egg

Tak mám první vánoční pochoutku v lednici! Včera jsem připravila vaječný likér, podle receptu mého tchána. Je výborný a v tomhle případě nemám vůbec potřebu experimentovat s jinými recepty. Ale protože jsem dělala mega dávku (stejně do Vánoc nevydrží), tak mám teď v lednici dvanáct bílků. Co s nimi? Poradila milá sousedka Irenka - bílkové křupinky...

Suroviny

4 bílky
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
100 g mandlí nebo lískových ořechů

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého průběžně všleháváme cukr. Mouku vmícháme opatrně, až po ušlehání a tak, aby nám sníh příliš neklesl. Nakonec přidáme ořechy.
Připravíme si formu na srnčí hřbet nebo chlebíček, vymažeme a vysypeme moukou, případně použijeme silikonovou formu (doporučuji!).
Pečeme zvolna.
Na druhý den krájíme velice tenké plátky, které naskládáme na plech a sušíme v mírně vyhřáté troubě.
Hotové křupinky jsou mírně hnědé a křupavé.

Výborný tip na jednoduché, levné cukroví ze zbytkových bílků.

Dobrou chuť přeje Irenka.

Reklama