Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.

brambNA 7 PORCÍ

Příprava: 90 minut

  • 2 oloupané, překrojené stroužky česneku
  • olej na vymazání formy a trochu na zakapání brambor
  • 2 lžíce jehliček rozmarýnu
  • 1,5 kg malých brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých a osušených
  • 3/4 kg hrubé mořské soli
  • 30 g hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany

1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.) Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

2. V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

3. Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Dvakrát pečené plněné sladké bramboryDvakrát pečené plněné sladké brambory Kořeněné nové brambory s kuřetemKořeněné nové brambory s kuřetem Zapečené brambory s lososemZapečené brambory s lososem
Reklama