Bulvár

Broskve na víně

Nechte se opít skvělou kombinací ovoce a alkoholu!

ssNA 6 PORCÍ

Příprava: 30 minut

  • 3 velké, zralé, ale pevné broskve, oloupané
  • ½ kg tmavých třešní
  • 6 křupavých mandlových nebo kokosových sušenek
  • 300 ml červeného dezertního vína, ideálně jemně pěnivého piemontského Brachetta
  • 100 g krupicového cukru (i přírodního)
  • 100 ml červeného (ruby) portského (případně celé množství červeného portského s trochou třešňového likéru)
  • svitek skořice
  • hvězdička badyánu
  • tobolka vanilky

1. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Broskve rozpulte, vyjměte pecku a místo ní vložte do ovoce sušenku.

2. Poloviny broskví položte do zapékací formy, do níž se pohodlně vejdou vedle sebe. Přidejte třešně; nemusíte si dělat starosti s vypeckováváním, stejně je pak budete při mlsání držet za stopku. Zalijte vínem smíchaným s cukrem, vložte aromatická koření a zhruba dvacet minut povařte v troubě. Při nízké teplotě ovoce takzvaně táhne a krásně nasákne voňavým vinným nálevem, a přitom se nerozvaří. Pobytem ve víně získají zajímavou chuť i křupavé sušenky.

3. Ovoce rozložte na talířky nebo do misek. Vinný nálev můžete ještě krátce svařit, aby zhoustl, a pak jím přelijte jednotlivé porce.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Jahody v růžovém víněJahody v růžovém víně Svařené hrušky se sušenými švestkamiSvařené hrušky se sušenými švestkami Hvězdný meruňkový kompotHvězdný meruňkový kompot
   
03.09.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Mopsička [*]

    hlásím, že je to tu podruhýý Sml30

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:06:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme