Bulvár

Brambory pečené v soli

Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.

brambNA 7 PORCÍ

Příprava: 90 minut

  • 2 oloupané, překrojené stroužky česneku
  • olej na vymazání formy a trochu na zakapání brambor
  • 2 lžíce jehliček rozmarýnu
  • 1,5 kg malých brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých a osušených
  • 3/4 kg hrubé mořské soli
  • 30 g hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany

1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.) Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

2. V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

3. Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Dvakrát pečené plněné sladké bramboryDvakrát pečené plněné sladké brambory Kořeněné nové brambory s kuřetemKořeněné nové brambory s kuřetem Zapečené brambory s lososemZapečené brambory s lososem
   
21.08.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [8] Mopsička [*]

    jáj,tak to by mě neprošlo

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:09:45
  2. avatar
    [7] Myškomedvídek [*]

    kuře na soli je dobré,ale ty brambory?Sml80

    superkarma: 0 22.08.2009, 22:48:33
  3. [6] Lojen [*]

    spetulka — #4 já ho pekla asi dlouho, protože bylo zpečený.

    superkarma: 0 21.08.2009, 16:52:08
  4. avatar
    [5] Clerenc [*]

    Velká dobrota! Koukám Apetit je už všude:-)

    superkarma: 0 21.08.2009, 11:37:30
  5. avatar
    [4] spetulka [*]

    Lojen — #3 my kuře v soli milujemeSml67teda neděláme ho moc často, ale je to strašná mňamka, krásně vypečený, křupavýSml66

    1. na komentář reaguje Lojen — #6
    superkarma: 0 21.08.2009, 10:44:43
  6. [3] Lojen [*]

    Já nedělala brambory v soli, ale kuře a nedopadloSml68

    1. na komentář reaguje spetulka — #4
    superkarma: 0 21.08.2009, 10:04:28
  7. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    Sml52 jako pavouci, když po tom lezou Sml52

    superkarma: 0 21.08.2009, 08:56:11
  8. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    To je rozmaryn, uf. Ja jsem se lekla, co po tech bramborach leze.

    superkarma: 0 21.08.2009, 01:06:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme