Vaření

Bramborový salát s majonézou z červené čočky

Bramborový salát by se mohl jíst pořád a jako příloha téměř ke všemu. Ovšem přiznejme si, majonéza není zrovna nejzdravější a nejdietnější, a proto blogerka Šůša uvažovala, jak ji připravit zdravěji.

https://2.bp.blogspot.com/-nunlfbxZXqg/WM7BEINKjlI/AAAAAAAAIE8/YMVZEScdSDgmxpK2Prr4EPGLwrvZkFdUQCLcB/s640/IMG_1327-2.jpg

Místo klasické majonézy jsem se proto naučila připravovat dresink z červené čočky. Je jednoduchý, chuťově nepřekonatelný, a jakmile ho jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádný jiný.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 5 velkých brambor
  • 1 červená paprika
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • hladkolistá petrželka


majonéza:

  • 3/4 hrnku červené čočky
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • voda
  • sůl


Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme je na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, cibuli a nasekanou hladkolistou petrželku. Červenou čočku uvaříme doměkka, propláchneme ji a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Během mixování přidáme sezamovou pastu a přiléváme postupně olivový olej a vodu tak, aby měla čočka konzistenci hladké majonézy. Hotovou majonézu dochutíme solí, citronovou šťávou a vmícháme ji do salátu. Všechny suroviny promícháme a podáváme.

Můj tip: Pro výraznější chuť můžete do majonézy přidat i jednu kyselou okurku.

Dobrou chuť :-)

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

   
27.04.2017 - Zelenina - autor: (red)

Komentáře:

  1. [16] babinka [*]

    babinka — #15Oprava a omluva...Tož, dobré to bylo !!!Sml59

    superkarma: 0 28.04.2017, 12:38:55
  2. [15] babinka [*]

    Tak jsem toto včera vyzkoušela a boré to bylo...Sml67Sml67Sml67Sml67Sml67

    1. na komentář reaguje babinka — #16
    superkarma: 0 28.04.2017, 12:37:41
  3. avatar
    [14] kobližka [*]

    Motty — #11 Moje řeč Sml22 Sml67

    superkarma: 0 27.04.2017, 19:40:41
  4. [13] bobani [*]

    mám svůj osvědčený recept

    superkarma: 0 27.04.2017, 15:17:13
  5. avatar
    [12] gerda [*]

    Motty — #11Možná to fotila před promícháním, pak už by to nebylo tak hezké. Každý bramborový salát ve finále vypadá, že už to někdo předtím jednou jedlSml30

    superkarma: 0 27.04.2017, 13:45:16
  6. avatar
    [11] Motty [*]

    To, co je tady na fotce, není podle mě žádný bramborový salát. Každý má na něj svůj specifický recept a vím, že žádný jiný než ten můj by mi tak nechutnal. A protože ho dělám jen tak 2x do roka, tak to s tou nezdravou majonézou určitě přežiju, i když ho sním kýbl.

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    2. na komentář reaguje kobližka — #14
    superkarma: 2 27.04.2017, 12:37:48
  7. avatar
    [10] sanvean [*]

    Dobrý tip, vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 27.04.2017, 12:26:25
  8. [9] MARIE MATEJKOVA [*]

    Občas je dobře vyzkoušet něco nového. Uvidíme jak to dopadneSml58Sml58

    superkarma: 0 27.04.2017, 10:33:16
  9. [8] Goldenhair [*]

    zajímavé, ČČ miluju, určitě vyzkoušímSml67

    superkarma: 0 27.04.2017, 10:11:37
  10. [7] babinka [*]

    Vyzkouším a uvidím...ráda si nechám inspirovat a zkouším nové recepty...Sml67

    superkarma: 0 27.04.2017, 09:47:22
  11. [6] Jana 01 [*]

    Dresing z červené čočky určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 27.04.2017, 09:29:24
  12. avatar
    [5] amphora [*]

    Sml23 zůstávám u klasiky Sml22Sml58

    superkarma: 0 27.04.2017, 09:11:51
  13. [4] Darmovzalova [*]

    zůstanu radši u toho co dělám

    superkarma: 0 27.04.2017, 08:54:49
  14. [3] kantor10 [*]

    Sml23

    superkarma: 0 27.04.2017, 07:33:01
  15. avatar
    [2] gerda [*]

    Tohle asi ne, občas dělávám majonézu z přírodního tofu, to i barevně vypadá klasicky.

    superkarma: 0 27.04.2017, 07:06:13
  16. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    salát márůzné chutě je třeba to zkusitSml59

    superkarma: 0 27.04.2017, 00:16:52

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme