Vaření

BÍLÉ PLUS - Dva recepty plné probiotik či prebiotik

Nejen v jarním jídelníčku by měly mít z hlediska nastartování správné funkce metabolismu i imunity významné zastoupení mléčné výrobky ve spojení s čerstvou zeleninou, která pomáhá snižovat energetický obsah pokrmu. Tělu tak dodáme potřebné vitamíny, minerály, vlákninu a kvalitní živočišné bílkoviny.

Krémový cibulkový dip

Bílé plus

Ingredience:

  • 1 větší cibule nasekaná najemno
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • kajenský pepř (chilli papričky) dle chuti
  • 1 stroužek propasírovaného česneku
  • 3/4 šálku kysané smetany
  • 3/4 šálku majonézy
  • 1/2 šálku cottage-cheese (smetanový sýr, dle libosti)

Na ozdobu:

nakrájená jarní cibulka

Na pánvičce osmahněte na oleji nasekanou cibuli cca jednu minutu. Poté snižte teplotu, zakryjte a za občasného míchání restujete dozlatova. Přidejte jarní cibulku, sůl, pepř, chilli papričky a míchejte cca 2 minuty. Přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Poté stáhněte ze sporáku a nechte cca 15 minut vystydnout.

Mezitím v menší misce vymíchejte zakysanou smetanu, majonézu a cottage-cheese (smetanový sýr). Vmíchejte cibulovou směs a dozdobte pokrájenou jarní cibulkou. Nechte uležet v lednici alespoň hodinu.

Do dipu si namáčejte pokrájenou zeleninu na tyčinky – např. papriky, řapíkatý celer, okurky, mrkev.

Chlazená jogurtová polévka s okurkou a mátou

Ingredience:

  • Bílé plus1 a 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 3 a 1/2 šálky bílého jogurtu
  • 1 oloupaná a pokrájená středně velká okurka
  • 3 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
  • 1 čerstvá a jemně nasekaná zelená chilli paprička (dle chuti, může být menší množství)
  • 1/4 lžičky garam masala (indické „koření pěti vůní“)
  • 1/4 lžičky soli (dle chuti)
  • 1/8 lžičky bílého pepře

Na ozdobu:
lístky čerstvé máty

Pokud máte celý kmín, nadrťte ho a dejte stranou.

Do mixéru dejte jogurt (můžete ho nakombinovat se zakysanou smetanou), okurku, koření (garam masala), sůl, pepř, mátu. Chilli papričku doplňte těsně před podáváním. Naservírovaný chod posypte namletým kmínem a dozdobte čerstvou mátou.

Kdo nemá rád kmín, je možné ho nahradit lehce opraženými dýňovými semínky a pro zpestření dozdobit nadrobno pokrájeným rajčetem.

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

   
05.03.2015 - Recepty s návodem - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [3] Kašparka [*]

    Sml67Sml67Sml67Sml67Sml59

    superkarma: 0 09.03.2015, 14:44:37
  2. [2] manislava [*]

    Sml59Sml67

    superkarma: 0 05.03.2015, 07:31:39
  3. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Já se tak těším, až začnu bylinky, zeleninu a další laskominy nosit ze zahrádky a zpracovávat - mňam Sml67

    superkarma: 0 05.03.2015, 00:40:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme