Vaření

Broskvový crumble

broskvový crumble

Moje kamarádka Lucka mi donesla tašku domácích broskví. Byly skvělé, sladké a voňavé. Ale rychle se kazily, a tak bylo nutné je co nejdříve spotřebovat. Část jsme snědli jen tak a z části jsem připravila výborný dezert do hrnečků - kokotek - od Dagmar Derré.

Příprava je jednoduchá, podobný jsme spolu už pekli, s náplní z rebarbory. Na tom dnešním je jiná drobenka, naprosto dokonalá.

Suroviny

broskve
ovesné vločky
mleté loupané mandle
máslo
třtinový cukr

Postup

Broskve nakrájíme na drobné kostičky. Není nutné je loupat. Nasypeme je do zapékacích misek nebo kokotek. Když nechcete dávat každou porci zvlášť, použijte větší zapékací mísu a z hotového dezertu krájejte porce.
broskve

Kyselejší ovoce můžete ještě lehce posypat cukrem.
Připravíme si drobenku. Smícháme změklé máslo, trochu cukru, ovesné vločky a mleté mandle. Poměr je na každém z vás, jak vám bude chuťově vyhovovat. U nás převládaly ovesné vločky. Směs by měla být hrubá, ale sypká.
drobenka

Drobenku navrstvíme na broskve a dáme zapéct do trouby, vyhřáté na 180 °C, asi 25 minut.

Podáváme teplé, klidně horké. Kopeček vanilkové zmrzliny na doplnění neuškodí.

Dobrou chuť přeje elly.

   
17.09.2012 - Mlsání - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [38] simaj [*]

    Až na ty vločky to vypadá dobře, když se urodí dost broskví, vyzkoušíme

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:25:11
  2. avatar
    [37] cibulicka [*]

    Ještě jsem to teplé nikdy nejedla,tak nemohu hodnotit,ale čerstvé,to je dobrota.

    superkarma: 0 02.10.2012, 21:21:44
  3. [36] dudikovam [*]

    broskve a merunky mám ráda ale domácíSml59

    superkarma: 0 20.09.2012, 17:45:10
  4. avatar
    [35] kapkamore [*]

    Broskve i meruňky jsou výborné, a zvláště domácí...

    superkarma: 0 19.09.2012, 12:22:57
  5. avatar
    [34] RosaGloriaDei [*]

    broskve jím jedině tehdy, když mi je někdo hodný oloupe, strašně mi vadí, jak jsou chlupaté (totéž meruňky, ty proto nejím vůbec)

    superkarma: 0 18.09.2012, 15:17:31
  6. avatar
    [33] delfi.na [*]

    mno nevím, nevím, já na teplé ovoce moc nejsem

    superkarma: 0 18.09.2012, 13:04:02
  7. avatar
    [32] arminka [*]

    Sml22 já raději čerstvé, ale nemuselo by to být špatné Sml16

    superkarma: 0 17.09.2012, 21:59:18
  8. avatar
    [31] blesksoft [*]

    to já bych radši meruňky

    superkarma: 0 17.09.2012, 21:42:47

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] gerda [*]

    myslím, že je vhodné jakékoliv měkčí ovoce.Sml58

    superkarma: 0 17.09.2012, 18:49:46
  2. [29] jithule [*]

    nevím, možná zkusím za rok až budou zase broskve

    superkarma: 0 17.09.2012, 18:16:55
  3. [28] Trefa [*]

    Trefa:broskve uz nemam,musela bych je koupit.ale za recept dekuji a vyskousim.

    superkarma: 0 17.09.2012, 18:12:43
  4. avatar
    [27] gerda [*]

    ekleinovka — #25 že není nad dobrý štrůdlík? Já dělávám z pivního těsta, dovnitř ořechy, hrozinky a hodně skořice, při pečení potírám máslem, mňam.

    superkarma: 0 17.09.2012, 17:59:44
  5. avatar
    [26] vmarta [*]

    zajimavé

    superkarma: 0 17.09.2012, 17:57:56
  6. avatar
    [25] ekleinovka [*]

    Teď je hodně jablek, tak klidně jablečný, taky by byl dobrý, Já ale miluju štrůdly

    1. na komentář reaguje gerda — #27
    superkarma: 0 17.09.2012, 17:51:35
  7. avatar
    [24] gerda [*]

    1021965 — #23 taky se mi to zdá marnotratné. Teď dozrávají a padají jabka, tak se dělají spíš štrúdly.

    superkarma: 0 17.09.2012, 16:46:20
  8. [23] 1021965 [*]

    Když broskve, tak čerstvé.

    1. na komentář reaguje gerda — #24
    superkarma: 0 17.09.2012, 16:38:26
  9. avatar
    [22] gerda [*]

    elly — #21 no, těsto je stejné nebo přinejmenším podobné. Můžeš to dát na plech a krájet, můžeš to dát do báboviček. Z jablek se to dělá tak, že do formy dáš na dno nakrájená jabka a zasypeš drobenkou.

    superkarma: 0 17.09.2012, 16:03:12
  10. avatar
    [21] elly [*]

    gerda — #19 koláč?

    1. na komentář reaguje gerda — #22
    superkarma: 0 17.09.2012, 15:23:03
  11. [20] Saritka [*]

    Broskve ano, ale samotné.Sml30

    superkarma: 0 17.09.2012, 15:22:51
  12. avatar
    [19] gerda [*]

    prostě drobenkový koláč.Sml67

    1. na komentář reaguje elly — #21
    superkarma: 0 17.09.2012, 15:06:31
  13. avatar
    [18] hubajda [*]

    tak to by se u nas nechytlo to radeji cerstve broskve

    superkarma: 0 17.09.2012, 13:03:44
  14. avatar
    [17] Kytinkak [*]

    já můžu vločky na jemno namleté

    superkarma: 0 17.09.2012, 12:08:05
  15. [16] magic11 [*]

    mňam, to zkusím Sml22Sml67

    superkarma: 0 17.09.2012, 10:50:35
  16. avatar
    [15] tajnostii [*]

    Broskve máme rádi,nejraději čerstvéSml22

    superkarma: 0 17.09.2012, 10:38:54
  17. avatar
    [14] ladouch [*]

    Je to dobré i s jiným ovocem, také dělávám, ale bez vloček ty u nás nikdo nejí.Sml59

    superkarma: 0 17.09.2012, 10:28:07
  18. avatar
    [13] Hanyna [*]

    To musí být lahůdka!Sml22

    superkarma: 0 17.09.2012, 10:08:39
  19. avatar
    [12] saruz [*]

    U nás přebytek broskví nehrozí, ale s jiným ovocem to bude dobré určitě taky. Sml22

    superkarma: 0 17.09.2012, 09:49:32
  20. avatar
    [11] Jindriska8 [*]

    Broskve se u nás konzumují hodně, máme rádi kompot a nebo čerstvé.Sml22

    superkarma: 0 17.09.2012, 08:52:24
  21. [10] step1 [*]

    Broskve jsou nejlepší syrové. Jednou jsem taky dostala od kamarádky, tak jsem dělala koláč. Ten byl mňam. Ale tohle mi připadá jako teplé broskve. Nebo při rozvaření teplá přesnídávka. Tak to ne. Sml23

    superkarma: 0 17.09.2012, 08:48:22
  22. [9] anina4 [*]

    Žofie — #7 taky to čtu s otevřenými ústy,opravdu poprvé o tom jsem se dočetla až tady

    superkarma: 0 17.09.2012, 08:44:33
  23. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml16vypadá to výborně, ale také mám radši broskve čerstvé - co to udělat s jablky, těch je na zahrádkách teď hodně...

    superkarma: 0 17.09.2012, 08:27:45
  24. avatar
    [7] Žofie [*]

    Takový recept jsem ještě nikdy neslyšelaSml23

    1. na komentář reaguje anina4 — #9
    superkarma: 0 17.09.2012, 08:14:29
  25. [6] Roland [*]

    Broskve miluji, ale raději čerstvé, nebo na koláči.

    superkarma: 0 17.09.2012, 08:10:33
  26. [5] musilovahana [*]

    Broskve mám také ráda.

    superkarma: 0 17.09.2012, 07:35:20
  27. avatar
    [4] LudPa [*]

    Tak tohle "ovocíčko" je nejlepší čerstvé.

    superkarma: 0 17.09.2012, 07:23:37
  28. avatar
    [3] Yannize [*]

    já jsem přebytek broskví nasypala do bublaniny. poprvé byla bublanina broskvová a vůbec jí to neuškodilo Sml59

    superkarma: 0 17.09.2012, 07:22:20
  29. [2] lidicka [*]

    Broskve mám nejraději čerstvéSml22

    superkarma: 0 17.09.2012, 06:18:09
  30. [1] babočka12 [*]

    recepty tu jsou dobré,ale tohle by mi doma nikdo nejedl.počkám si na dalšíSml16

    superkarma: 1 17.09.2012, 05:15:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme