Reklama

Děkujeme za další příspěvek na dnešní téma - Vaření o dovolené. Kdy už toho začala mít dost i naše čtenářka Katy? Co udělala a jak si prosadila nevaření, si přečtete v této novince

Musím říct, že když jsme byli na Slovensku v termálech, tak jsem celou dovolenou vařila, a to dva roky po sobě. Třetí rok jsem bojkotovala a zůstala doma. Celý den vypadal asi takto. Ráno snídaně pro Marušku a Karla (děda s babi) dále pak pro Terezku (neteř) Kačku a Aničku - dcery (té menší byl rok a učila se chodit) a nakonec já a manžel. Oběd kolem dvanácté hodiny, svačina ve 2 hodiny a nakonec večeře v 19 hodin. A ještě poumívat nádobí a podlahu a věnovat se našemu prckovi, který se učil chodit.

Nejlepší byl ten rok, co jsem bojkotovala. Celá rodina odjela a já zůstala sama doma. Nevařila jsem, mně stačil sálat. Všude uklizeno a já jezdila na kole a chodila na procházky. No i když jsem chodila do práce, byla to nejlepší dovolená. Od té doby bojkotuji veškeré dovolené, kde bych měla vařit. Stačí polopenze a jsem spokojená, a ne na dovolené vyvařovat jako šílenec, neodpočinout si od vaření a přijet ještě v horším stavu, než když jsem odjížděla.

Dámy, aspoň jednou za rok máme právo si odpočinout - takže bojkotujte a nevařte!

pa Katy

Pozn. red.: text nebyl redakčně upraven.

Máte pravdu, ale ne každá se k tak odvážnému činu odhodlá. Zajímalo by mě, kdo vařil za vás? Chodili všichni do restaurací, nebo vařila babi?

Jak to vypadá se stravováním o dovolené u vás, milé ženy-in? Prozradíte nám, jak nakrmit rodinu a vyváznout s odpočatou kůží? Nebo jste ten „fígl“ ještě nenašla a vracíte se z dovolené jako spráskaný pes? Co takhle předat vařečku manželovi, ať si alespoň o dovolené vyzkouší roli kuchařky? Je dokonce tak tolerantní, že se jí chopí rád a ochotně? Dá se to potom jíst?

Napište nám o svých kulinářských zážitcích z dovolené. Máte nějaký letní recept na rychlé a chutné jídlo?

redakce@zena-in.cz