Suroviny

potatos8 velkých brambor
2 papriky
cibuli nejlépe červenou
sůl
4 lžíce pesta
šunka
černý pepř
olej na smažení.

Postup

Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potom je rozkrájíme na půlměsíčky a vaříme v osolené vodě10 až 12 minut. Pak je scedíme a necháme je okapat. Papriky omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostky, pozor, cibuli rozdělíme na měsíčky, ta se nekrájí na kostky. Každý kousek brambory potřeme pestem a obalíme plátkem šunky. Na kovové jehly nebo dřevěné špejle pak střídavě napichujeme obalené brambory, cibuli a papriku. Špízy osolíme a opepříme nakonec před smažením.

Na pánvi rozehřejeme tuk a po obou stranách opékáme dozlatova.

Na talíři pak můžeme špízy obložit zeleninou, je to výborná večeře i oběd.

TIP: Lze přidat i žampiony.

Dobrou chuť přeje Ivana.

Reklama