Vaření

Bramboráková kapsa

Bramborákovou kapsu si můžete připravit v mnoha a mnoha variantách, s nekonečnými náplněmi a přílohami. Ochutit můžete i samotný bramborák, do kterého můžete přidat třeba kousky slaniny, sýra, zeleninu. Stačí vás jen naťuknout naším základním receptem a vymyslíte skvělé obměny.

Suroviny na bramborák:
brambory
sůl a pepř
majoránka
česnek
2 vejce
mouka
mléko
olej na smažení

Suroviny na náplň:
kuřecí prsa
cibule
zelená paprika
sterilovaná kukuřice
kečup jemný i ostrý
sůl, pepř a jiné oblíbené koření

1. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, cibuli na kostičky, papriku na kostičky či nudličky. Vložíme na pánev s rozpáleným olejem, osolíme a opepříme, můžeme přidat i jiné oblíbené koření.
Chvíli restujeme a přidáme kečup - jemný či ostrý.

 

 

 

 

 

 2. Přidáme sterilovanou kukuřici, případně sterilovanou červenou papriku, fazole nebo cokoliv co máme rádi a máme pocit, že by se do směsi mohlo hodit.

 

 

 

 

 

 

 

 3. Zatímco se nám maso dusí, připravíme si bramboráky. Oloupeme a nastrouháme brambory, počet  přizpůsobíme počtu strávníků. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem. Přidáme dvě vajíčka, trochu mléka a mouku. 

 

 

 

  

4. Důkladně promícháme. Těsto by mělo být tak akorát husté. Pro obměnu můžeme přidat kostičky cibule, anglické slaniny, sýra...

 

 

 

 

 

 

 

  
5. Bramboráky smažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

 

 

 

 

 

  

6. Na polovinu bramboráku nanaseme připravenou směs a přehneme.

 

 

 

 

 

 
7. Servírujeme s hromadou zeleniny :-)

 

  

 

 

Jak byste bramborákovou kapsu vylepšili vy?

 

   
05.10.2007 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [60] jithule [*]

    mnam

    superkarma: 0 25.12.2012, 19:15:54
  2. avatar
    [59] ivory [*]

    vypadá pěkně Sml16

    superkarma: 0 14.11.2012, 17:23:41
  3. avatar
    [58] hubajda [*]

    tu doma delam ale davam tam leco s masem

    superkarma: 0 12.11.2012, 22:54:10
  4. [57] lucsej [*]

    klasikaSml16

    superkarma: 0 18.07.2009, 12:13:43
  5. [56] pralinka07 [*]

    bramboráky mám ráda,takže to vyzkouším,díky

    superkarma: 0 22.12.2007, 17:35:20
  6. [55] pralinka07 [*]

    bramboráky mám ráda,takže to vyzkouším,díky

    superkarma: 0 22.12.2007, 17:34:33
  7. avatar
    [54] Sonjaqwe [*]

    Bramboraky miluju na vsechny zpusoby, nejvis asi s uzenym a zelim..... a k tomu plzinku

    superkarma: 0 15.12.2007, 15:15:20
  8. [53] miMILLI [*]

    je to dobrej recept delávam ho

    superkarma: 0 11.12.2007, 17:28:57
  9. [52] VendaZ [*]

    Tato kombinace mi vyhovuje, určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 08.12.2007, 14:47:38
  10. avatar
    [51] sunnynka [*]

    Stranska.mar: to co popisuješ se jmenuje Ondráš...

    superkarma: 0 15.11.2007, 11:08:31
  11. avatar
    [50] ARWENEL [*]

    ahojky, noooo... teda to je dobrůtka..tak příští víkend..dnes děláme ,,SEKAČKU".

    superkarma: 0 11.11.2007, 13:10:29
  12. avatar
    [49] marcellina* [*]

    tak udelano v nedeli a je to vyborne.. misto zeleniny jsem dala zeleninove leco podusene s veprovym a kousky kureciho (zbytky)

    superkarma: 0 15.10.2007, 15:33:46
  13. [47] Samík97 [*]

    Někdy jsem brambory mlela na masovém mlýnku,je to pak jemnější.

    superkarma: 0 08.10.2007, 20:20:18
  14. [46] Leeenus [*]

    Kdo má rád třeba játru, houby, hrášek, kukuřici, no prostě cokoliv, dělávám to prakticky vždy, když nevím co nahonem, tak bramboráky a "co dům dal". Je to levné, sytné a dobré.

    superkarma: 0 08.10.2007, 07:53:06
  15. avatar
    [45] Evikus [*]

    Tak jsem to v neděli dělala a sklidilo to úspěch! Bylo to výborné!!! Mňamky!

    superkarma: 0 08.10.2007, 07:08:38
  16. avatar
    [44] Stranska.mar [*]

    Letos jsem u své tety jedla něco podobléno. Na pánev se rozprostřela těsto na bramboráky, na to položila tenké plátky kuřecích prsních řízků (okořeněných podle chuti) a znovu navrhc bramborákové těsto. Pekla to pomalu, když bylo zespodu upečené otočila a dopekla z druhé strany. Bylo to výborné, maso nebylo vůbec vysušené, taky někdy dává místo kuřecího masa podelně rozkrojený hermelín (fantazii se meze nekladou). Doporučuju vyzkoušet

    superkarma: 0 07.10.2007, 17:51:20
  17. avatar
    [43] Linde [*]

    bramboráky strouháme nahrubo. Ale fajn obměna je půl na půl. Jinak doma plníme zelnou směsí a kvůli ní jsem začala jíst bramboráky, které jinak nemusím zhruba v ní je kuře, žampiony, zelí a kečup

    superkarma: 0 06.10.2007, 10:25:56
  18. avatar
    [42] dzijana [*]

    ňami,zítra si dám

    superkarma: 0 05.10.2007, 20:32:13
  19. avatar
    [41] vininka [*]

    Dřív jsem strouhala nahrubo,teď strouhá robot...tak akorát .Asi o víkendu ty bramboráky udělám taky...mám na ně strašnou chuť

    superkarma: 0 05.10.2007, 17:36:36
  20. [40] mona liza [*]

    Já strouhám půl nahrubo a půl najemno.Kapsa je moc dobrá.Dávam si ji občas i v restauraci.

    superkarma: 0 05.10.2007, 15:32:02
  21. avatar
    [39] Meander [*]

    tyrkys: "Dvojí jest také polévka bramborová, která jest tak známa, že o její úpravě není třeba se zmiňovati. Je-li řídká, říkají jí skleněná; je-li zapražená a přidají-li se krupky, nějaká zelenina a špetka marjánky, je hustá. Jsou-li houby, (a ty ve žních nebo po nich, kdy se brambory začínají kopati, růstají již hojněji), a dají-li se do ní, je bramboračka dvakráte tak chutná." Tohle je z netu z časopisu Český lid.

    superkarma: 0 05.10.2007, 14:32:37
  22. avatar
    [38] marcellina* [*]

    taky strouham najemno, ale zkusim to

    superkarma: 0 05.10.2007, 13:46:03
  23. avatar
    [37] bookcase [*]

    chuanita: asi jo..a to jsem je dělala minulou sobotu na oběd

    superkarma: 0 05.10.2007, 13:33:01
  24. avatar
    [36] tyrkys [*]

    Meander: co to je?

    superkarma: 0 05.10.2007, 13:14:26
  25. avatar
    [33] Meander [*]

    tyrkys: Kysané zelí a skleněná bramboračka.

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:57:15
  26. avatar
    [32] tyrkys [*]

    Jedině na hrubo, hodně tenké a jako přílohu kysané zelí

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:53:26

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [31] bookcase [*]

    no dvakrát jsem to teda nechtěla

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:50:47
  2. avatar
    [30] bookcase [*]

    petul: henhén, brnbrn, už startujeme

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:50:30
  3. avatar
    [29] bookcase [*]

    petul: henhén, brnbrn, už startujeme

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:47:40
  4. avatar
    [28] Meander [*]

    A taky mi vadí, že tím pak smrdí celý byt (hehe, panelákové digestoře...)

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:42:10
  5. avatar
    [27] OlgaMarie [*]

    Meander: Mně dělá problém stát u ploty a obracet je.Ale těsto udělám.

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:37:25
  6. avatar
    [26] petul [*]

    bookcase: Tak přijeďte, klidně vám je udělám

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:33:17
  7. avatar
    [25] bookcase [*]

    Meander: taky mám raději, když jsem na ně pozvaná

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:27:23
  8. avatar
    [24] Meander [*]

    Proč nedělám bramboráky, ač je mám moc ráda? Nesnáším strouhání brambor a rozblemcané brambory z robotu nesnáším taky

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:13:53
  9. avatar
    [23] bookcase [*]

    petul: taky ho nemám a žiju

    superkarma: 0 05.10.2007, 12:00:21
  10. avatar
    [22] Evikus [*]

    Zrovna včera jsem vymyslela, že budu zítra dělat bramboráky, ale samotné. Tahle kapsa mě ale tak zaujala, že hned po práci letím pro kuřecí maso a už se moc těším na zítřejší obídek

    superkarma: 0 05.10.2007, 11:47:47
  11. avatar
    [21] Ťapina [*]

    Taky strouhám bramboráky nahrubo.

    superkarma: 0 05.10.2007, 11:43:03
  12. [20] Lindaa [*]

    Ukecaly jste mne. Recept si tisknu a zítra strouhám brambory na hrubo a uvidím co tomu reknou Dánové (zítra dorazí tchánovi).

    superkarma: 0 05.10.2007, 11:31:58
  13. avatar
    [19] wampiregirl [*]

    Od rána se tady chodím dívat na obrázky. Zbožňuju bramboráky .

    superkarma: 0 05.10.2007, 11:13:06
  14. avatar
    [18] petul [*]

    Žábina: bookcase: Taky nemám robota a strouhám nahrubo rúčo

    superkarma: 0 05.10.2007, 11:12:42
  15. avatar
    [17] gerda [*]

    hm, je vás přesila, musím to vyzkoušet, zatím jsem měla trochu obavy, aby to bylo dobře udělané a nesyrové uvnitř. Ale když říkáte, že je to pak křupavější, dám si poradit!

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:55:46
  16. avatar
    [16] bookcase [*]

    ad strouhání: část strouhám na hrubo a část na jemno

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:49:43
  17. avatar
    [15] bookcase [*]

    Žábina: všichni robota nemají

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:49:04
  18. avatar
    [14] Žábina [*]

    proces strouhání urychlit?? v dnešní době robotů? já naházím nakrájené brambory do do mixéru a 2x otočím knoflíkem...a mám přesně tu konzistenci co potřebuju

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:38:09
  19. avatar
    [13] petul [*]

    Brambory strouhám jedině nahrubo A směs do nich dělám "co dům dal" - takže i třeba pórek nebo houby a místo kuřecího dám vepřové maso nebo třeba kuřecí játra

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:35:04
  20. avatar
    [12] Luciš [*]

    s houbovou směsí Já strouhám jak kdy, někdy nahrubo někdy najemno. Ale dávám míň mouky, pak z něj trčí brambory, krásně se usmaží a jsou křupavé

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:32:00
  21. [11] Pianistka [*]

    Taky bramborák JEDINĚ nahrubo

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:27:12
  22. avatar
    [10] Míka [*]

    Ty jo, dala bych si:)

    superkarma: 0 05.10.2007, 10:11:45
  23. [9] Pavla_b [*]

    by jste ale vypadá to krásně

    superkarma: 0 05.10.2007, 09:43:34
  24. avatar
    [8] sunnynka [*]

    gerda: a to na fotkách je strouhané na robotu na středním struhadle. Když dělám bramboráky nasucho, se sýrem a vejcem, tak je strouhám ještě na tom hrubším

    superkarma: 0 05.10.2007, 09:20:21
  25. avatar
    [7] Lilinka [*]

    gerda: Brambory na bramboráky strouháme jedině nahrubo

    superkarma: 0 05.10.2007, 09:12:53
  26. avatar
    [6] Kate01 [*]

    Tak přesně takhle dělám bramborák už léta. Lindo, brambory strouhám vždy na hrubo, je pak mnohem lepší, než z tý jemný kaše!!!! Opravdu, vyzkoušej a už ho nikdy nebudeš dělat jinak. Slibuju

    superkarma: 0 05.10.2007, 09:03:01
  27. avatar
    [5] sunnynka [*]

    Lindaa: já strouhám i obyčejné bramboráky na hrubo. Nevidím důvod proč najemno, nám to takhle chutná více Mirčča: ňam...tak to je dobrý nápad!

    superkarma: 0 05.10.2007, 09:01:31
  28. [3] Lindaa [*]

    Já se ucila a i v kucharkách se píse nastrouhat na jemno a protoze to trvá desne dlouho tak bramborák u nás uz dloooho nebyl. Ze bych to zkusila o víkendu nahrubo? Máte s tím nekdo zkusenost? Jinak kapsa vypadá moooc mnam. Kdyby se dal proces strouhání urychlit tak do toho jdu.

    superkarma: 0 05.10.2007, 07:52:00
  29. avatar
    [2] sunnynka [*]

    gerda: na tuhle kapsu joo

    superkarma: 0 05.10.2007, 07:15:31
  30. avatar
    [1] gerda [*]

    Bramboráky tak nahrubo nastrouhané?!

    superkarma: 0 05.10.2007, 07:13:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme