Vaření

Bílkové křupinky

egg

Tak mám první vánoční pochoutku v lednici! Včera jsem připravila vaječný likér, podle receptu mého tchána. Je výborný a v tomhle případě nemám vůbec potřebu experimentovat s jinými recepty. Ale protože jsem dělala mega dávku (stejně do Vánoc nevydrží), tak mám teď v lednici dvanáct bílků. Co s nimi? Poradila milá sousedka Irenka - bílkové křupinky...

Suroviny

4 bílky
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
100 g mandlí nebo lískových ořechů

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého průběžně všleháváme cukr. Mouku vmícháme opatrně, až po ušlehání a tak, aby nám sníh příliš neklesl. Nakonec přidáme ořechy.
Připravíme si formu na srnčí hřbet nebo chlebíček, vymažeme a vysypeme moukou, případně použijeme silikonovou formu (doporučuji!).
Pečeme zvolna.
Na druhý den krájíme velice tenké plátky, které naskládáme na plech a sušíme v mírně vyhřáté troubě.
Hotové křupinky jsou mírně hnědé a křupavé.

Výborný tip na jednoduché, levné cukroví ze zbytkových bílků.

Dobrou chuť přeje Irenka.

   
12.12.2011 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [69] Jarmila356 [*]

    Určitě zkusím, taky mívám problém co s bílky. Obvykle upeču bílkový chlebíček, ale tato varianta vypadá daleko lepší ...

    superkarma: 0 15.07.2012, 23:25:35
  2. [68] kloska [*]

    Tak první dávku jsme úspěšně snědli, je upečena druhá a krájela jsem a sušila asi hodinu po vytažení z trouby. Neřeba čekat do druhého dne.

    superkarma: 0 22.12.2011, 08:41:26
  3. [67] ova9 [*]

    .......pro mne asi az prilis sladke

    superkarma: 0 17.12.2011, 21:45:39
  4. [66] Saritka [*]

    Paráda, vyskouším zase něco jiného.Sml67

    superkarma: 0 17.12.2011, 13:28:33
  5. [65] Jala [*]

    Tak dnes se mi konečně podařilo upéct dvě dávky. Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160 stupních 25 minut. Srční hřbety jsou vyklopené a odpočívají zamotané v mokré utěrce ve sklepě. Zítra budu krájet a sušit při 100 stupních.

    kloska — #63Ty pařížské rohlíčky jsem dnes viděla dělat Ivetu Fabešovou v televizi a musím říci, že jsem na ně dostala okamžitě chuť. Nevím, možná se k nim letos ještě dostanu.

    superkarma: 0 15.12.2011, 22:52:52
  6. [64] kloska [*]

    Do vyšlehaných bílků jsem přidala trochu žlutého barviva Kovandovi, je to efektní. Příště vyzkouším oranžové:-)

    superkarma: 0 13.12.2011, 23:17:22
  7. [63] kloska [*]

    Ze zbylých bílků se mi několikrát podařily pařížské rohlíčky, receptů je plný  net.

    1. na komentář reaguje Jala — #65
    superkarma: 0 13.12.2011, 23:11:37
  8. [62] kloska [*]

    tak mám upečeno v srnčím hřbetu, někde jsem slyšela, že krájet druhý den se doporučuje na kráječi, ne ručně, je to tenčí

    superkarma: 0 13.12.2011, 23:09:08
  9. avatar
    [61] saruz [*]

    rychlé a hlavně dobré Sml67

    superkarma: 0 12.12.2011, 23:29:54

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] arminka [*]

    Sml16dobrý tip,určitě vyzkouším

    superkarma: 0 12.12.2011, 22:32:45
  2. [59] FAXÍK [*]

    ráda je vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 12.12.2011, 22:19:41
  3. [58] Peggy89 [*]

    vypadá to zajímavě

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:45:50
  4. avatar
    [57] ladouch [*]

    Ještě jsem nic takového nezkoušela, ale musí to být dobré, určitě udělám.

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:33:40
  5. avatar
    [56] babicka11 [*]

    bílkový chlebíček taky peču, ale bílky se dají použít i jinak - přidávám do vajec, když dělám bramboráky, šunkofleky, fr.brambory...Sml22 pusinky nedělám a ani toto sněhové pečivo nekupuji...

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:28:30
  6. avatar
    [55] Deta [*]

    Přesně tohle peču, říkáme tomu bílkový chlebíček, dělám ho s mandlema. Je to dceřino nejoblíbenější vánoční cukroví.

