Vaření

Brambory se slaninou

Suroviny

brambor

1 kg brambor
100 g libové anglické slaniny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl a mletý černý pepř
zelená petrželová nať
pažitka

Postup

Pracujeme s tlakovým hrncem. Slaninu, cibuli a a česnek pokrájíme. Slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky. Osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme brambory, nakrájené na čtvrtky. Opepříme, osmahneme a zalijeme asi 200 ml vody. Můžeme (ale nemusíme) přidat kousek masoxu. Osolíme.
Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 8 minut.
Hotové brambory sypeme pažitkou a petrželkou. Doplníme zeleninovým salátem a máme skvělou večeři.

Dobrou chuť přeje Jana.

   
21.01.2011 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [26] magic11 [*]

    obrázek ale určitě receptu neodpovídá, z papiňáku budou spíš rozblemcané a ne takhle opečené Sml80

    superkarma: 0 01.12.2012, 19:02:11
  2. avatar
    [25] hubajda [*]

    nic moc

    superkarma: 0 16.11.2012, 21:12:57
  3. avatar
    [24] daddyska [*]

    mňam! Hned bych si dala. Obrázek v úvodu článku vypadá moc dobře Sml22

    superkarma: 0 05.02.2011, 20:17:48
  4. [23] helenka123a [*]

    hmm dala bych siSml58

    superkarma: 0 23.01.2011, 20:13:40
  5. avatar
    [22] Běla [*]

    Papiňák nemám,ale el: trouba to jistí. Sml16

    superkarma: 0 23.01.2011, 19:54:34
  6. avatar
    [21] carmi [*]

    V tom papiňáku se to musí rozmatlat.I těch osm minut mi připadá moc.Zkusil ste to někdo?

    superkarma: 0 23.01.2011, 17:39:24
  7. avatar
    [20] Trinitty20 [*]

    To může být dobré Sml16

    superkarma: 0 23.01.2011, 13:39:56
  8. avatar
    [19] abaka [*]

    také to dělám v trouběSml16

    superkarma: 0 22.01.2011, 21:50:57
  9. avatar
    [18] L_B [*]

    no tak dost podobny recept uz bezi hodne dlouho na MMB - v papinaku, ale bez vody...

    superkarma: 0 22.01.2011, 14:36:47
  10. [17] rak177 [*]

    Nic nového.Jídlo je to moc dobré,dělám ho v troubě.

    superkarma: 0 22.01.2011, 14:25:37
  11. [16] Ježíšek [*]

    Na obrázku, to vypadá velice dobře.

    superkarma: 0 22.01.2011, 14:18:29
  12. avatar
    [15] bonda [*]

    No s malým množstvím vody by brambory mohly zhnědnout i v papiňáku, ale ne až tak jako na obrázku

    superkarma: 0 22.01.2011, 11:34:50
  13. [14] DigiD [*]

    vypadá to docela dobře,ale asi bych to taky dělala na pánvvi

    superkarma: 0 22.01.2011, 11:19:21
  14. avatar
    [13] kobližka [*]

    kuty — #1 my mu sice nerozumíme,ale my mu věříme....

    superkarma: 0 21.01.2011, 21:20:03
  15. [12] jija [*]

    Sml80ten obrázek je úplně z jiného receptu, v postupu jsou brambory na čtvrtky na obrázku jsou plátky a ten papiňák k tomu taky nesedí...

    superkarma: 0 21.01.2011, 17:52:40
  16. avatar
    [11] SNÍŽEK [*]

    ani mně tam ten papiňák nepasuje,jinak mne to zaujalo,do trouby s tím Sml67

    superkarma: 0 21.01.2011, 17:24:46
  17. avatar
    [10] denkas [*]

    taky na to koukám. Jedině do trouby a pak to bude ňamka.Sml59

    superkarma: 0 21.01.2011, 17:10:47
  18. [9] Kubatek [*]

    Tohle znám,je to mňamka.

    superkarma: 0 21.01.2011, 15:34:59
  19. [8] denisa23 [*]

    Já dělám brambory v troubě.

    superkarma: 0 21.01.2011, 15:16:50
  20. [7] Josef [*]

    to může být docela dobrota.

    superkarma: 0 21.01.2011, 14:17:11
  21. [6] dispecerka [*]

    Sml16Fakt v papiňáku?

    superkarma: 0 21.01.2011, 14:16:43
  22. [5] JJDDina [*]

    asi bych to  v papiňáku nedělala, možná tak v troubě a pak přepnout na grilík pro kůrčičku

    superkarma: 0 21.01.2011, 13:43:36
  23. [4] Irena Poláková [*]

    bubidani — #2 i Kuty

    taky si myslím, že Jana si z nás dělá srandu. Papiňák a křupavé brambory opravdu nejdou dohromady

    superkarma: 0 21.01.2011, 13:26:01
  24. avatar
    [3] kuty [*]

    bubidani — #2 přesně,kdyby to bylo jen  opečené ,ale vařit to v papinákuSml23.Připadá mi to takové blemcavéSml80

    superkarma: 0 21.01.2011, 12:48:50
  25. avatar
    [2] bubidani [*]

    nevim nevim, ale mam dojem že popsaný recept vůbec nevystihuje obrázek...podle obrazku to vypada moc dobře, ale asi bych to udělala uplně jinak a papiňák bych do toho vůbec nezatahovala, stačila by mi panev Sml16

    1. na komentář reaguje kuty — #3
    2. na komentář reaguje Irena Poláková — #4
    superkarma: 0 21.01.2011, 12:42:38
  26. avatar
    [1] kuty [*]

    Sml23patláma patláma žbrluch

    1. na komentář reaguje kobližka — #13
    superkarma: 0 21.01.2011, 12:29:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme