bramborová tortilla

Zásoby loňských brambor ve sklepě už řídnou a ty, které zatím zbyly, už nejsou chuťově nic moc. Na náš dnešní, jednoduchý a chutný recept, však budou výborné. Určitě si pochutnáte. V receptu se používá pouze paprika, přidat můžete však cokoliv, co máte rádi. Výborná je navíc sterilovaná kukuřice a hrášek, brokolice i špenát.

Suroviny

1 kg brambor
150 g šunky nebo libové anglické slaniny
1 cibule nebo 3 jarní cibulky s natí
1 červená paprika
8 vajec
strouhaný sýr (nejlépe gouda nebo čedar)
sůl a pepř
olej

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě. Mezitím nakrájíme šunku nebo anglickou na proužky, cibuli na kostičky, papriku také na kostičky. V pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli s anglickou a přidáme i okapané uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem a opékáme dozlatova a doměkka. Nakonec přidáme papriku a důkladně promícháme.

V misce si rozšleháme osolená a opepřená vajíčka. Přelijeme jimi směs v pánvi a stáhneme teplotu na minimum, aby se propekla i horní vrstva, tortillu nebudeme obracet. Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

Kdo chce, může pánev ještě dát na pár minut pod gril do trouby, aby sýr zezlátnul.

Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama