Vaření

Brambory pečené s kuřecím masem

Mám dny, kdy mi nevadí stát i několik hodin u plotny a u trouby. Vařím, peču, zdobím a krmím svoji rodinu a přátele. Ale mám také dny, kdy potřebuji uvařit rychle a téměř bez práce. A v takovéto dny vznikají rychlé dobroty, při kterých ušpiním jeden jediný kousek nádobí - pekáč nebo velký hrnec.

kuřecí maso pečené s brambory

Všechny suroviny se jednoduše „nahází“ do hrnce a pak už se jen vaří nebo peče.

kuřecí prsa - podle počtu strávníků nebo velikosti hladu
nové brambory - množství stejně jako maso
4 velké cibule
pár stroužků česneku
čerstvé bylinky ze zahrádky - výborné je oregano nebo tymián
cherry rajčata - podle chuti
sůl a pepř

Postup

Brambory si oloupeme nebo necháme se slupkou a důkladně omyjeme. Nakrájíme na plátky a těmi vyskládáme pekáč. Posolíme a zlehka posypeme pepřem.
Kuřecí maso nakrájíme na tenčí plátky, které také lehce posolíme a poskládáme na brambory. Posypeme nasekanými bylinkami.
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a poklademe na maso, česnek na plátky a prosypeme jím celý pekáč.
Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme na 220 °C asi 30 minut. Ke konci pečení přidáme cherry rajčata a pečeme už odkryté.

Dobrou chuť přeje elly.

   
26.05.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [15] jithule [*]

    hubajda — #14 jo tak to já taky je to výborné

    superkarma: 0 30.12.2012, 23:00:38
  2. avatar
    [14] hubajda [*]

    delam a davam tam jeste smetanu

    1. na komentář reaguje jithule — #15
    superkarma: 0 16.11.2012, 23:45:08
  3. [13] pinokio [*]

    Uritě vyzkouším.Někdy se mi fakt vařit nechce,a to vypadá jednoduše.Čerstvé bylinky na zahrádce mám.Sml59

    superkarma: 0 29.05.2011, 16:32:39
  4. avatar
    [12] risina [*]

    Eva_Fl — #1 Na začátku trochu podliješ a pak to pustí šťávu.

    superkarma: 0 26.05.2011, 22:34:06
  5. [11] bles [*]

    Sml59Masíčko jsem potřela lžící Hellmanns majolky a bylo to výborné - hlavně super je jeden hrnec a rychlost

    superkarma: 0 26.05.2011, 22:28:28
  6. [10] DitaB [*]

    dobrota, díky za tipSml59

    superkarma: 0 26.05.2011, 20:22:28
  7. avatar
    [9] Eva_CZ [*]

    elly — #8 diky, ja jen ze se mi jevilo, ze ty brambory se takhle pripalej.

    superkarma: 0 26.05.2011, 19:05:14
  8. avatar
    [8] elly [*]

    Eva_Fl — #1 Evi, tohle byla dietní verze... Sml24 takže fakt žádný tuk. Ale myslím, že kousek másla nebo troška oleje by neuškodila...ale nechyběla :-)

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #9
    superkarma: 0 26.05.2011, 11:14:18
  9. avatar
    [7] mio [*]

    no ona ta cibule určitě pustí hodně šťávy - ale trochu oliváče, nebo másla bych tam stejně vrzlaSml54

    superkarma: 0 26.05.2011, 10:59:08
  10. [6] bonito [*]

    nebo zalít jogurtem....krásně se speče a dá tomu lehounce nakyslou chut (nepsal to doufám už někdo)

    superkarma: 0 26.05.2011, 10:17:45
  11. avatar
    [5] femme [*]

    jo a taky je tam moc dobrá anglická slanina Sml58

    superkarma: 0 26.05.2011, 10:12:58
  12. avatar
    [4] femme [*]

    já ještě přidávám buď olivový olej, a nebo máslo, a nebo obojí  Sml26 Sml30 a místo cherry rajčátek mám do toho raději papriku Sml24

    superkarma: 0 26.05.2011, 10:12:28
  13. [3] Anai [*]

    Dobrá inspirace, díky! Ale trošku extra virgin, jak říká Ital v kuchyni, bych na dno dala, to uškodit nemůže.

    superkarma: 0 26.05.2011, 08:34:24
  14. avatar
    [2] Olina [*]

    Eva_Fl — #1 já vždycky brambory promíchávám s trochou oleje a koření, než je lupnu na pekáč do trouby. Ale je fakt, že jak jsou takové ty Maggi nápady, kdy se maso dává do sáčku a peče v troubě, tak tam taky není žádný tuk a přesto je pak dost šťávy Sml67

    superkarma: 0 26.05.2011, 07:55:56
  15. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Zadny tuk? Sml14

    1. na komentář reaguje Olina — #2
    2. na komentář reaguje elly — #8
    3. na komentář reaguje risina — #12
    superkarma: 0 26.05.2011, 01:59:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme