Jak Alena Chramostová (Dobroty do bříška) hodnotí zmrzliny Dr. Oetker?

Měla jsem možnost testovat zmrzlinovou směs od Dr. Oetker (vanilkovou a čokoládovou), ze které si můžete sami doma připravit zmrzlinu dle své chuti. Ovocné zmrzliny mám ráda z klasického rozmixovaného ovoce. Z těchto směsí si však můžete doma připravit smetanové a „vylepšit“ si je dle vaší chuti. S dětmi jsme se vrhli na přípravu vanilkové a vylepšili jí borůvkami a čokoládové s další porcí čokolády.

Na zadní straně sáčku se směsí najdete návod, jak zmrzlinu připravit a čím ji případně ještě vylepšit. Nicméně pokud jde o vylepšení tak fantazii se meze nekladou. K přípravě nepotřebuje nic víc než 150 ml vychlazeného plnotučného mléka (pro ty co se nebudou žinýrovat lze použít i kaloricky vydatnější smetanu, aby zmrzlina byla opravdu smetanová), vyšší nádobu, šlehač a něco čím si svoji zmrzlinu vylepšíte např. bobulovité ovoce, porci čokolády nebo oblíbených sušenek.

Vychlazené mléko dejte do vyšší nádoby, vsypte do ní směs a šlehejte na nejvyšším stupni cca 3 minuty. Směs nabude, nakonec přidejte, co máte rádi, u nás jsou to borůvky a čokoláda. Zmrzlinu není třeba již nikterak přislazovat. Promíchejte a pak směs přelijte do nádoby s víčkem. Já jsem použila plastovou, vršek jsem uhladila stěrkou a pak nádobu zavřela. Dle doporučení dejte zmrzlinu na 30 minut do lednice a pak minimálně na 5 hodin do mrazáku. Pochutnali jsme si tedy na vanilkové s borůvkami a čokoládové s čokoládou, a to v misce nebo pro děti v atraktivnějším podání v kornoutu.

Pokud si tedy chcete, osladit konec prázdnin můžete se s dětmi pustit do její přípravy doma.

Více informací o dvou zmrzlinových novinkách od Dr. Oetker najdete zde.

Reklama