Vaření

Bramborový chléb

bramborový chléb

Suroviny

1 kg žitné chlebové mouky
3 nastrouhané vařené brambory
200 ml vlažné vody
1 kostka droždí (42 g)
1 lžíce soli
1 lžička cukru

Postup

V případě, že vlastníme domácí pekárnu, tak všechny suroviny postupně dáme do pekárny. Zapneme program Těsto a necháme těsto umíchat a vykynout.

Pokud pekárnu nemáme, připravíme si větší mísu, do které nalijeme vlažnou vodu. Do té přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžičku mouky. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme nastrouhané vařené brambory, mouku, sůl a důkladně propracujeme v nelepivé těsto.
Necháme na teplém místě kynout asi 2 hodiny.

Z vykynutého těsta vytvarujeme dva bochníky, které necháme ještě dokynout pod utěrkou asi půl hodiny.

Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C. Asi po půl hodině teplotu stáhneme na 180 °C a dopečeme. Při pečení potíráme bochníky vodou.

Dobrou chuť přeje Maruška.

   
22.09.2011 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. [8] brnky [*]

    Zkoušel ho někdo? Také se mi nezdá, že by to šlo

    superkarma: 0 21.03.2013, 03:26:28
  2. avatar
    [7] blesksoft [*]

    mám ráda chléb i dalamánky z bramborového těsta

    superkarma: 0 15.12.2012, 18:14:22
  3. [6] FAXÍK [*]

    pekárnu nemám, ale ráda si chléb udělám Sml59

    superkarma: 0 27.11.2011, 08:55:40
  4. avatar
    [5] babicka11 [*]

    když peču chleba v troubě, dávám normální mouku, a když potírám, tak do vody přidávám Solamyl...nezbyde ani patka Sml30

    superkarma: 0 27.11.2011, 00:18:29
  5. avatar
    [4] L_B [*]

    Tina5 — #3 presne to me napadlo, kdyz jsem precetla surovinySml30 - a navic ten bochnik na fotce mi na zitny chleba pripadne dost svetly - pokud to teda neni jenom ilustracni foto...

    superkarma: 0 22.09.2011, 21:47:28
  6. avatar
    [3] Tina5 [*]

    elly — #2 tak pokud dokáže udělat bochník z těsta, kde je použita pouze žitná mouka, smekám před ní. Peču už několik let a žitný chléb jde jedině v nádobě(pekárně, srnčím hřbetu apod) z žitné mouky se prostě nelepivé těsto neudělá.

    1. na komentář reaguje L_B — #4
    superkarma: 0 22.09.2011, 15:45:34
  7. avatar
    [2] elly [*]

    Tina5 — #1 poslala mi ho čtenářka, tak předpokládám, že vyzkoušený je :-)

    1. na komentář reaguje Tina5 — #3
    superkarma: 0 22.09.2011, 12:34:06
  8. avatar
    [1] Tina5 [*]

    To je vyzkoušený recept?

    Neznám nikoho, komu by se podařilo tvarovat bochníky z těsta, kde je použita jen žitná moukaSml80 

    1. na komentář reaguje elly — #2
    superkarma: 0 22.09.2011, 10:12:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme