Milá redakce, dneska jsem u vás četla recept na kuře s hermelínem, a jelikož jsem z reakcí viděla, že nejen mě se klasické kuřecí už přejídá, posílám vám svůj recept. Nerada dlouze vařím a umývám nádobí... a toto je opravdu rychlovka.

 

Kuře na medu

1 kuře nebo čtvrtky nebo křídla atd

koření - steak, na kuře, pepřový steak atd.

sójová omáčka

chilli omáčka

med

kečup

olej

voda

 

Kuře rozřežeme na přijatelné kousky, z jednoho kuřete jich mám asi 10, a dáme do pekáče.

V misce si připravíme z koření (celkem asi 3 lžičky), oleje (4 lžíce), sójové omáčky (2 lžíce), chilli omáčky (dle chuti, já dávám 1 lžičku), medu (5 lžic), kečupu (6 a více lžic) základ pro omáčku. Podle potřeby (pokud by toho bylo málo) přidáme olej nebo kečup. Nalejeme na maso, můžeme nechat nějakou hodinu proležet, a pak za podlévání vodou upečeme. Dá se to jíst teplé i studené a nejlepší je to s chlebem.

Barkl2


Mmmmm, to zní fakt dobře... Chroustám si tady svoji zeleninu a začínám slinit jako Pavlovův hafan. Díky za recept, i když je mimo dnešní téma, bylo by škoda ho neuveřejnit :-)

Předposlední, sedmá hádanka, je tradiční, veršovaná:

Není ji vidět, není ji cítit,
není ji slyšet, nejde ji chytit.
Je za hvězdami a pod horami
a vyplňuje prázdné jámy.
Byla tu předtím a přijde pak
a nakonec ti vytře zrak.

Reklama