Domácnost

Božský recept na kuře

Milá redakce, dneska jsem u vás četla recept na kuře s hermelínem, a jelikož jsem z reakcí viděla, že nejen mě se klasické kuřecí už přejídá, posílám vám svůj recept. Nerada dlouze vařím a umývám nádobí... a toto je opravdu rychlovka.

 

Kuře na medu

1 kuře nebo čtvrtky nebo křídla atd

koření - steak, na kuře, pepřový steak atd.

sójová omáčka

chilli omáčka

med

kečup

olej

voda

 

Kuře rozřežeme na přijatelné kousky, z jednoho kuřete jich mám asi 10, a dáme do pekáče.

V misce si připravíme z koření (celkem asi 3 lžičky), oleje (4 lžíce), sójové omáčky (2 lžíce), chilli omáčky (dle chuti, já dávám 1 lžičku), medu (5 lžic), kečupu (6 a více lžic) základ pro omáčku. Podle potřeby (pokud by toho bylo málo) přidáme olej nebo kečup. Nalejeme na maso, můžeme nechat nějakou hodinu proležet, a pak za podlévání vodou upečeme. Dá se to jíst teplé i studené a nejlepší je to s chlebem.

Barkl2


Mmmmm, to zní fakt dobře... Chroustám si tady svoji zeleninu a začínám slinit jako Pavlovův hafan. Díky za recept, i když je mimo dnešní téma, bylo by škoda ho neuveřejnit :-)

Předposlední, sedmá hádanka, je tradiční, veršovaná:

Není ji vidět, není ji cítit,
není ji slyšet, nejde ji chytit.
Je za hvězdami a pod horami
a vyplňuje prázdné jámy.
Byla tu předtím a přijde pak
a nakonec ti vytře zrak.

   
04.01.2007 - Dům a byt - autor: Eva Jedelská

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [51] Gabčulka [*]

    Moje kuře na medu:
    - 1 dl rozehřátého medu
    - 8 až 10 stroužků česneku nadrobno nakrájeného
    - 0,5 dl smíchané sladké a klasické sojové omáčky
    Všechny 3 ingredience smícháme v hrnečku a namažeme na kuřecí stehýnka (na těch je to nejlepší). Kuře vůbec nesolím.
    Je to opravdu lahodné, maso je krásně provoněné a prostoupené medem, mňamky!

    superkarma: 0 05.01.2007, 09:31:33
  2. [50] jitkamarsalkova [*]

    zajímavý, zkusím

    superkarma: 0 05.01.2007, 07:20:23
  3. avatar
    [47] mikule [*]

    Zajímavé

    superkarma: 0 04.01.2007, 22:34:26
  4. avatar
    [46] edith1975 [*]

    shodou okolností jsme měli dnes kuře k večeři, ale klasicky s grilovacím kořením

    superkarma: 0 04.01.2007, 19:59:05
  5. avatar
    [43] Láska [*]

    Vyzkouším

    superkarma: 0 04.01.2007, 19:24:14
  6. avatar
    [42] vora [*]

    u tatarů čenek, ale v Česku česnek

    superkarma: 0 04.01.2007, 19:11:50
  7. avatar
    [41] vora [*]

    dělám něco podobného s čenekem. Dobrůtka

    superkarma: 0 04.01.2007, 19:11:12
  8. [40] jarkaj [*]

    dík, vyřešila´s mně otázku - co zas o víkendu uklohnit.

    superkarma: 0 04.01.2007, 19:07:54
  9. avatar
    [39] zdenan [*]

    hmm...to by mohla být dobrota.O víkendu vyzkouším

    superkarma: 0 04.01.2007, 18:45:52
  10. avatar
    [38] LudPa [*]

    Jedině bez chilli.

    superkarma: 0 04.01.2007, 18:38:41
  11. avatar
    [37] fodorka [*]

    hmmm, recept zni fakt dobre! Vyzkousime;-)

    superkarma: 0 04.01.2007, 18:20:48

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [36] Babovka [*]

    To bude asi víkendový obídek, díky.

    superkarma: 0 04.01.2007, 18:07:43
  2. avatar
    [35] Cinderela [*]

    Už jsme vyzkoušeli "zelí" z barevných paprik s medem,bylo vynikající.Vyzkouším co nejdřív i tuto lahůdku

    superkarma: 0 04.01.2007, 18:03:00
  3. [34] Marie Hýblová [*]

    už jsem to dělala je to dobré,jelikož nemám ráda chili tak ho nedávám,ale dávám jinné koření.

