Bramborový salát by se mohl jíst pořád a jako příloha téměř ke všemu. Ovšem přiznejme si, majonéza není zrovna nejzdravější a nejdietnější, a proto blogerka Šůša uvažovala, jak ji připravit zdravěji.

https://2.bp.blogspot.com/-nunlfbxZXqg/WM7BEINKjlI/AAAAAAAAIE8/YMVZEScdSDgmxpK2Prr4EPGLwrvZkFdUQCLcB/s640/IMG_1327-2.jpg

Místo klasické majonézy jsem se proto naučila připravovat dresink z červené čočky. Je jednoduchý, chuťově nepřekonatelný, a jakmile ho jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádný jiný.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 5 velkých brambor
  • 1 červená paprika
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • hladkolistá petrželka


majonéza:

  • 3/4 hrnku červené čočky
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • voda
  • sůl


Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme je na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, cibuli a nasekanou hladkolistou petrželku. Červenou čočku uvaříme doměkka, propláchneme ji a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Během mixování přidáme sezamovou pastu a přiléváme postupně olivový olej a vodu tak, aby měla čočka konzistenci hladké majonézy. Hotovou majonézu dochutíme solí, citronovou šťávou a vmícháme ji do salátu. Všechny suroviny promícháme a podáváme.

Můj tip: Pro výraznější chuť můžete do majonézy přidat i jednu kyselou okurku.

Dobrou chuť :-)

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

Reklama