O kvalitách různých národních kuchyní panují ustálené názory. K těm nejhorším prý patří jídla Velké Británie. Proč?

Srovnávací studií žen z celé Evropy se potvrdilo, že Britky jsou opravdu nejnešikovnější kuchařky ze všech. A vlivem nabídek supermarketů se tento trend stále zhoršuje. Jejich neschopnost postavit se ke sporáku došla dokonce tak daleko, že známá (výjimečně šikovná) kuchařka Delia Smithová vydala knihu kuchyňských návodů, kde věnuje celou kapitolu tomu, jak uvařit vejce na tvrdo. Rozhodla se k tomu poté, co zjistila, že průměrná Britka netuší, jak takový kulinářský zázrak provést. Příležitosti se pak chopila společnost Happy Egg Copany, která na trh začala dodávat vařená, a dokonce i oloupaná vejce. Stojí sice třikrát tolik než vejce syrová, ale za neschopnost je přece třeba platit.

Ani britské děti na tom se schopností se postarat o vlastní žaludek nejsou dobře. Jejich umění spočívá především v dovednosti si koupit něco z fast foodu. Čtrnáctiletí pubescenti nezvládají ani takovou jednoduchou věc, jakou je vaření čaje. Ale řekněte, co pak pijí o páté? Čaj v plechovce?

Až tedy pojedete příště do Británie, tak se už nedivte, že je jejich národní kuchyně tak nedobrá.

Jak jsou na tom vaše děti? Jestli jim je víc než deset let, umí už něco uvařit?

Reklama