    superkarma: 0 04.01.2007, 17:49:03
  4. avatar
    [33] kouzelnice [*]

    vyzkouším

    superkarma: 0 04.01.2007, 17:26:36
  5. [32] renata04 [*]

    Asi taky zkusím v neděli.

    superkarma: 0 04.01.2007, 16:22:03
  6. avatar
    [31] kalča [*]

    Zní, zní ...

    superkarma: 0 04.01.2007, 16:14:56
  7. avatar
    [30] kalča [*]

    To z ní fakt dobře, děkuji za recept.

    superkarma: 0 04.01.2007, 16:14:15
  8. avatar
    [29] sobina [*]

    Dobrý recept na neděli- zkusím.

    superkarma: 0 04.01.2007, 16:02:40
  9. [28] kocka [*]

    Mohlo by to být dobré,ale s meden jsem ještě nic nevařila,nebude to moc sladké?

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:52:55
  10. avatar
    [27] Kekka [*]

    Já dělám kuře na medu takto|: marináda se připraví z česneku, sójovky a medu (ve stejném poměru) A pak se je peče. je to dobrota.

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:44:35
  11. [24] standa1 [*]

    Děláme, pro toho, kdo má rád trochu sladké a kořeněné maso ideální.

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:35:58
  12. avatar
    [23] aiša [*]

    mohlo by to být mnam až na to chilli

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:14:19
  13. avatar
    [22] Meander [*]

    barkl2: Ono to bude možná i částečně tím, že mám příšernou troubu.

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:02:38
  14. avatar
    [21] floo [*]

    já dělám takovou marinádu v létě na maso na gril, akorát tam nedávám chilli ale česnek, je to taková příjemně nasládlá chuť, na grilu fakt nemá chybu

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:01:40
  15. avatar
    [20] MEK [*]

    něco podobného jsme už zkoušeli kuchtit a je to moc dobré

    superkarma: 0 04.01.2007, 15:00:04
  16. avatar
    [19] Žábina [*]

    zní to dobře
    xjannickax: tu sladkost podle mě srazí sojovka a chilli..já bych řekla že to bude dobré

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:55:48
  17. avatar
    [18] barkl2 [*]

    Meander: fígl je asi v tom oleji a vodě, musí se to dolévat a občas otočit ono se to pak nespálí, a nejlepší je na tom ta omáčka.

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:48:28
  18. avatar
    [17] Janecka [*]

    Už si jdu psát,díky za recept

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:47:25
  19. avatar
    [14] xjannickax [*]

    je fakt,že radši si dám to hermelínové..s medem je to moc sladké

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:45:36
  20. avatar
    [13] floo [*]

    po mé snídani ve formě jablka a jogurtu, následném zeleninovém rizotu k obědu a nyní dochroupané mrkvi bych to kuře zvalila do sebe celé - pomatlané nepomatlané

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:45:06
  21. [12] dkd [*]

    hned to jdu zkusit - kureci kousky mam pripravene u plotny

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:44:45
  22. avatar
    [11] renike [*]

    jinak med ja nemusim,ani na maso

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:44:31
  23. avatar
    [10] Meander [*]

    Ani za zlatý prase už nedám do trouby cokoliv s medem. Nemám tolik pekáčů ani trpělivost k dobývání uhlí z jejich stěn.

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:43:57
  24. avatar
    [9] renike [*]

    hadanku mam

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:43:51
  25. [6] FAXÍK [*]

    SLADKÉ KUŘE JSEM JEŠTĚ NEZKOUŠELA

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:41:54
  26. avatar
    [5] xjannickax [*]

    já neměla ještě nic..jeje to je hlad

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:41:18
  27. avatar
    [4] Kadla [*]

    slintající Eva: To mě fakt těší, že nejsem sama, kdo chroupá zeleninu. Hned se mi ulevilo

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:41:13
  28. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    dnes jsem měla uzené kuře,tak mi to žaludek obdivuhodně nedráždí ,ale receptík bude vynikající

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:40:29
  29. avatar
    [2] Salazarka Zmijozelová [*]

    mńam! mam hlad

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:37:19
  30. avatar
    [1] xjannickax [*]

    recept zní dobře..mnam:)

    superkarma: 0 04.01.2007, 14:35:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme