Reklama

Bílý jogurt z ValašskaNadešel čas teplého počasí a mnozí z nás stále více upřednostňují ve svém jídelníčku odlehčená jídla. Ideální potravinou pro horké dny, se stal bezpochyby bílý jogurt, který je ideální nejen jako zdravá snídaně, ale rovněž nabízí i široké využití v teplé i studené kuchyni. Na českém trhu nalezneme mnoho druhů nejrůznějších jogurtů. Upřednostňujete-li kvalitu, vyzkoušejte Bílý jogurt z Valašska, který se pyšní nejen oceněním KLASA, ale díky svému složení vyhrál i v kategorii „Regionální potravina Zlínského kraje 2011“ a v roce 2010 získal titul ,,Nejlepší bílý jogurt“.

Bílý jogurt z Valašska s nižším obsahem tuku je vyrobený z nejkvalitnějšího českého mléka, neobsahuje žádné konzervační látky, emulgátory ani umělá barviva, a proto je tolik oblíbený. Rovněž obsahuje živé jogurtové bakterie, díky kterým je vhodný ke konzumaci například při zažívacích obtížích. Bakterie pomáhají obnovit střevní mikroflóru v případě jejího poškození, například po konzumaci špatné stravy nebo používání antibiotik.

Pomocník ve studené i teplé kuchyni

Bílý jogurt z ValašskaBílý jogurt nabízí v kuchyni široké využití. V kombinaci s ovocem a cereáliemi Vám po ránu dodá potřebnou energii a zdravě odstartujete den. Výbornou ingrediencí je bílý jogurt v kombinaci s čerstvými bylinkami či nejrůznějším kořením i pro přípravu salátových zálivek či dipů. Zvláště v teplých dnech bílý jogurt krásně nahradí majonézu a vykouzlíte tak zdravou obdobu oblíbených salátů a pomazánek. Milovníkům grilování určitě doporučujeme vyzkoušet následující recept, díky kterému připravíte krásně křehký kuřecí steak:

Ingredience:
kuřecí prsní řízky
Bílý jogurt z Valašska
česnek, bylinky/koření, sůl, pepř

Postup přípravy:
Kuřecí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. V míse si připravíme bílý jogurt, který rovněž lehce osolíme, přidáme bylinky či koření dle chuti a česnek. Kuřecí maso do jogurtové směsi naložíme a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici, ideálně až do druhého dne. Grilujeme obvyklým způsobem.

Valašské Meziříčí