Reklama

Vánoce, svátky klidu, lásky a radosti jsou od nepaměti snad nejvýznamnějšími dny v roce. Všude na světě se oslavují nejkrásnějším možným způsobem, odpouští se, obdarovává a také stoluje. Podle tradičních zvyků se rodina setkává u slavnostního stolu, který rozhodně nesmí zet prázdnotou. Vánoční dobroty se připravují podle tradičních receptů, které se v jednotlivých rodinách předávají z generace na generaci. Jednou z největších vánočních tradic u nás je bezpochyby bramborový salát. Zkuste ho ale tentokrát trochu jinak.

bramborový salát

Bramborový salát s křenem

4 porce

  • 500 g uvařených salátových brambor
  • 2 menší uvařené červené řepy
  • 200 g rukoly
  • 2 svazky ředkviček
  • hrst sekané pažitky
  • 8 křepelčích vajíček
  • 1 lžíce strouhaného křene
  • kůra z jednoho citronu
  • čerstvě mletý pepř

Dresink:

  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • šťáva z jednoho velkého citronu
  • sůl dle chuti
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce strouhaného křene

Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.

Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody a vaříme 4 minuty. Po uvaření ihned zchladíme studenou vodou. Poté oloupeme a rozdělíme na půlky.

Ředkvičku nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do ledové vody a necháme nabobtnat.

Oloupané, studené brambory, oloupanou řepu nakrájíme na malé měsíčky.

Na talíř naaranžujeme rukolu, na ni brambory, řepu, půlky vajíček, ředkvičku. Posypeme strouhanou citronovou kůrou, strouhaným křenem.

Zastříkneme dresinkem a ozdobíme nahubo mletým pepřem.

Více receptů najdete na http://www.hellmanns.cz/