplní z rebarbory. Na tom dnešním je jiná drobenka, naprosto dokonalá.

Suroviny

broskve
ovesné vločky
mleté loupané mandle
máslo
třtinový cukr

Postup

Broskve nakrájíme na drobné kostičky. Není nutné je loupat. Nasypeme je do zapékacích misek nebo kokotek. Když nechcete dávat každou porci zvlášť, použijte větší zapékací mísu a z hotového dezertu krájejte porce.
broskve

Kyselejší ovoce můžete ještě lehce posypat cukrem.
Připravíme si drobenku. Smícháme změklé máslo, trochu cukru, ovesné vločky a mleté mandle. Poměr je na každém z vás, jak vám bude chuťově vyhovovat. U nás převládaly ovesné vločky. Směs by měla být hrubá, ale sypká.
drobenka

Drobenku navrstvíme na broskve a dáme zapéct do trouby, vyhřáté na 180 °C, asi 25 minut.

Podáváme teplé, klidně horké. Kopeček vanilkové zmrzliny na doplnění neuškodí.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama