Vaření

Bramborový salát – vybírejte kvalitní zeleninu

Víte, co nesmí chybět ve správném bramborovém salátu? Brambory. Všechny ostatní suroviny se liší podle toho, v jaké rodině salát vzniká. Ze svého dětství si pamatujeme saláty našich maminek a ty naše se buďto drží rodinné tradice, nebo naopak odlišují.

Sváteční bramborový salát má mnoho variací. Někdo má rád tradiční klasiku a majonézou, je ale řada odlehčených receptů, kdy se do salátu přidává bílý jogurt nebo zakysaná smetana. Také některé ingredience se mění, kromě klasických brambor, hrášku, okurek a mrkve můžete přidat také jablka, celer nebo kukuřici.

Někdo má rád v salátu zakysanou smetanu, někdo použije jen zálivku z octu a olivového oleje. Také je v salátu velmi oblíbená šunka nebo šunkový salám. Také se mění recepty podle místa a kraje, kde žijeme.  Je zajímavé, že i když se snažíme experimentovat, měnit chuť a složení salátu, vždy si vzpomeneme na ten, co jsme jedly jako děti.

Základem dobrého salátu jsou kvalitní suroviny. Dejte si pozor na výběr brambor, jsou v nabídce různé druhy, některé se na salát nehodí. Také hrášek, okurky a mrkev (pokud nezapracováváte syrovou), je dobré vybrat od kvalitních firem v nálevu. Jakou zeleninu vybrat?

Naším tipem je zelenina Bonduelle www.bonduelle.cz – recepty najdete na http://www.bonduelle.cz/recepty/

Co budete potřebovat pro přípravu svátečního bramborového salátu?

Určitě vyzkoušejte naše tipy:

Zeleninová směs Créatif Duo – vhodná pro přípravu bramborového salátu

bonduelle

směs zeleniny: hrášek nekalibrovaný (50 %), baby mrkev (30 %) nálev: pitná voda, cukr, jedlá sůl, aroma

Mladá mrkev celá, pitná voda, jedlá sůl

Sbíraný právě včas, aby byl slaďounký přesně tak, jak ho máte rádi. 

Výborný do polévek, salátů, rizota, zapečený na různé způsoby nebo s rozpuštěným máslem jako příloha

okurky (velikost 6-9 cm), pitná voda, ocet, cukr, jedlá sůl, cibule řezaná, hořčičné semínko, zpevňující látka: chlorid vápenatý, aroma

Pěstovaná v jižních oblastech Francie, aby dosáhla své přirozeně sladké chuti. Výborná jak teplá v podobě příloh, tak i studená do salátů nebo zkrátka jen tak... Bonduelle kukuřice vás nikdy nezklame!

   
17.12.2013 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [5] FAXÍK [*]

    kupuji značku Bonduelle Sml67

    superkarma: 0 17.12.2013, 15:46:15
  2. avatar
    [4] fulfy [*]

    I u nás se kupuje tahlenta,okurky znojemskýSml67

    superkarma: 0 17.12.2013, 10:45:31
  3. [3] V19 [*]

    zlá teta — #2 aj jaSml22

    superkarma: 0 17.12.2013, 09:31:14
  4. [2] zlá teta [*]

    Taky, taky. Jen okurky mám svoje

    1. na komentář reaguje V19 — #3
    superkarma: 0 17.12.2013, 09:03:25
  5. avatar
    [1] ekleinovka [*]

    Však jinou nekupuju!!!!

    superkarma: 0 17.12.2013, 08:44:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme