Suroviny
6 větších brambor
300 g salámu vysočina
200 g slaniny
200 g sýru niva
150 ml smetany ke šlehání
3 stroužky česneku
zelenina na oblohu
Postup
- Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
- Směs vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýru a smetany.
- Na jednotlivé brambory pokládáme plátky slaniny, uložíme na pekáč, přikryjeme alobalem a v rozehřáté troubě zapékáme.
Brambory podáváme za zeleninovou oblohou.
TIP: Lze přidat ještě pórek a žampiony.
Dobrou chuť přeje Bára.
Nový komentář
Komentáře
arminka — #7 ja to tak delam
ja bych to vše dala do pekáčku a zapekla
dala jsem tam ramu zakysanku místo smetany ke šlehání a lépe to drželo tvar a i chuť byla taková pikantnější.
nějak dnes nefunguju, či co....
1. ty brambory se vaří ve slupce?
2. když ty půlky brambor po uvaření vydlabu, co udělám s tím vydlabaným bramborovým zbytkem?
3. co mám dělat pak s těmi třemi stroužky česneku?
není ten recept nějaký neúplný?
dělávám je občas,ale plním mletým masem a navrch dávám sýr,jeto moc dobré

no zní libově
vypadá to lákavě a mlsně