Vaření

Bokul: Je to jedlé :-)

Milá redakce, milé ženy-in!


Ti z Váš, kteří mají pocit, že potřebují něco rychle nachystat na Vánoční stůl, mají u mne momentálně dvojnásobné sympatie, a proto posílám recept, který je levný, snadný a chutný! Nepotřebujete k němu troubu, stačí formička a šikovná ručička :-)

250 gramů moučkového cukru
100 gramů strouhaného kokosu
70 gramů Hery
2 lžíce rumu
moučkový cukr na obalení

c

Moučkový cukr prosejeme do mísy a smícháme s kokosem. Přidáme změklou Heru  (pozor! nikoli rozpuštěnou) a rum. Ze surovin uděláme rukou pevnější hmotu. Pokud máme problém jí spojit, přikápneme trochu rumu nebo malý kousíček Hery a nebo to chce prostě trpělivost. :-) Kovovou formičku vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme do ní přiměřené množství hmoty a vyklepneme hotový tvar. Hotové tvary necháme ztuhnout v ledničce.


Kdo je náročný, může tvary ještě ozdobit čokoládovou polevou, ale já je nechám tak, jak  je vidíte na obrázku - jsou opravdu jedlé!

Z rozpisu uděláte cca 50 ks mašliček - bude ale záležet na tom, jak budete šetřit s těstem a zdali Vám ho nebudeme pod rukama někdo ujídat jako mně. :-)

Pěkné svátky a hlavně spoustu klidu přeje bokul

P.S.: Foto je pouze z rychlíku - jen jsem Vám vyfotila, jak jej skladujeme :-) Jistě si toto cukroví dokážete krásně naaranžovat na Váš sváteční stůl.

Máte nějaký rychlý recept na vánoční cukroví? Sem s ním!

Tématem je dnes vánoční cukroví. Vánoce jsou už opravdu za humny, ale vy nestíháte napéct? Nezoufejte! Čtěte dnes magazín Žena-in.cz a posílejte do něj své rychlé recept na vánoční cukroví! Máte recept, se kterým lze udělat nějaké cukroví snadno, rychle a bez šíleného pobíhání a shánění deseti ingrediencí? Pokud ano, pošlete mi ho na e-mailovou adresu redakce. Získat za něj můžete 500 bodů do Velké vánoční soutěže a dárkové balení čajů PICKWICK se skleněným hrníčkem!

Přiložíte-li jednu fotku hotového cukroví, máte větší šanci na uveřejnění!

   
17.12.2010 - Mlsání - autor: Kuba

Komentáře:

  1. avatar
    [21] hubajda [*]

    neco podobneho delam a tu formicku mam take je moc pekna

    superkarma: 1 16.11.2012, 13:14:19
  2. avatar
    [20] bokul [*]

    Rikina — #18 Budu se opakovat, taky jsem nechápala, že to jde z Hery, ale jde to. Sladké to je - uznávám, ale když děláš malé kousky a nejíš to na husto, není to až taková cukerná bomba.

    superkarma: 0 21.12.2010, 07:36:52
  3. avatar
    [19] mio [*]

    Rikina — #18 já si to upravilaSml54 místo Hery jsem dala máslo, cukru polovičku a obalovala v cukru smíchaném s kokosem. Sladké je to dost i tak, vyklápět z formiček to šlo moc hezkySml67. Ještě jsem doprostřed zakápla čokoládou a dala malou hvězdičku na ozdobu. 

    Byla to rychlovkaSml67

    superkarma: 0 20.12.2010, 14:55:25
  4. [18] Rikina [*]

    Vždyť je to v podstatě samý cukr. Sml80  A Hera "za syrova", to chuťově není nic moc. No, zkoušet to nebudu.

    1. na komentář reaguje mio — #19
    2. na komentář reaguje bokul — #20
    superkarma: 0 17.12.2010, 22:34:13
  5. [17] ula [*]

    Taky bych to vyzkoušela, vypadá to pěkně a recept vidím poprvé.

    superkarma: 0 17.12.2010, 21:34:35
  6. avatar
    [16] Introvertka [*]

    Cukroví nemusím, ale toto bych si ráda dala, mám ráda kokos.

    superkarma: 0 17.12.2010, 19:08:11
  7. avatar
    [15] bokul [*]

    Kokosky

    1 salko

    1 sáček kokosu (200 gramů)

    Suroviny smícháme a vzniklé hmoty, která má lepivou konzistenci děláme kupičky, které pečeme v remosce cca 10 minut (dokud nezezlátnou). Plech remosky nepotíráme, ani na něj nedáváme pečící papír. Když jsou horké, jsou takové "měkčí", ale jakmile zchladnou, ztuhnou. Pokud je budete skladovat v uzavřené nádob budou ještě dlouho křupavé. Pokud je necháte na vzduchu, budou akorát vlhčí (natáhnout ze vzduchu vlhkost).

    Pokud recepty ozkoušíte, doufám, že budete spokojeny nejen vy, díky nenáročnosti přípravy, ale i všichni, kdo cukrovinky ochutnají. Tyto recepty dělám už léta a máme je moc rádi.

    superkarma: 0 17.12.2010, 15:06:49
  8. avatar
    [14] bokul [*]

    Čarodejnické kokosové kuličky

    100 gramů másla

    100 gramů ovesných vloček

    35 gramů strouhaného kokosu (kokosové moučky)

    75 gramů moučkového cukru (nebo pro diabetiky 50 gramů Sorbitolu)

    vanilkový cukr

    2 lžíce kakaa

    1 lžíce studené vody

    kokosová moučka na obalování

    Náplň:

    rozinky

    rum

    Den předem si nachystáme rozinky tak, že je namočíme do rumu. Ovšem pokud to nestihnete, nevadí, kuličky mohou být i bez rozinek...

    V misce smícháme všechny přísady (doporučuji vodou přelít kakao, budete mít pak méně práce s tím, aby hmota byla jednotně barevná). Z těsta uděláme menší kuličky a do každé z nich schováme jednu rozinku. Obalujeme je v kokosové moučce a skládáme na pečící papír. Skladujeme v uzavřené dóze v ledničce Odleželé chutnají báječně! Pokud je nesníte, budou Vám chutnat i po novém roce!

    Pro představu, z 1 1/2 dávky se dá připravit cca 50 středně velkých báječných kuliček!

    superkarma: 0 17.12.2010, 15:06:19
  9. avatar
    [13] bokul [*]

    SNÍŽEK — #11 Těžko říct, zdali by to nešlo i s oříšků... Dost by se to ale prodražilo a výsledek není jistý :-) Nicméně jako správný chemik, vynálezce slibuji, že budu-li mít čas a suroviny, zkusím prověřit i obměnu ořechy místo kokosu. To by Vám už asi chutnalo, že?

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:17:15
  10. avatar
    [12] bokul [*]

    babicka11 — #10 Když jsem ten recept dělala poprvé, taky jsem se chytla za hlavu, že je té Hery málo, ale není! recept je ozkoušený a pokud člověk neudělá nějakou chybu nebo nemá nějaký abnormální suroviny, stačí navážit, jak je psáno.

    Já jsem Heru nikdy nemusela přidávat, spíš jsem tam dala rum a ono to trochu navlhne a lépe se to spojí.

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:15:08
  11. avatar
    [11] SNÍŽEK [*]

    kokos nemusím.Sml80

    1. na komentář reaguje bokul — #13
    superkarma: 0 17.12.2010, 13:15:33
  12. avatar
    [10] babicka11 [*]

    Těch 7 dkg Hery se mi zdá trochu málo, no, když to držet nebude, můžeme přidat...Sml30 i rum Sml52

    1. na komentář reaguje bokul — #12
    superkarma: 0 17.12.2010, 13:04:43
  13. avatar
    [9] Myškomedvídek [*]

    tak to neznámSml80

    superkarma: 0 17.12.2010, 12:54:16
  14. [8] ivetinkav [*]

    pěkné a jednoduchéSml67

    superkarma: 0 17.12.2010, 12:52:30
  15. avatar
    [7] bokul [*]

    Budu ráda, když to dobře poslouží jako inspirace!

    Ještě mám v zásobě dva rychlé, pravda o něco dražší ale jednoduché recepty, tak je ještě Jakubovi napíšu, aby té inspirace bylo více!

    superkarma: 0 17.12.2010, 11:11:15
  16. [6] Mautina [*]

    možná ještě vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 17.12.2010, 11:09:37
  17. avatar
    [5] Quentinová z Montargis (Kentánová) [*]

    Toto se mi líbí, z pečení mi zůstal jak kokos, tak Hera... Cukr a rum je doma vždycky Sml57

     Díky za tip Sml67

    superkarma: 0 17.12.2010, 11:05:38
  18. avatar
    [4] bokul [*]

    Pokud mate strach, udelejte to z 1/2 davky... tak jsem to delala i ja loni, letos ale pekne z cele davny az na to, ze mi hmotu manzel nenapadne ujidal!

    Doufam, ze budete spokojene!

    superkarma: 0 17.12.2010, 10:34:26
  19. avatar
    [3] Hanice [*]

    Tak to je senzační rychlo pečeníSml16

    superkarma: 0 17.12.2010, 10:00:40
  20. [2] zázvor [*]

    To zní vážně zajímavě.

    superkarma: 0 17.12.2010, 09:42:19
  21. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    hmmmmm, kokos miluju, to bude ňaminka Sml67Sml22, ukládám recept Sml67

    superkarma: 0 17.12.2010, 09:34:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme