Reklama

Bramborákovou kapsu si můžete připravit v mnoha a mnoha variantách, s nekonečnými náplněmi a přílohami. Ochutit můžete i samotný bramborák, do kterého můžete přidat třeba kousky slaniny, sýra, zeleninu. Stačí vás jen naťuknout naším základním receptem a vymyslíte skvělé obměny.

Suroviny na bramborák:
brambory
sůl a pepř
majoránka
česnek
2 vejce
mouka
mléko
olej na smažení

Suroviny na náplň:
kuřecí prsa
cibule
zelená paprika
sterilovaná kukuřice
kečup jemný i ostrý
sůl, pepř a jiné oblíbené koření

1. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, cibuli na kostičky, papriku na kostičky či nudličky. Vložíme na pánev s rozpáleným olejem, osolíme a opepříme, můžeme přidat i jiné oblíbené koření.
Chvíli restujeme a přidáme kečup - jemný či ostrý.

 

 

 

 

 

 2. Přidáme sterilovanou kukuřici, případně sterilovanou červenou papriku, fazole nebo cokoliv co máme rádi a máme pocit, že by se do směsi mohlo hodit.

 

 

 

 

 

 

 

 3. Zatímco se nám maso dusí, připravíme si bramboráky. Oloupeme a nastrouháme brambory, počet  přizpůsobíme počtu strávníků. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem. Přidáme dvě vajíčka, trochu mléka a mouku. 

 

 

 

  

4. Důkladně promícháme. Těsto by mělo být tak akorát husté. Pro obměnu můžeme přidat kostičky cibule, anglické slaniny, sýra...

 

 

 

 

 

 

 

  
5. Bramboráky smažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

 

 

 

 

 

  

6. Na polovinu bramboráku nanaseme připravenou směs a přehneme.

 

 

 

 

 

 
7. Servírujeme s hromadou zeleniny :-)

 

  

 

 

Jak byste bramborákovou kapsu vylepšili vy?