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:21:11
  7. avatar
    [54] tajnostii [*]

    Peču něco podobnéhoSml30

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:19:40
  8. [53] anina4 [*]

    no právě,bílky zbývají  a co s nimi,taky moc sněhové cukroví nedělám,ale po víkendu jak jsem pekla,mám tu hned plný hrnek....většinou dělám sněhové lívance,ale možná výjimečně zkusím sněhové cukroví

    superkarma: 0 12.12.2011, 20:03:51
  9. avatar
    [52] Myškomedvídek [*]

    Sml67Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 12.12.2011, 18:59:51
  10. avatar
    [51] ekleinovka [*]

    Mám je ráda,ale cukru dávám hodně máloSml16

    superkarma: 0 12.12.2011, 18:36:51
  11. [50] martinik [*]

    Budu muset vyzkoušet, taky mám navíc bílky.Sml16

    superkarma: 0 12.12.2011, 18:10:52
  12. [49] mechanik [*]

    Zajímavý recept

    superkarma: 0 12.12.2011, 18:05:57
  13. [48] tamichita [*]

    to zni zajimave :)

    superkarma: 0 12.12.2011, 17:36:46
  14. avatar
    [47] karlak [*]

    Peču něco podobného pod názvem Anglický sucharSml58

    superkarma: 0 12.12.2011, 17:04:50
  15. [46] mapela [*]

    Přišla bych ochutnat, ale patlat se s tím nebudu.

    superkarma: 0 12.12.2011, 16:29:13
  16. avatar
    [45] kobližka [*]

    Souhlasím s dadmou,to je až moc sladké.Ale jelikož mě taky zbyly bílky,tak jsem dneska udělala kokosky.Rychlé,měkkoučké a zvládne je každý.

    superkarma: 0 12.12.2011, 16:14:49
  17. [44] Mistery [*]

    No tu bude určitě dobrotka, pusinky miluju Sml16

    superkarma: 0 12.12.2011, 15:41:18
  18. avatar
    [43] Gloria [*]

    tetička25 — #25 Jala — #24 Ahoj, zdravim a moc dekuji, tak uz je mi to jasne! Dnes budu pect oriskove hrudky ktere se musi susit Sml30 takze diky vasi rade ted vim jak na to! Takze troubu na 100 a okenkem koukat Sml30, snad se mi to povede! Opravdu moc dekuji a preji hezky den!

    superkarma: 0 12.12.2011, 14:31:41
  19. [42] dadma [*]

    Já mám ráda sladké ,ale pusinky z bílků jsou na mě až moc.

    superkarma: 1 12.12.2011, 13:53:14
  20. [41] Boženečka [*]

    já dělám taky ze zbytků pusinky s oříšky nebo mandlemi.Sml22

    superkarma: 0 12.12.2011, 13:34:45
  21. [40] Luďka [*]

    babička dělá pusinky, samozřejmě i vaječný ( karamelový likér) na ten se moc těšímSml16

    superkarma: 0 12.12.2011, 13:26:59
  22. [39] erarigi [*]

    neznám, vyzkouším

    superkarma: 0 12.12.2011, 13:21:24
  23. [38] w [*]

    mňam :)

    superkarma: 0 12.12.2011, 13:12:32
  24. [37] daninec007 [*]

    bílkové moc nemusím,ale ty brambůrky jsou výborný

    superkarma: 0 12.12.2011, 12:55:15
  25. avatar
    [36] hubajda [*]

    Jala — #34 aj ja jsem si to predstavila a to zrovna moc nemusim ani nikdo z nasi rodiny to radeji ty bramburky

    superkarma: 0 12.12.2011, 12:05:42
  26. [35] Ajkapajka [*]

    určitě je vyzkouším

    superkarma: 0 12.12.2011, 12:03:20
  27. [34] Jala [*]

    macek30 — #31 Musím trochu oponovat, protože podle ilustračního fota se šlehanými bílky si každý představí něco jako sladké pusinky. Toto tak sladké není. Škoda, že tu není vyfocený hotový výrobek.

    Ale jinak k Tv mám raději STRÁŽNICKÉ BRAMBŮRKY.

    1. na komentář reaguje hubajda — #36
    superkarma: 0 12.12.2011, 11:21:08
  28. [33] miška03 [*]

    Děláme i vícekrát do roka, suchary jim říkámeSml16

    superkarma: 0 12.12.2011, 11:16:05
  29. avatar
    [32] Hanula [*]

    Sml16ty mám moc ráda -jsou ale moc sladké

    superkarma: 0 12.12.2011, 11:14:23
  30. [31] macek30 [*]

    Hm,vypadá to na sladkou bombuSml16

    1. na komentář reaguje Jala — #34
    superkarma: 0 12.12.2011, 11:07:06

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme